Čištění zbraní
Co jinam nepatří...
- Klicky
Příspěvek#1936 » stř 9. říj 2024, 01:17
Díky! Už jsem projížděl internety a koukal i na ty naváděče co jdou od komory, některý jsou docela mastný :/ ale třeba univerzál na ústí hlavně na brownells je za pár stovek, to mi prozatím pro klid duše stačí.
Já budu muset časem sáhnout i po kvalitnějších vytěrákových tyčích, mám skládací a ty mě u dlouhých zbraní dovádí k šílenství.
Já budu muset časem sáhnout i po kvalitnějších vytěrákových tyčích, mám skládací a ty mě u dlouhých zbraní dovádí k šílenství.
- skagerak
Příspěvek#1937 » stř 9. říj 2024, 01:51
Náhoď případně odkaz.
Mají tam nějaké mosazné ale jen pro konkrétní raze, pod universal bore guide nam ne vyskoci "nabadec" pro cisteni od komory ("https://www.brownells.cz/Tipton-Universal-Bore-Guide-1/cs)...
Mmch. pak je ještě otázka jestli a jak chranit ústi při cisteni od komory...
Mají tam nějaké mosazné ale jen pro konkrétní raze, pod universal bore guide nam ne vyskoci "nabadec" pro cisteni od komory ("https://www.brownells.cz/Tipton-Universal-Bore-Guide-1/cs)...
- mission
Příspěvek#1938 » stř 9. říj 2024, 09:15
dost složitě, musel by to být nějaký nástavec, který se bude nasazovat na vnější průměr hlavně s tím, že bude delší - bude v něm vyvrtaná díra (vodítko) průměru vývrtu v délce několika cm, aby vytěrák "hobloval" po vyjetí z vývrtu až ten nástavec. Ale to by předpokládám bylo individuální samodomo řešení použitelné většinou jen na tu jednu konkrétní zbraň, čili dost nepraktické.
Jinak pokud lze, čistit jen jedním směrem a kartáček / vytěrák vždy vyšroubovat.
Jinak pokud lze, čistit jen jedním směrem a kartáček / vytěrák vždy vyšroubovat.
- mission
- Honzik
Příspěvek#1941 » stř 9. říj 2024, 11:21
mission píše:nemá - jelikož "zařízení" má vždy větší průměr díry než je samotný vývrt. Pokud se tedy bavíme o dodatečně instalovaném zařízení, ne integrovaném (vyfrézovaném) přímo do hlavně.
Díky. Předpokládal jsem, že ne. Ale radši se zeptám, než něco pomrvit.
A ano, zařízení je domontované.
- Klicky
Příspěvek#1942 » stř 9. říj 2024, 19:41
skagerak píše:Náhoď případně odkaz.
https://www.brownells.cz/COATED-ROD-MUZ ... -234018030
Na 223 časem koupím to vodítko co jde od komory, ale pro ostatní ráže co mám je tohle ok.
- Dr3adW00d
Příspěvek#1945 » úte 15. říj 2024, 19:44
Dobrý večer.
Mám teď chvíli novou pistoli CZ Shadow 2 a chtěl jsem se zeptat - po každém střílení se mi na "feed ramp", tedy části hlavně která navádí náboje do komory, pokaždé usazuje mosaz. Snažím se to trochu ošudlat Balistolem a nylonovým kartáčkem, ale valný efekt to nemá. Má cenu se snažit to nějak vyčistit? Třeba mosazným kartáčkem? Jinak se u čištění držím manuálu a snažím se rozumně mazat a čistit čurbes po střelbě.
Jako držitel ještě mokrého ZP bych si nerad zničil první pistoli vlivem vlastní neznalosti.
Děkuji všem za odpovědi.
Mám teď chvíli novou pistoli CZ Shadow 2 a chtěl jsem se zeptat - po každém střílení se mi na "feed ramp", tedy části hlavně která navádí náboje do komory, pokaždé usazuje mosaz. Snažím se to trochu ošudlat Balistolem a nylonovým kartáčkem, ale valný efekt to nemá. Má cenu se snažit to nějak vyčistit? Třeba mosazným kartáčkem? Jinak se u čištění držím manuálu a snažím se rozumně mazat a čistit čurbes po střelbě.
Jako držitel ještě mokrého ZP bych si nerad zničil první pistoli vlivem vlastní neznalosti.
Děkuji všem za odpovědi.
- mission
Příspěvek#1946 » úte 15. říj 2024, 20:50
hele to bys musel mít rampu vyleštěnou do zrcadla aby se na ní neusazovala - neotírala mosaz. Předpokládám, že z výroby jsou na na ní jemné rýhy (navíc v příčném směru), takže funguje jako jemný pilník. Pokud ti to vadí, zkus nějakou chemii, jinak bys to musel drbat ocelovým kartáčkem, což bych určitě nedělal.
- Dr3adW00d
Příspěvek#1948 » stř 16. říj 2024, 08:13
Děkuju za odpovědi. Jde mi spíš o to, že mám bronzovej kartáček a mám nervy tu "skluzavku" s ním dřít, abych to nějak neodrbal a nezničil. Můj dotaz byl spíše toho charakteru, jestli je zvykem to čistit nebo jestli dělám prostě kravinu - věřte nebo ne, ale s CLP a nylonovým kartáčkem se mi to po posledním střílení podařilo očistit skoro úplně, akorát to zabralo 45 minut tak mi došlo, že to asi není uplně nejrozumnější způsob.
Jinak jsem teda koukal, co kdo na internetech na tohle doporučuje, a na nános v hlavni se hodně často zmiňuje tenhle preparát:
https://eshop.bestpatron.eu/boretech-el ... tilost=ano
Má teda cenu tohle nějak řešit? Nemůže mi tahleta chemie tu "skluzavku" nějak domrvit? Nebo to mám nechat uplně a nemazat se s tím to pucovat?
Střílím S&B Nontox TFMJ (logicky 9x19 PARA)
Pro představu, ten nános vypadá asi takhle:
Jinak jsem teda koukal, co kdo na internetech na tohle doporučuje, a na nános v hlavni se hodně často zmiňuje tenhle preparát:
https://eshop.bestpatron.eu/boretech-el ... tilost=ano
Má teda cenu tohle nějak řešit? Nemůže mi tahleta chemie tu "skluzavku" nějak domrvit? Nebo to mám nechat uplně a nemazat se s tím to pucovat?
Střílím S&B Nontox TFMJ (logicky 9x19 PARA)
Pro představu, ten nános vypadá asi takhle:
a79c3582-5f63-44ab-add8-6b14a55bc704.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Henry
Příspěvek#1949 » stř 16. říj 2024, 08:48
Jen pro info tohle také dobře funguje z mé vlastní zkušenosti https://www.lovecky-obchod.cz/cistic-pa ... lvent-009/
A tu mosaz bych asi neřešil časem jak budeš střílet a čistit to třeba trochu zajedeš do hladka.
A tu mosaz bych asi neřešil časem jak budeš střílet a čistit to třeba trochu zajedeš do hladka.
- MojeTikka
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX