Tlumiče na zbraně
- dan
Příspěvek#1171 » čtv 5. pro 2024, 23:16
Vysledky zmerene v idealnim prostredi jsou hezke pro akademickou praci, ale o jejich vyznamu pro jakekoliv realne prostredi se bez dalsiho neda nic rict ...Jarda.Jezek píše:Ideální měřící prostředí existuje
Nejspis neni schvalena jako docasna strelnice a tak se v ni strilet nesmi. I kdyz, to by pak v ni asi nebylo prazdno mrtvolne ...Jarda.Jezek píše:Anechoickou komoru tam mají a mrtvolně zeje prázdnotou...
- Gimpel
Příspěvek#1172 » pát 6. pro 2024, 09:35
Aktuálně mám z kompů, již zase dočasně vypálené oči a přechodně zhoršený zrak .
V příštích dnech potřebuji jedny smysluplné střelby. Z uvedeného plyne, že teď spíše telegraficky a do střeleb na fórum přispívati nanejvýš minimálně.
============================================
......... ,,smrdí dost velkou fyzikou a akustikou" .........
vgj : toto si alespoň my dva, v rámci možností dosti ochotně odpustíme, že?
BTW bratr matky, mojí zesnulé maminky Viktor, býval v Husinci na Šumavě hajný .
......... ,,může doufat ...... používali stejné vybavení a metodiku."
To předpokládám = komparace možná.
.......... ,,strašně moc dělá i prostředí."
Snad jsem i něco takového někde zmínil. Klíčový je subjektivní vjem toho impulsního hluku a o samotného střelce, ve věci převážně nejde pranic.
............ ,,má na test hobby hlukoměr" ...........
Tito nemusí měřit nic = je to nesmysl.
DesertEagle : ten první československý tlumič na Škorpa, že dvojnásobně dotykový = uzavřená expansní komora, je na prvních pár ran ještě lepší.
Není to ,,Scorpík'' ale Česky Škorpion, později na export možná Skorpion, teď z hlavy již nevím a knihu mám až za hlavou .
........ ,,diplomku konstrukce tlumiče" .........
Co teprve československé ,,patenty" = Autorské osvědčení.
Diplomky jsou nádherné z Vysoké školy SNB, směr Státní bezpečnost .
Klíčovat Morse neumím ale toto snad odtelegrafoval. Teď primárně zrak svůj relaxovati, ty střelby, že...... .
Kurva, vážně ,,nevidím" .
V příštích dnech potřebuji jedny smysluplné střelby. Z uvedeného plyne, že teď spíše telegraficky a do střeleb na fórum přispívati nanejvýš minimálně.
......... ,,smrdí dost velkou fyzikou a akustikou" .........
vgj : toto si alespoň my dva, v rámci možností dosti ochotně odpustíme, že?
BTW bratr matky, mojí zesnulé maminky Viktor, býval v Husinci na Šumavě hajný .
......... ,,může doufat ...... používali stejné vybavení a metodiku."
To předpokládám = komparace možná.
.......... ,,strašně moc dělá i prostředí."
Snad jsem i něco takového někde zmínil. Klíčový je subjektivní vjem toho impulsního hluku a o samotného střelce, ve věci převážně nejde pranic.
............ ,,má na test hobby hlukoměr" ...........
Tito nemusí měřit nic = je to nesmysl.
DesertEagle : ten první československý tlumič na Škorpa, že dvojnásobně dotykový = uzavřená expansní komora, je na prvních pár ran ještě lepší.
Není to ,,Scorpík'' ale Česky Škorpion, později na export možná Skorpion, teď z hlavy již nevím a knihu mám až za hlavou .
........ ,,diplomku konstrukce tlumiče" .........
Co teprve československé ,,patenty" = Autorské osvědčení.
Diplomky jsou nádherné z Vysoké školy SNB, směr Státní bezpečnost .
