Tlumiče na zbraně

JirkaCV

Příspěvek#1201 » pon 16. pro 2024, 17:27

Řečnický faul je i ten "Dozimetr".
Dlouhá mu neprojde, tlumiče možná. Ale letos to nejspíš nebude. Lex Babiš II je podstatně důležitější.

Jarda.Jezek

Příspěvek#1202 » pon 16. pro 2024, 17:31

xor píše:
Carloss píše:Zrovna včera pan ministr vykládal v bedně, jak na obranu přeci dlouhou a tlumič nepotřebuješ.

Od Dozimetra jsou řečnické fauly to nejmenší. Ale zní to jak legendární výrok z dějepisu:

"Němci, kteří chtějí používat zbraně, by měli vstoupit do SA nebo SS - obyčejní občané zbraně nepotřebují, protože v jejich rukou státu k ničemu nejsou."

Jakože tedy vstoupit do SZS, aby zbraně státu k něčemu byly?

Naše zbraně jsou našemu státu v našich rukách vůbec nejužitečnější. Až pojedou kolony invazních vojsk, bude vidět, k čemu. Kdyby byl ozbrojen každý desátý člověk na ulici, v nemocnici či posluchárně, nemělo by těch pár psychopatů takový úspěch.

dan

Příspěvek#1203 » pon 16. pro 2024, 19:14

Jarda.Jezek píše:Jakože tedy vstoupit do SZS, aby zbraně státu k něčemu byly?
Kvuli tomuhle to je zbytecne. Tim se dostupnost zbrane pro stat nijak nemeni.

Gimpel

Příspěvek#1204 » úte 17. pro 2024, 15:47

Návaznost na dva, tři posty kolegů.

+++++++++++++++++

Impulsní hluk a Pistolníci.

(Stále se mi ještě vůbec nechcá, vygenerovti něco náročnějšího, že únava.)

Doprovodci lepších časů, od letadel ČSA cvičili i toto.
Uzavřený interiér budovy. Coby ochrana sluchu, výhradně brýle na očích jen. Sotva ofenzivně vlétli do nařízeného sektoru, ihned na ně naházeli zásahové výbušky P1 z Zeveta Bojkovice. Takovéto prostředky dávají cca 170 dB, vojenské 180 dB.

Ochrana ústavních činitelů = Pátá správa.
Jistý plk. náčelník, co již žel žel také nežije :( mi referoval. Franta se zavřel v kupé vagónu. Jen na nezbytnou šířku pootevřel okno. Svým podřízeným přikázal, ať mu tam vhodí ale jen jednu P1.
Doktor říkal: ,,Pak sem byl hluchej, slepej a blbej".

A co má být, Pistolníci míváme poněkud posunutá měřítka. Dodnes slyším, no alespoň na zbraně, lépe než patřičně. Od získání pilotní licence, že Medical class 2, ze zdravotních důvodů upustil již zcela. Mám jen první, že velmi mírné a toliko vždy episodní stádium tinitus.

cipis

Příspěvek#1205 » úte 17. pro 2024, 15:50

Ano, tinitus je na tom všem nejhorší. Člověk z něj může i zblbnout ... Na rozdíl od nedoslýchavosti, kde pomohou naslouchátka, tak u tinitu nic takového není.

vvitty

Příspěvek#1206 » úte 17. pro 2024, 16:21

JirkaCV píše:Řečnický faul je i ten "Dozimetr".
Dlouhá mu neprojde, tlumiče možná. Ale letos to nejspíš nebude. Lex Babiš II je podstatně důležitější.

Proc faul? Kdo nema co skryvat, nepotrebuje vlastnit sifrovaci telefon.

Musim se podivat co ze to vlastne nakonec proslo, nejak jsem nemel cas to par dnu sledovat.

mission

Příspěvek#1207 » úte 17. pro 2024, 16:40

ohledně tlumičů zatím nic, protože se k tomu PS nedostala a hrne to stále před sebou. Nicméně Rakušan byl v neděli u Moravce a opět tam básnil o tom, jak si ten zákaz přeje široké plénum expertní skupiny...což je lež.

Jarda.Jezek

Příspěvek#1208 » úte 17. pro 2024, 20:16

Ty jo, já nevím, ale mluvil hlavně o tom, jak si to přeje on, protože jako symbolika pro rodiny obětí. Já na jeho místě buduji veřejné střelnice, dotuji střelivo a učím chudáky oběti se bránit. Ale já nejsem stát...

xor

Příspěvek#1209 » úte 17. pro 2024, 21:47

Jarda.Jezek píše: a učím chudáky oběti se bránit.

To dělá pan David Bohbot, narozený v Izraeli a má české občanství.

JirkaCV

Příspěvek#1210 » úte 17. pro 2024, 21:53

A zamiloval se do SPD a Trikolóry. To je potřeba vědět.

xor

Příspěvek#1211 » stř 18. pro 2024, 09:00

To nevím, ale zamiloval si Českou Republiku a vybral si pronárodní stranu. Jinak souhlas, hodí se to vědět.

Mac.42

Příspěvek#1212 » stř 18. pro 2024, 11:48

pan David Bohbot je především pozér... ale tady mu k pohodlnému životu prostě stačí jen to, kde se narodil

Béďa

Příspěvek#1213 » stř 18. pro 2024, 15:05

Nemáte někdo typ jak bezpečně jistit utažení pistolového tlumiče? Na Glocka mám BT, funguje skvěle, jen je potřeba pořád přitahovat, nemá někdo nějaký nápad? V US se u některých značek už nabízí rychloupinani i na pistoli...mě by stačilo nějak trochu jistit povolení.na závitu.

mission

Příspěvek#1214 » stř 18. pro 2024, 15:34

buď se dával gumový o-kroužek, co je odolný derivátům ropy a snese vyšší teplotu (dát ho jako doraz - pokud lze a je tam osazení aby nepropadl do tlumiče) anebo zkusit dát na odmaštěný závit 1-2 kapky laku na nehty nebo barvy a nechat zaschnout, pak našroubovat na hlaveň. Lakem na nehty zajišťuji šroubky proti povolení a vždy OK, ale jak (ne)snese vyšší teplotu z hlavně jsem popravdě nezkoušel.

Gimpel

Příspěvek#1215 » stř 18. pro 2024, 17:30

........ ,,Ano, tinitus ..... Člověk z něj může i zblbnout" ........

Naštěstí nevím co všechno tím naznačuješ, právnický to ptáku :lol: ;) :lol: .

========================================================

......................... ,,viz požadavek MIL-STD-1474" .......................

Stran metodiky měření, co jsem ji zde jednou částečně nastínil se domnívám, že jde o cosi takovéhoto.

++++++++++

....... ,,měřící kalibrovaný mikrofon UMIK-1 ... v datasheetu uvádí MAX SPL 133dB." .....

Pokud se měří jak nekompletní zbraň, tak kompletní aby bylo co odečísti, je takový to mikrofon, minimálně alespoň nevhodný.
Akcentuji, že hlubší vzdělání vědeckých dráteníků žel nemám a náramně hodilo by se.

++++++++++

Post obsahuje různé podrobnosti z oblasti vědeckého drátenictví, kterým nerozumím, že k těmto se nevyjadřuji pranic.

++++++++++

.................. ,,že holywoodské filmy jsou nesmysl" ...................

Téměř vždy ano, nikoliv však na 100%. Ještě i německá devítka a .45 ACP, se na dlouhé s integrovaným tlumičem, dají tlumit hodně dobře.

++++++++++

.......................... ,,spolehnout na své uši" ........................

Až na skutečnost, že v souběhu používám zároveň i ,,cizí" sluchové ústrojí, jde o můj pracovní postup.

++++++++++

Závěrem děkuji za zájem, ochotu a dokonce i snahu, se o předmětné měření vůbec pokusiti.
A poznatky nezištně publikovat :) :) .

(Zas z těch kompů dočasně slepnu, že do korektury nechcá se mi :( ) .

Zpět na