Pouzdro na vnitřní nošení

dan

Příspěvek#826 » pát 7. bře 2025, 12:13

Mezirka primerene velikosti staci. Uplne otevreny to taky nechces, bordel nemusi byt v pozdre ale v kapse (zrovna vcera jsem po praci v lese z kapsy vyhazoval asi tunu hliny a jehlici) a to si nechces natlacit do hlavne, kdyz mozna jeste budes potrebovat strilet. I kdyz by to pistole asi vydrzela.
Ja ale v kapse bezne nenosim, nenasel jsme v tom ani zalibeni ani vyhodu.

Murphy

Příspěvek#827 » pát 7. bře 2025, 12:27

Horni predni kapsu jehlicim vetsinou nenaplnis. Ja mam pravou vyhrazenou na zbran a denne, kdyz pouzdro se zbrani vyndavam nebo vkladam, sahnu do kapsy, jestli se tam neco nedostalo.

audis

Příspěvek#828 » pát 7. bře 2025, 12:49

Třeba ženská ruka.

rajtyš

Příspěvek#829 » stř 2. dub 2025, 10:01

tak jsem místo mé oblíbené podpatěnky z dekáče nalepil přímo na pouzdra určený klín z Temu (odkaz v příslušném vlákně). výsledek níže.
je to lepší, ale ani ta podpatěnka nebyla špatná. je samolepící, tak jsem jí na některé pouzdro nalepil rovnou a na některé přes suchý zip, ale oproti polštářku jsem dal "chlupy" na ten gel a "očka" na pouzdro. bez poštářku by ta očka v gatích škrábala, ale zase šlo pouzdro pomocí oček nalepit třeba do ledvinky..

IMG_20250401_165749203.jpg

IMG_20250318_210541262.jpg

IMG_20250223_210236648.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

M82K

Příspěvek#830 » úte 15. črc 2025, 20:08

Řekl jsem si, že vyzkouším vnitřní pouzdro pro 12 až 2 hodinu. Dost se mi zamlouvalo RH CROCY bohužel se ukázalo, že pouzdra pro 3,5 PDP jsou dělaná na 4 PDP a ještě s přesahem takže by to odpovídalo 5 palcové pistoli a něco tak velkého nosit prostě nechci.
Napadá někoho nějaké velmi kvalitní kydexové pouzdro na PDP 3,5 bez zbytečných přesahů - většinou je to vše na 4 a větší modely, nebo se mi to nezdá.

PS ten Safariland na Glocka je pěkný kousek - bohužel opět na PDP se nedělá.

M82K

Příspěvek#831 » úte 15. črc 2025, 21:14

https://www.zerocarry.com

Má to někdo, nebo ho aspoň viděl na živo?? Pěkný minimalismus.

Murphy

Příspěvek#832 » stř 16. črc 2025, 10:44

Trochu bych se bal, ze kdybych dostal ranu na botku zasobniku (operka zidle, futra, skrinka, tezka taska, kterou nesu), ze by to mohlo vyvratit zbran smer zaver. A zacvakavat zpet v kalhotch bych to asi nechtel.

M82K

Příspěvek#833 » stř 16. črc 2025, 11:48

No to máš pravdu našel jsem něco co vypadá výrazně pevněji bohužel výrobce mi psal že PDP zatím není v plánu.

https://qseriesllc.com/

Murphy

Příspěvek#834 » stř 16. črc 2025, 12:09

No, ani u tohohle mi to neprijde dost pevne. Na IWB bych chtel alespon nejakou obroucku pres zaver, aby se to proste nemohlo vylomit.

Murphy

Příspěvek#835 » stř 16. črc 2025, 12:11

A proc nevezmes nejake to delsi a neuriznes? Riznout pilkou, zabrousit jemnym smirglem a mozna na zaver prejet plamenem. To bych ale nejdriv zkusil na tom odriznutem zbytku.

M82K

Příspěvek#836 » stř 16. črc 2025, 14:09

Taky jsem nad tím přemýšlel, no a přemýšlel jsem taky nad tím, proč to tak neudělá výrobce když to poptávám.
Teď mi přišel mail od RH - ve zkratce, pouzdra jsou navržena tak aby fungovala a nelze je vyrobit kratší.
Což je na jednu stranu hezké, že si výrobce stojí za svým designem pouzdra na druhou stranu to prakticky eliminuje všechny pistole pod 4-5 palců jelikož cokoliv dám do pouzdra bude dlouhé jako ,,5", no a proč si lidi kupují kratší pistole? Aby se jim lépe nosily na těle.
Já když sednu s tou 3,5 do auta a mám na apendixu tak to ústí prostě cítím na ,,vercajku" no a když tam budu mít něco výrazně delšího tak budu mít za chvilku po ,,nářadíčku" nebo budu muset pouzdro vyndavat, přesouvat nebo si vytahovat kalhoty s opaskem což je prostě něco co nechci.
Nejdříve jsem chtěl spíše nosit v taštičce/ledvince jednak z těchto důvodů a za druhé možnost mít v tom nějaké další drobnosti.

Řekl jsem si dám tomu šanci nemuselo by to být tak hrozný, koukám na nějaká videa a RH všude, jak je to ergonomicky vymakané a super, říkám si jo to by šlo, kouknu na web k prodejci zadám PDP 3,5 a čumím že je to nějaké dlouhé, kontaktuji prodejce a ono to dlouhé je a já si jen říkám jak si s tím chlap sedne do auta.... ženě bude asi fuk, že to tlačí do sedačky.

Ale víš nějak se mi nechce kupovat celkem drahé pouzdro s tím, že si ho budu dodělávat a jestli mají vyzkoušené, že ten odtlačný prvek bez té délky co má nebude fungovat pak je to asi celkem zbytečný.

Proto mě zaujalo to minimalistické - ta krytka lučíku - protože to mohu strčit s pistolí do kapsy u kalhot, což je z hlediska řízení nejpohodlnější nošení na těle a když vím, že autem nepojedu snadno to strčím za pásek. Nevypadá to, že by se to mělo vylomit ta pistole - ostatně docela pevně mi drží i na prasáka, bez ničeho jen za kratasama, takto jí nosím poslední dny, nebo v té kapse bez ničeho - nenosím v komoře.

To SHARKY od RH vypadá jediné jako dělané na PDP 3,5, ale těžko říct.
No budu muset hledat, nebo hledat tu tašku/ledvinku - zatím nic co by mi vyhovovalo.

FiBe

Příspěvek#837 » stř 16. črc 2025, 16:06

a co https://ongear.cz/ ? Ten dělá pouzdra na zakázku, takže by Ti mohl udělat přesně to, co budeš chtít ...

M82K

Příspěvek#838 » stř 16. črc 2025, 16:09

Jo to jsem dostal dnes echo at se kouknu. Skusím kontaktovat pokud by byl ochoten okopírovat treba ty minimalistické to bych docela rád vyzkoušel.

Jarda.Jezek

Příspěvek#839 » stř 16. črc 2025, 16:33

Výhoda u Ondry Horského je, že ti opravdu udělá cokoliv. Po předchozí domluvě na termínu ti to udělá na počkání (minimálně hodina) a doladí podle tvých potřeb. Cena jako za hotovku v krámě. Mám od něj pouzdra dvě, obě jsou, jak jsem chtěl, a jakmile budu mít čas, zajdu si udělat třetí.

Mně tedy nošení v aiwb nevyhovuje, iwb na čtvrté hodině mi vyhovuje ve všech případech, včetně řízení auta. Akorát se tam kvůli pásu moc nemůže... Zato mě nic neutiskuje.

M82K

Příspěvek#840 » stř 16. črc 2025, 17:07

Netlačí tě to už o sedačku? A kvalitu těch výrobků bys hodnotil jak ve srovnání s RH?

Zpět na