Reportáž TV Nova- Postřelení kočky

Co jinam nepatří...

Martin1975

Příspěvek#1 » ned 19. úno 2017, 09:05

Ahoj chlapi,

Nedá mi to a musím tímto reagovat na reportáž TV Nova v hlavních zprávách ze dne 18.2.2017. Předmětem této reportáže bylo, že někdo, někde (město nepamatuji) na ulici několika ranami postřelil kočku, které poté půl dne umírala ve velkých bolestech... Poté hovořila policie, že budou v okolí prověřovat všechny držitele ZP jestli to náhodou nebyl někdo z nás držitelů legálních zbraní...
To mě celkem naštvalo, copak když se někde něco stane tak musíme být první na ráně my? Copak my si děláme "papíry" proto, abychom stříleli bezbranné kočky nebo psy? Panebože kdy z nás je takový vůl a snad i pomatenec aby střílel jen tak na ulici po zvířatech???

Copak není mezi lidmi dostatek nelegálně držených zbraní? Nevěřím že to udělal někdo kdo má ZP. Ano, na druhou stranu rozumím, že někoho láká vystřelit si někde v lese, v lomu aby se podíval jakou díru udělá střela do stromu nebo nalezené překlížky, vím že se nesmí. Ale ruku na srdce, znám pár střelců, co se mi přiznali, že si v životě aspoň jednou "bouchli" někde mimo civilizaci, no budiž, je to jejich věc, zákon o zbraních jistě znají i mě to párkrát napadlo bouchnout si někde mezi dvěma vesnicemi, aspoň jednu ránu ale strach mi nedovolil i když vím, že by nebyla šance mě chytit, ale prostě ne, když chci střílet, jedu na střelnici...

Ale zpět k té reportáži, hovořili tam, že kočka půl dne umírala v hrozných bolestech po několika ranách. Pozor- nebyla zmíněna zbraň, ráže, nic. Nevím, až takový expert nejsem ale myslím že kdyby to teda někdo "našil" do kočky několikrát z devítky nebo něčeho většího tak že by asi půl dne neumírala, že by byla mrtvá hned nebo do několika málo minut. Spíš si myslím, že si nějaký debil hrál se vzduchovkou, zranění by odpovídala spíš vzduchovce a ne "opravdové" výkonné střelné zbrani. Sám jsem jednou viděl na vlastní oči, jak na východním slovensku "loví" vzduchovkou králíky...

Škoda že v té reportáži neřekli o jakou zbraň jde, jsem si jist, že to byla vzduchovka a ne kvér legálně držený někým z nás !!! Dá se říct že mě ta reportáž urazila, vždytˇmy sakra neděláme papíry pro to abychom stříleli kočky !!!

JardaB

Příspěvek#2 » ned 19. úno 2017, 09:32

Taky me hned napadlo, ze i z malorazky by musela byt kocka tuha hned. Docela by me zajimalo, co to bylo - flobert, vykonnejsi vzduchovka? To o deviti zivotech kocek je mytus, vydrzeji strasne malo co se tyce zraneni - vlastni zkusenosti.

Kalič

Příspěvek#3 » ned 19. úno 2017, 09:49

Tu reportáž jsem zaslechl jen okrajově. A nechce se mi to hledat zpětně na netu. Taky mě napadlo, že to bylo nejspíš nějaké Déčko. Vzduchovka, větrovka, možná flobertka.

scink

Příspěvek#4 » ned 19. úno 2017, 10:00

Popis a video je na http://tn.nova.cz/clanek/neznamy-grazl- ... l-dne.html
píší tam několik střel...."Až veterinářka v jeho těle objevila několik ran po střelách."

Takže bych to osobně viděl na vzduchovnku nebo flobertku.

Sarkafarka.Loupeznik

Příspěvek#5 » ned 19. úno 2017, 10:10

Na druhou stranu, ten dědek z UB taky asi nedělal papíry proto, aby vystřílel hospodu a přesto to nakonec udělal... To, že PČR prověří držitele ZP v okolí nemusí znamenat, že pročešou všechna obydlí, ale že třeba jen projedou registr a mrknou, kdo má příslušnou ráži...
Jinak co se kočky týče, pokud to bude někam do měkkého, tak ta malorážka ji skutečně odsoudí jen k pomalému trápení...

Antony30011

Příspěvek#6 » ned 19. úno 2017, 10:29

Ja mam podobnou zkusenost. Sousedum pry nekdo zastrelil vzduchovkou mensiho psa. Vloni. Prijela to resit i policie, po dedine se vykladali ruzne zvesti. Samozrejme se jako sousedu prisl i ptat i k nam. Ale pak tato kauza nejak utichla.

Lynx

Příspěvek#7 » ned 19. úno 2017, 10:30

Reportáž jsem neviděl, Nova není seriozní medium, takže nevím, co a jak bylo řečeno a co (ne)bylo odvysíláno. Nicméně co měli policajti říct? Prověření držitelů ZP při použití zbraně, hádám, je s mnoha dalšími kroky součástí standardního postupu. Tak je nechme dělat svou práci. A pokud byla reportáž neobjektivní nebo nevyvážená, lze podat stížnost k RRTV.

Luky22

Příspěvek#8 » ned 19. úno 2017, 10:35

Je to celé přehnané. Každá pseudosenzace se Nově hodí ke zvýšení sledovanosti. Puberťáci se vzduchovkou postřelí kočku, a legálního držitele "pětačtyřicítky" poženou na balistiku... Svět se zbláznil.

mikymoto

Příspěvek#9 » ned 19. úno 2017, 10:45

Hele, těžko říct zda se jednalo jen o obyč vzduchovku. Pochybuju, že by kočka po zásahu diabolou čekala na další ránu a zároveň pochybuju, že by diabola první ránou přerazila páteř tak, že ta kočka nemohla utýct. Takže to muselo být něco silnějšího, co ji hned první ránou znehybnilo a umožnilo si z ní udělat terčík, nebo ji někdo napálil brokovnicí.
Tak jako tak je humus nechat zvíře takhle chcípat. Nám podobně zařval kocour, když mu někdo přerazil páteř - snažil se doplazit domů a už to nedal. Rodiče od té doby odmítají další zvíře v baráku, pač na tohodle byli dost fixovaní.

mrkev

Příspěvek#10 » ned 19. úno 2017, 10:48

Laickým odhadem bych usuzoval, že je velmi pravděpodobné, že kdyby někdo vystřelil několik ran něčím >=.22LR v obydlené zóně, že to téměř jistě neunikne alespoň jednomu svědkovi. Dá se ovšem předpokládat, že tento exces držitele nějaké tišší zbraně kat.D bude jako součást palebné přípravy v tažení proti držitelům ZP náležitě vytěžen závislými médii.
Co dodat. Toto se děje ve všech nemasových oborech lidského zájmu. Zbraně, motorky, etc., aby se pomasíroval většinový volič, pro kterého jsou zbraně zlé, áááno...

Nicméně mě napadá, že PČR jistě už použitou ráži znát bude. Jestliže se skutečně jednalo o vzduchovku nebo flobertku, pak je prověřování držitelů ZP prachsprostá státní zvůle bez reálného opodstatnění, která jen přiživí hysterické ječení sluníčkářů.

ggrandcz

Příspěvek#11 » ned 19. úno 2017, 11:45

Tak a je to tady, cerne na bilem. Je potreba registrovat vzduchovky, aby se dosetrilo, kdo chudaka kocku utrapil. Uz jsem presvedcen,ze to s nama EU mysli dobre a my se jen zpatecnicky cukame. Takove obcany moderni jednotna Evropa nepotrebuje. Mame se co ucit. Prece jenom maji par let s demokracii naskok.
S tim predvolanim lidi se ZP je celkem prukazne ukazano, ze jedinou zbran, kterou clovek vlastni, je ta, o ktere stat nevi.

kolombo

Příspěvek#12 » ned 19. úno 2017, 17:56

Jestli myslíte, že je to naprosto ojedinělý případ, že někdo střelí do koček ....

Na chalupu nám chodil kocour a když se dlouho neukázal, tak se ptám u sousedů, kam chodil taky. Nějaký místní ho zastřelil, protože mu vadilo, že mu chodí po zahradě. Vzhledem k tomu, že jednu kočku zastřelil a druhou jen postřelil, tak asi brokovnice.

JardaB

Příspěvek#13 » ned 19. úno 2017, 18:01

Taky se nam jednou vratil kocour s dirou v kozichu a nez jsme ho nasli, chcipnul. Razi jsem nezkoumal ani to jinak neresil a normalne jsme ho zahrabali. Tim nechci rict, ze by to melo byt normalni, ale taky by se z toho nemelo delat buh vi co. On taky nekastrovanej kocour dost lidi na vesnici s kockama s..e, to chapu.

zedik

Příspěvek#14 » ned 19. úno 2017, 18:43

tyhle parchanty by měli zavřít natvrdo v maximální výši.řeči typu je to jen kočka,nemělo by se z toho dělat bůhvíco - to je na pěst..co kdyby to byl třeba váš pes? pes je víc než kočka? každej kdo měl psa asi ví,že člověku dá zabrat když mu pes umře a to se psi dožívají třeba 10 let průměr. když si vezmu ,že naše kočka se dožila 22let tak to rozhodně není jen zvíře. je to prostě člen rodiny který s vámi žije 22let .to,že kočku/psa/cokoliv někdo bezdůvodně střelil neomluví nic.a někdo kdo pro zábavu střílí do zvířat a nechá je v bolestech umírat - dle mě to niormální není a pochybuju že ten dotyčnej by měl problém nějak podobně ublížit třeba člověku

tomas fuk

Příspěvek#15 » ned 19. úno 2017, 19:04

Souhlas se zedik.

Zpět na