Klíčovat Morse neumím ale toto snad odtelegrafoval. Teď primárně zrak svůj relaxovati, ty střelby, že...... .
Kurva, vážně ,,nevidím" .
- Erix
Příspěvek#1173 » pát 6. pro 2024, 09:48
Kdo je na simulace a pěkné barvičky, nechť koukne:
https://www.youtube.com/watch?v=F_x4fDtraTk
a tady je toho hafo: https://www.youtube.com/watch?v=hwlMsDT3ZAY
https://www.youtube.com/watch?v=F_x4fDtraTk
a tady je toho hafo: https://www.youtube.com/watch?v=hwlMsDT3ZAY
- DesertEagle
- DesertEagle
- Gimpel
Příspěvek#1175 » ned 8. pro 2024, 01:13
Asi se budu opakovati.
Celkem normalizované metodiky jsou dvě. Tu na ucho střelce neuznávám a tedy ani moc nepamatuji.
Druhá takto.
Zbraň 170 možná 180 cm nad podlahou. I na podlaze záleží ale zapomněl. Na úrovni ústí laufu, potom tlumiče, mikrofon vzdálený 2 m, vodorovně a kolmo na podélnou osu hlavně.
Kvalitní a vhodný!!! = drahý decibelový měřák.
Více poznatků přímo k věci nemám. Děláme to přes vhodně rozmístěné hodnotitele z oboru. Víc totiž nepotřebuji.
Jasně, kdo zamýšlí sériovou výrobu, potřebuje objektivní komparaci s konkurencí. Pak zase pro lákání platících zákazníků, ty tabulky co zveřejňuje řada jiných. U integrovaného tlumiče .22 LR, to někdo záměrně nepublikuje, možná Sicario.
================================================
Včera jsme si hezky pohráli s olejem. Tak jako voda mne však nenadchl. Nebohá čičina italského původu, je jak vyhořelý, dozajista těmi proklatými ruskými agenty zapálený sklad PHM.
Viděl jsem tak, že neviděl bílou mušku na bílém papíru, jinak to šlo. Neměl bych do kompů tolik vejrat, nebo budu slepý jak ten netopýr, co však povětšinou nepotřebuje papíry, narozdíl od ,,vejr".
Celkem normalizované metodiky jsou dvě. Tu na ucho střelce neuznávám a tedy ani moc nepamatuji.
Druhá takto.
Zbraň 170 možná 180 cm nad podlahou. I na podlaze záleží ale zapomněl. Na úrovni ústí laufu, potom tlumiče, mikrofon vzdálený 2 m, vodorovně a kolmo na podélnou osu hlavně.
Kvalitní a vhodný!!! = drahý decibelový měřák.
Více poznatků přímo k věci nemám. Děláme to přes vhodně rozmístěné hodnotitele z oboru. Víc totiž nepotřebuji.
Jasně, kdo zamýšlí sériovou výrobu, potřebuje objektivní komparaci s konkurencí. Pak zase pro lákání platících zákazníků, ty tabulky co zveřejňuje řada jiných. U integrovaného tlumiče .22 LR, to někdo záměrně nepublikuje, možná Sicario.
================================================
Včera jsme si hezky pohráli s olejem. Tak jako voda mne však nenadchl. Nebohá čičina italského původu, je jak vyhořelý, dozajista těmi proklatými ruskými agenty zapálený sklad PHM.
Viděl jsem tak, že neviděl bílou mušku na bílém papíru, jinak to šlo. Neměl bych do kompů tolik vejrat, nebo budu slepý jak ten netopýr, co však povětšinou nepotřebuje papíry, narozdíl od ,,vejr".
- Gimpel
Příspěvek#1176 » ned 8. pro 2024, 13:55
Tlumič v praxi.
Onehdá majitel střelnice, zaslechl naší odbornou, tématickou debatu.
Hned iniciativně hlásil - stříleli ste, díval jsem se na vás na kameře ale neslyšel vůbec nic .
