GUNSBOOK
Co jinam nepatří...
- Gimpel
Příspěvek#76 » sob 19. dub 2025, 13:31
ante : opět hodně dobře výstižné. 
(že nemám co dodati)
===============================================================
Ještě vzkaz --- BINÁRNÍM ÚDRŽBÁŘŮM.
Část kolegů (sám ne) takovéto nekonečné zbytečnosti vyžaduje.
Když jim to seknete, půjdeme ke dnu ale všichni.
P. S. : až zase bude na fóru více postů, stran dovolenky se jistě domluvíme.

(že nemám co dodati)
===============================================================
Ještě vzkaz --- BINÁRNÍM ÚDRŽBÁŘŮM.
Část kolegů (sám ne) takovéto nekonečné zbytečnosti vyžaduje.
Když jim to seknete, půjdeme ke dnu ale všichni.

P. S. : až zase bude na fóru více postů, stran dovolenky se jistě domluvíme.

- sokar
Příspěvek#77 » sob 19. dub 2025, 17:30
Jarda.Jezek - nejsem si jistý zda to bude platforma určená pro tebe. Jsi na FB ? Protože pokud ano tak GB je z velké části jeho kopií. Ergoniomie, logika a práce s obsahem ala fb, Ano aby uživatel něco viděl musí být logicky ve skupině. Pokud v žádné není, žádný algoritmus mu nepodsouvá žádný obsah. Proto je tam pro nové uživatele landing page, kde se všechno vysvětluje. Skupiny (Groups) jsou řazeny podle data přidání, stejně tak Stránky (Pages). Žádný filtr toho kde si přihlášen není a nebude, po kliknutí na skupiny se ti zobrazí - já to mám jen anglicky tedy joined to group. Tak jako na FB. Automaticky všechny nalogovat do všech skupin jsem řešil taky, ale zase byl nesouhlas s tím, že by někteří museli zdlouhavě odklikávat. Proto je to ze startu prostě prázdný a zobrazovat se bude pouze obsah ze skupin kde člověk je. Nejsi ve skupině, nebo nesleduješ nějakou stránku = prázdná zeď.
Jak psal Úderník - je to živý asi dva měsíce, ladí se tam spousta věcí na který se přichází postupně a tak konstruktivní kritika vítána. Něco je možné hned, ale třeba taková blbost jako dostávat notifikace k příspěvku aniž bych si tam dal postem špendlík je úprava jádra a jeho kódu za 150k.
Na GB je spousta skupin neaktivních - logicky když někdo udělá skupinu na černopraché křesadlovky do roku 1850 hradec a okolí, moc lidí tam nebude. Apeloval jsem na lidi několikrát aby nezakládali zbytečný skupiny, nebo zbytečně podmnožiny množin, ale neposlouchají mě
V reálu by tam stačilo tak 10 skupin. Třeba AR15 se tam drobí na snad 15 podle jmen pušek. Zbytečný, ale každej si může dělat co chce.
Je to sociální síť a v začátku jsem to psal zcela jasně - nebudou lidi, nebude obsah, tak to klidně vypnu. On totiž ten samotný provoz je již desítky tisíc měsíčně. Nebudem ale sedět a nědělat nic resp, čekat až nejen nám FB zase smaže stránky a nebudeme mít tak možnost další komunikace.
Jak psal Úderník - je to živý asi dva měsíce, ladí se tam spousta věcí na který se přichází postupně a tak konstruktivní kritika vítána. Něco je možné hned, ale třeba taková blbost jako dostávat notifikace k příspěvku aniž bych si tam dal postem špendlík je úprava jádra a jeho kódu za 150k.
Na GB je spousta skupin neaktivních - logicky když někdo udělá skupinu na černopraché křesadlovky do roku 1850 hradec a okolí, moc lidí tam nebude. Apeloval jsem na lidi několikrát aby nezakládali zbytečný skupiny, nebo zbytečně podmnožiny množin, ale neposlouchají mě

Je to sociální síť a v začátku jsem to psal zcela jasně - nebudou lidi, nebude obsah, tak to klidně vypnu. On totiž ten samotný provoz je již desítky tisíc měsíčně. Nebudem ale sedět a nědělat nic resp, čekat až nejen nám FB zase smaže stránky a nebudeme mít tak možnost další komunikace.
-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1363
- Jarda.Jezek
Příspěvek#78 » sob 19. dub 2025, 18:24
Jak píšu, naklikal jsem se všude, kde to šlo, kdyby z toho náhodou něco bylo. Ale asi to pro mě vážně nebude. Na FB taky nejsem a nebudu. Takže vlastně je mi jedno, jestli FB něco maže nebo nemaže, já na to stejně nekoukám. Koukám ale například sem, tady mi to vyhovuje, příspěvky tu taky jsou, mnohdy užitečné, potřebu ničeho dalšího v naší kotlině nemám. Účastním se různých diskusních fór v zámoří, i tam je plno balastu, naštěstí tu nejsme ještě tak daleko, abychom si plevelili hláškami stylu "koupil jsem si obyčejnou pistoli, koukejte - jo, jsi nejlepší, teď ti to bude střílet - hele dal jsem rychle do terče z blízka celý zásobník a v papíře jsou dírky, tak jsem to natočil - kámo, jsi hustej!". Jestli k tomuhle má GB sloužit taky, jak tak koukám, začíná se mu to dařit. Společný prostor pro prezentaci komerce ("novinky", "předváděčky", "akce" a podobně) je taky fajn. A že to nepřispívá k systematické tvorbě smysluplného obsahu trvalejších hodnot - nevadí, od toho tu máme zatím stále ještě toto fórum.
Smysl nabízených kategorií zůstává nevysvětlen. Proč je to polovičatě anglicky a česky, si vysvětluji jen tím, že mohl být aplikován nějaký dostupný webový mustr, který nebyl přizpůsoben.
Skupiny si každý může zakládat, jak chce, chybí organizace témat a nesmyslné kategorie tomu nepomáhají. Chápu, že to lidem říkáš, ale to je jako házet hrách za zeď.
Na druhou stranu, přeci jen bych si tam asi představit něco pro mě užitečného: S proměnlivou skupinou přátel se často složitě domlouváme na společných trénicích, většinou je organizuji já a komunikačně je to náročné. Mít uzavřenou skupinu, ve které by fungoval kalendář, kam by se dala nadhodit akce a jednotlivě by se lidé hlásili, přičemž by každý viděl, kdo kdy kam přijde a nepřijde, jednotlivě by se dalo ke každé akci v kalendáři vést diskuse, nebo v diskusi hlasovat pro volbu termínu a místa a podobně - to by už užitečné bylo.
Sokare, vážím si tvého pokusu i úsilí, které na to vynakládáš, je mi jasné, že to není čistá komerce, ale též je v tom velký díl altruismu, nehejtím, popisuji, jak to vidím, a držím palce. Nicméně, zatím je pro mě organizovaný a smysluplný obsah užitečnější než výkřiky, reklamy a videa.
Smysl nabízených kategorií zůstává nevysvětlen. Proč je to polovičatě anglicky a česky, si vysvětluji jen tím, že mohl být aplikován nějaký dostupný webový mustr, který nebyl přizpůsoben.
Skupiny si každý může zakládat, jak chce, chybí organizace témat a nesmyslné kategorie tomu nepomáhají. Chápu, že to lidem říkáš, ale to je jako házet hrách za zeď.
Na druhou stranu, přeci jen bych si tam asi představit něco pro mě užitečného: S proměnlivou skupinou přátel se často složitě domlouváme na společných trénicích, většinou je organizuji já a komunikačně je to náročné. Mít uzavřenou skupinu, ve které by fungoval kalendář, kam by se dala nadhodit akce a jednotlivě by se lidé hlásili, přičemž by každý viděl, kdo kdy kam přijde a nepřijde, jednotlivě by se dalo ke každé akci v kalendáři vést diskuse, nebo v diskusi hlasovat pro volbu termínu a místa a podobně - to by už užitečné bylo.
Sokare, vážím si tvého pokusu i úsilí, které na to vynakládáš, je mi jasné, že to není čistá komerce, ale též je v tom velký díl altruismu, nehejtím, popisuji, jak to vidím, a držím palce. Nicméně, zatím je pro mě organizovaný a smysluplný obsah užitečnější než výkřiky, reklamy a videa.
- Úderník
Příspěvek#79 » sob 19. dub 2025, 20:18
Nerozumím tomu, nikdy jsem neměl žádnej FB a podobně (starej kozel), ale kdyby šlo vytvořit základní skupiny jako (pistole, revolvery, ar15, PCC, střelnice,…) tak by to bylo fajn. Takto očekávám, že to bude za chvíli tisíc nepřehledně nasypaných skupin a plno jich bude i tematicky duplicitních atd.
Tak kdyby to šlo udělat nějaké Hlavní skupiny a členové by si pak vytvářeli jen podskupiny..
Ale nechám si to i konstruktivně vyvrátit.
Tak kdyby to šlo udělat nějaké Hlavní skupiny a členové by si pak vytvářeli jen podskupiny..
Ale nechám si to i konstruktivně vyvrátit.
- Gimpel
- Lonestar
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva