Pouzdra pro skryté nošení na léto

honzek86

Příspěvek#196 » stř 1. čer 2016, 21:19

Díky za info :) ještě jeden důležitý detail ... narazil jsem na hodnocení této etuje: http://www.policista.cz/clanky/reportaz ... 519-2-849/
Zde se píše, že má mít nějaké speciální otočné sponky (je to tam vidět i na fotce). Hlavně tato vychytávka mě na ní zaujala. Ale v e-shopu (odkaz výše) je obyčejná batohová spona. V jakém provedení je ta tvoje a kdy jsi ji kupoval?

Pablo.gs

Příspěvek#197 » čtv 2. čer 2016, 06:00

Já ji mám v provedení jak to má na fotkách výrobce. Nicméně mě nenapadlo, že by mě nějaké otočné spony měly chybět :-) Kupováno letos v březnu.

honzek86

Příspěvek#198 » čtv 2. čer 2016, 06:17

Ok :) tak do toho asi půjdu taky. On si tam ty spony docela vychvaluje, že tě to pak prý netlačí na kulách :) podle článku to vypadá, že mu to dali k testování a dost možná to byl nějaký prototyp, který pak ani nešel do prodeje.

mara.k

Příspěvek#199 » stř 15. čer 2016, 22:05

Zkolušeli jste tu brašničku od Falca hodit na stehno, jak to zkouší v tom článku? Přemýšlím koupit toto (jestli to je tak multifunkční) a ještě ten elastická pás.

honzek86

Příspěvek#200 » čtv 16. čer 2016, 11:15

mara.k: Já jsem se mu dovolal a objasnil mi i můj dotaz výše ... ta s otočnou sponou je starší model 519 MK2. Lidi si stěžovali, že kloub časem vrže, tak to přestali vyrábět. Poslední místo, kde je prý MOŽNÁ ještě mají, je Ostravské Corrado. Tak to zkus. Já jsem si objednal současný model 519 MK3 s fixní karabinou a tam je právě prý ta nevýhoda, že není tak komfortní nošení na noze a na boku na gatích, protože se ta karabina nepřízpůsobí, ale ohne. Vyzkouśené to nemám, asi mají teď fofry, tak mi napsali termín dodání až za 3 týdny od objednávky, tj. 24.6. když vydržíš, tak sem pak plácnu fotku a dojmy ;) mám full size nerez, tak to bude i otestováno na maximální zátěžové parametry :D

Enerccio

Příspěvek#201 » čtv 16. čer 2016, 11:26

tu falco tasku nosim ja, mam v ni fullsize glock 17 a vsechyn doklady a penize, musim rict ze mi hodne vyhovuje!

mara.k

Příspěvek#202 » čtv 16. čer 2016, 14:21

Já jí taky ještě na pár e-shopech našel, ale musel bych to poptat, s jakou sponou je. Nebo jak mají tu přímo na stehno, taky nevypadá zle. Protože s batohem na zádech je ten pás nepoužitelnej (podle mě teda).

Enerccio

Příspěvek#203 » čtv 16. čer 2016, 15:21

mara.k: ja to mam pres zada v poradi nejdrive kapsa, pak batoh a neni problem.

rcc

Příspěvek#204 » čtv 16. čer 2016, 15:41

Osobně jsem začínal s ledvinkou na zbraň, avšak pouze do doby, než jsem se viděl v zrcadle. Kamarádi tomu říkali "*uzna taška". Hned jsem věděl, že jsem s ní nápadný, jelikož mne do té doby nikdy s ledvinkou neviděli. Tím se nechci nikoho dotknout, věřím, že někomu to vyhovuje a vlastně s full-size nebo compactem nemá jinou možnost. Revolver jsem dlouho nosil ve vnitřní látkové dastě. No a teď G42 ve vnějším Fobusu s pádlem, byť neplánovaně. Původně jsem hodlal nosit ve vnitřním látkovém Falcu a Fobuse mít jen na střelnici. Vnitřní Falco bohužel dost škrábalo na holé tělo, mám tu verzi se síťovinou, 3D nebo jak tomu říkají. Nakonec tedy vnější Fobus a paráda. Celodenní nošení absolutně bez problému včetně sezení i v autě. Skrytelnost v teplých dnech pod límečkovým tričkem perfektní, to je však dáno tím jednořadým subcompactem. Plusem je také domácí manipulace oproti vnitřnímu látkovému pouzdu.

mara.k

Příspěvek#205 » čtv 16. čer 2016, 17:20

Enerccio: Já měl na mysli ten elastickej pás.
Ledvinku jsem taky řešil, ale zatím zkusím pás + nějakou tu taštičku, buď přes rameno nebo stehenní (i když ta mi přijde taky poměrně nápadná).

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#206 » úte 21. čer 2016, 23:44

Už jsem tady pročítal různá vlákna ohledně nošení, ale málokdy se vhodné pouzdro řešilo ke konkrétní velikosti zbraně. Co mi tedy poradíte na pohodlné nenápadné nošení G26?
Před časem jsem (chvíli) nosil Walther PPS ve vnějším kydexu (HuckFinn) ale pokud jsem neměl opasek opravdu fest utažený, trochu odstávalo od těla a pistole dělala bouli i pod volnějším tričkem. Takže tudy cesta, obzvlášť v případě tlustějšího Glocku, asi nepovede.
Naopak celkem pohodlně a skrytě se (překvapivě) dala nosit K100 ve vnitřním koženém pouzdře od Falca.
Ale pro Glock bych raději nějaké pevné pouzdro, které eliminuje jakoukoliv možnost splácnutí po vytažení zbraně. V podstatě se rozhoduji mezi hybridním pouzdrem, od kterého si slibuju větší pohodlí díky rozložení tlaku, a vnitřním kydexem. V případě kydexu se trochu bojím, že pouzdro bude tlačit; hybrid zase přiléhá k tělu dost velkou plochou kůže, pod kterou se (obzvlášť v létě) můžu potit :roll: .

tslaby

Příspěvek#207 » stř 22. čer 2016, 08:05

Johnnyjak: přesně toto řeším v sousedním vlákně Pouzdra pro vnitřní nošení. On jednoznačný názor asi nebude, každý má své osobní preference. Já mám aktuálně látkovou Dastu, je dobrá, ale právě měkost pouzdra je ten důvod, proč chci změnu. Já osobně přemýšlím o hybridu, nenosím s nábojem v komoře. Hybridní pouzdro asi lépe rozloží hmotnost a díky větší ploše se i rozměry musí lépe rozložit. Taky mám právě G26, nosím zásobník bez prodlužovací botky.

Sedmej

Příspěvek#208 » pon 4. črc 2016, 14:42

tady je taková praktická ukázka na léto. v čem nosit k vodě. :-)

http://jihlava.idnes.cz/foto.aspx?r=jih ... 386349.jpg

dallli

Příspěvek#209 » pon 4. črc 2016, 17:05

nosím úplně stejně, ale tato praktická ukázka hodně pobavila :lol: :lol:

Farock

Příspěvek#210 » pon 4. črc 2016, 17:57

Akorát to maji kuci nějaký naditý :-D

Zpět na