Toto je jedna z významových rovin, o kterých jsou takové ty tlumiče hluku v praxi.
Pro nejuvědomělejší členy fóra raději uvádím, že zakázky kde se pracuje s tlumičem ale i ty obdobné bez, zásadně ani jen nepoptávám i když.
Samotný zadavatel, by se mi pro ,,někoho" jednoznačně hodil, coby dárek i s patřičnými náležitostmi.
Onehdá majitel střelnice, zaslechl naší odbornou, tématickou debatu.
Hned iniciativně hlásil - stříleli ste, díval jsem se na vás na kameře ale neslyšel vůbec nic .
Toto je jedna z významových rovin, o kterých jsou takové ty tlumiče hluku v praxi.
Pro nejuvědomělejší členy fóra raději uvádím, že zakázky kde se pracuje s tlumičem ale i ty obdobné bez, zásadně ani jen nepoptávám i když.
Samotný zadavatel, by se mi pro ,,někoho" jednoznačně hodil, coby dárek i s patřičnými náležitostmi.
- xor
Příspěvek#1177 » ned 8. pro 2024, 21:20
1. Proč nezůstat u MIL-STD-1474D? Je léta uznávaná, defacto standard, pouze je doupřesňovaná https://www.larsondavis.com/ContentStor ... iefing.pdf To základní, jako jsou vzdálenosti od ústí hlavně, země.., definuje exaktně.
2. Já bych šel do digitálního zpracování, nebudete muset nic přepisovat, budete mít přesné srovnání i frekvenční charakteristiky. A hlavně zákazníci rádi čtou o pokročilé technice, i když netuší, jestli to k něčemu je dobré. Budeš hledat High Amplitude/Pressure Microphone, takže něco, co dlouhodobě přežije 150dB+. Těch moc není. Spíš je to dotaz na https://audioweb.cz/ kde ti rovnou poradí, jak správně pracovat s programem REW a jakou vybrat zvukovou kartu (chceš něco s vzorkovací frekvencí 196kHz viz ta prezentace nebo https://www.kaimairiflesuppressors.co.n ... td-1474-d/). Nenech se zblbnout všeználky ať už tam nebo tady a posuzuj to kriticky. Je tam řada lidí z audio praxe, která fakt ví jako check, dawsoo, Otas a další.
3. Nedává mi moc smysl dělat měření (pro prototypy, ověření, marketing) různým způsobem, ztratíte porovnatelnost (marketing si s čísly už nějak poradí, lžou všichni:). Najděte na začátku správý způsob, který bude vyhovovat vašim prostorám a finančním možnostem. Hlavně stejné podmínky měření, stejnou měřící techniku, identické nastavení. To je kritické určit na začátku.
2. Já bych šel do digitálního zpracování, nebudete muset nic přepisovat, budete mít přesné srovnání i frekvenční charakteristiky. A hlavně zákazníci rádi čtou o pokročilé technice, i když netuší, jestli to k něčemu je dobré. Budeš hledat High Amplitude/Pressure Microphone, takže něco, co dlouhodobě přežije 150dB+. Těch moc není. Spíš je to dotaz na https://audioweb.cz/ kde ti rovnou poradí, jak správně pracovat s programem REW a jakou vybrat zvukovou kartu (chceš něco s vzorkovací frekvencí 196kHz viz ta prezentace nebo https://www.kaimairiflesuppressors.co.n ... td-1474-d/). Nenech se zblbnout všeználky ať už tam nebo tady a posuzuj to kriticky. Je tam řada lidí z audio praxe, která fakt ví jako check, dawsoo, Otas a další.
3. Nedává mi moc smysl dělat měření (pro prototypy, ověření, marketing) různým způsobem, ztratíte porovnatelnost (marketing si s čísly už nějak poradí, lžou všichni:). Najděte na začátku správý způsob, který bude vyhovovat vašim prostorám a finančním možnostem. Hlavně stejné podmínky měření, stejnou měřící techniku, identické nastavení. To je kritické určit na začátku.
- mission
Příspěvek#1178 » pon 9. pro 2024, 09:54
jj, není nad jednotnou metodiku měření aby se výsledky daly porovnávat. Nedávno jsem četl nebo viděl rozhovor se zakladatelem f. B+T. Ten v něm popisoval, jak se divil, že jiný (americký) výrobce tlumičů dosáhl takové účinnosti utlumení, že oni zkoušeli všechno možné, ale tak dobrých výsledků nebyli schopni dosáhnout (aby zároveň tlumič vydržel zátěž + nebyl moc těžký). Nakonec se ukázalo, že US výrobce používal lehce odlišnou metodiku měření a po jejich "srovnání" bylo zjištěno, že tlumiče jsou +/- stejně účinné.
- Gimpel
- Gimpel
Příspěvek#1182 » čtv 12. pro 2024, 11:29
Sekundární a ,,pozitivní" efekt ablativ .
Nikdy a povětšinou vůbec, jsem Italkám nečistil šuple tak pečlivě, natož ještě po každém použití jako s ablativy.
Právě ho mám rozebrané a WéDéčkem rozdělané na stole. Proto si celému světu takto stěžuji. Pak ještě vyprat s mýdlem ve vodě a znovu s WD40 pracovati. Zároveň opakovaně vnitřek mechanicky čistit.
Z uvedeného alespoň pro mne plyne, že ablativum rozhodně nebudu dávati, při každém tlumiče použití.
Nikdy a povětšinou vůbec, jsem Italkám nečistil šuple tak pečlivě, natož ještě po každém použití jako s ablativy.
Právě ho mám rozebrané a WéDéčkem rozdělané na stole. Proto si celému světu takto stěžuji. Pak ještě vyprat s mýdlem ve vodě a znovu s WD40 pracovati. Zároveň opakovaně vnitřek mechanicky čistit.
Z uvedeného alespoň pro mne plyne, že ablativum rozhodně nebudu dávati, při každém tlumiče použití.
- Gimpel
- Gimpel
Příspěvek#1185 » čtv 12. pro 2024, 18:08
Béďa : gel používá ten motorkář, co s ním má jakési ty styky kolega Jeho Tikka .
Sám preferuji vodu a zkoušeli jsme olej.
Některé z silikonů, se dávají primárně do tvrdě dotykových typů, kde prostřeluješ třeba konkrétně šest Neoprenů a opět je to hodně dobré.
Do pevných konstrukcí = bez gumy, bych sám nic hodně hustého nepokoušel i když.
Integrovaný bezdotykový na Hi Standard HDM v .22 LR, se často plnil pěnou na holení. Jedna rána a leukoplast na ústí = připraven k operačnímu nasazení.
Zde jsou však jen kovové síťky, že.
==============================================
EDIT : s tou střelou v ,,Samonabíjecí karabina 9 Luger", máš samozřejmě pravdu.
U precise se řeší i homogenita koule, že primárně ty monolity.
Sám jsem si na benchrest vůbec nevzpomněl.
Sám preferuji vodu a zkoušeli jsme olej.
Některé z silikonů, se dávají primárně do tvrdě dotykových typů, kde prostřeluješ třeba konkrétně šest Neoprenů a opět je to hodně dobré.
Do pevných konstrukcí = bez gumy, bych sám nic hodně hustého nepokoušel i když.
Integrovaný bezdotykový na Hi Standard HDM v .22 LR, se často plnil pěnou na holení. Jedna rána a leukoplast na ústí = připraven k operačnímu nasazení.
Zde jsou však jen kovové síťky, že.
==============================================
EDIT : s tou střelou v ,,Samonabíjecí karabina 9 Luger", máš samozřejmě pravdu.
U precise se řeší i homogenita koule, že primárně ty monolity.
Sám jsem si na benchrest vůbec nevzpomněl.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí