Náboj v komoře při nošení.
Co jinam nepatří...
- fixfokus
Příspěvek#91 » sob 1. lis 2014, 22:26
Nemá, teď jsem se na to díval. Zápalník je volně "plovoucí" a poloha pojistky na jeho volný pohyb nemá žádný vliv. V případě pádu na ústí je tedy teoreticky možné odpálení náboje, ale hmotnost zápalníku je zřejmě natolik nízká, že toto nenastane.
Podle wikipedie PM dokonce prošel testováním v Kalifornii:
Podle wikipedie PM dokonce prošel testováním v Kalifornii:
The PM has a free-floating firing pin, with no firing pin spring or firing pin block. This allows the possibility of accidental firing if the pistol is dropped on its muzzle. Designer Makarov thought the firing pin of insufficient mass to constitute a major danger (...) When handled properly, the Makarov has excellent security against accidental discharge caused by inadvertent pressure on the trigger, e.g., in carrying the weapon in dense brush or re-holstering it. (...) The Bulgarian-model Makarov was approved for sale in California, having passed a state-mandated drop-safety test.
Zdroj: http://en.wikipedia.org/wiki/Makarov_pistol
- peggy
Příspěvek#93 » ned 2. lis 2014, 09:10
Podle mého názoru se pádová (ne)bezpečnost u plovoucích zápalníků přeceňuje. Důvodem je možná série nehod u policejního sboru. U mnou popisovaného PPK je zápalník ještě opatřen pružinou.
Zajímavá je opravdu ta poslední věta z výše uvedené citace, že PM prošel pádovými testy v Kalifornii a byl připuštěn do prodeje.
Zajímavá je opravdu ta poslední věta z výše uvedené citace, že PM prošel pádovými testy v Kalifornii a byl připuštěn do prodeje.
- Carloss
Příspěvek#94 » ned 2. lis 2014, 09:34
To je snad všude, zápalník na péru, ne? Jinak s tím přeceňováním souhlasím. Mám CZ85 bez blokace a taky jsem ji nosil IN. Jistě se ozve dost odpůrců, ale... Nejsem žádnej akční hrdina, abych někde lítal a skákal tak, aby vypadla a navíc tak, aby se "aktivoval" zápalnník... Tak asi tak...
- fixfokus
- fixfokus
Příspěvek#98 » ned 2. lis 2014, 13:27
Serz: Naopak, nejde zajistit s kohoutem "nahoře". Tedy, zajistit jde, ale kohout při tom sjede do klidové polohy a je jištěn ozubem, tzn. nemůže se dotknout zápalníku.
Když nosím, tak s nábojem v komoře a odjištěno, kohout samozřejmě spuštěný. Jak už jsem psal, tuhý chod spouště v DA režimu považuji za dostatečně účinnou pojistku.
Když nosím, tak s nábojem v komoře a odjištěno, kohout samozřejmě spuštěný. Jak už jsem psal, tuhý chod spouště v DA režimu považuji za dostatečně účinnou pojistku.
- Carloss
- Bohuliby
- fixfokus
Příspěvek#101 » pon 3. lis 2014, 09:22
Je to ruské pouzdro speciálně pro tuto zbraň. Zbraň je uchycena za závěr a vytrhává se směrem DOLŮ. Tím se odjistí pojistka a "nadrcne" náboj do komory. Vzhledem k tuhosti vratné zpruhy bych se nechtěného nadrcnutí fakt nebál.
https://www.youtube.com/watch?v=Ie7KiQZWNLY
Náboj v komoře při nošení? sided
https://www.youtube.com/watch?v=Ie7KiQZWNLY
Náboj v komoře při nošení? sided
- Serz
Příspěvek#102 » úte 25. lis 2014, 12:15
zkusenost z minuleho tydne: strilel jsem z vz. 82... strelbe predchazelo postavani venku (cca 5 stupnu, slaby dest). vysledek - lehce promrzle ruce, mokra pistole (takticke pouzdro) a ruce a takovych 10 sekund jsem zapasil se zaverem, nez se mi vubec povedlo natahnout. asi 2x mi zaver vylozene projel mezi prsty. nosim uz jen v komore na ozubu
- honzek86
Příspěvek#103 » pát 1. dub 2016, 07:25
Je to tu všechno řešeno dost obecně, tak bych se zeptal na konkrétní zbraň: CZ 75B - dokáže néjaký puškař vysvětlit, jak je přesně konstrukčně řešen bezpečnostní ozub a jestli je to bezpečný systém pro nošení s nábojem v komoře? ´Googlil jsem technické články, kde by to bylo třeba rozkreslené, ale nepochodil jsem...
- franta599
Příspěvek#105 » pát 1. dub 2016, 08:02
Pokud se nekdo boji nostit v komoře tak asi ma tak malo zkušenosti že by radsi nemel střelnou zbran nosit vubec protože při jejim připadnem použiti to bude jeste vetsi katastrofa i když je naboj v komoře tak zbran nevystřeli pokud nezmačknete spoušt nechapu co je v tom za tak velky dilema kdyby človek parkrat dene musel prstem pohladit spoušt tak to chapu ano muže to omylem zmačknout ale jak často tu zbran tahate do ruky nadrcnutou ja max rano natahnu zandam a večer vytáhnu a vyhodim naboj a aby zbran vystrelila sama v pouzdře to jsem teda taky jeste nevidel/neslyšel
porad se pise že to je kuli bezpečnosti no sakris ale jaky bezpečnosti (to tu za cely vlakno nekdo nezminil) naopak si myslim že nemit v komoře je daleko nebezpečnejší ač v připadne nutnosti obrany (natahovani zbrane možnos šprajcnuti naboje) tak celkove zvykne si človek na prazdnou zbran jednou zapomene a nekoho odpraskne
porad se pise že to je kuli bezpečnosti no sakris ale jaky bezpečnosti (to tu za cely vlakno nekdo nezminil) naopak si myslim že nemit v komoře je daleko nebezpečnejší ač v připadne nutnosti obrany (natahovani zbrane možnos šprajcnuti naboje) tak celkove zvykne si človek na prazdnou zbran jednou zapomene a nekoho odpraskne
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí