Nejnižší montáž na Aimpoint micro

Enderein

Příspěvek#16 » stř 14. led 2026, 17:56

fik píše:Máš tu nízkou montáž od gundocthora?? na tu to mám vyřešenou a přes kolimátor vidím i mířídla..

Ten rail od Gundocthora mám, ale ke kolimátoru jsem dostal příliš vysokou montáž (přes 5 mm mezi vrchem railu a spodkem kolimátoru, mám změřeno, že potřebuju maximálně 3 mm). Jaký kolimátor a jakou montáž máš?

fik

Příspěvek#17 » pát 16. led 2026, 15:29

Takže montáž je ta klasická nízká od vortex Crossfire a je o nějaký ten milimetr stáhnutá na soustruhu, šroubky zkrácený, ale nejdůležitější je kolimátor..mám od PA SLX a ten má už sám o sobě ten spodek úzký, takže fungoval už s normální neubranou montáží..ostatní kolimátory jsou dole tlustší..snad jsem to dobře popsal..kdyžtak se ptej..

20260116_151433.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Enderein

Příspěvek#18 » stř 28. led 2026, 13:21

Hezká práce. Na jakou tloušťku jsi tu montáž snížil a jakou měla původně? A frézoval jsi předpokládám z vrchní strany, že? Jak se ti podařilo dodržet tvary toho Aimpoint footprintu?

fik

Příspěvek#19 » pát 30. led 2026, 13:34

Mám tady jednu origo co má 6mm, tahle je stáhnutá na cca 4,5mm. Jj frézováno seshora, pak načerněno za studena a dělal mi to puškař. Stáhnul jednu boční plochu a o to samé pak i druhou a střed..ale spíš vyzkoušej ten kolimátor..tuším, že přes něj bylo vidět i bez úprav..

Enderein

Příspěvek#20 » úte 3. úno 2026, 18:33

Aha, tak to je velký rozdíl oproti mému. Mám PA SLX MD-25 a když pod něj dám 3 mm podložku, tak jsou mířidla vidět nějak použitelně, ale kolimátor pořád zakrývá spodek zářezu v hledí, takže zářez se zdá mělčí. Na druhou stranu se mi dost líbí jeho obrazec a je to jeden z mála reflexních kolimátorů se závitem na kill flash, takže měnit se mi ho nechce.
Už jsem zjistil tloušťku originální Aimpoint montáže, a to 3,7 mm - pro mě je to moc, ale s jiným kolimátorem by to mohlo stačit bez úpravy. S tím tvým (PA SLX MD-20, že?) by to vyšlo určitě.

fik

Příspěvek#21 » čtv 5. úno 2026, 18:37

ano, PA SLX 20..jinak těch 4,5 mm je měřeno bok montáže..mezi spodkem kolimátoru a railem je tak cca 3mm..
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Zpět na