Tlumiče na zbraně
- Héfaistos
Příspěvek#1096 » pon 18. lis 2024, 21:29
Ono bez boosteru (Nielsena) jdou použít teoreticky i o něco těžší tlumiče, ale to už člověk pistol na toto musí ladit - především vyměnit vratnou pružinu za slabší, u kohoutkovek co to umožňují (především 1911) použít destičku zápalníku s největším rádiusem. A musí se používat nadupané a co nejtěžší subsoniky. O nějaké super spolehlivosti se ale ani tak nedá mluvit, takže pistole spíš na střelnici a rozhodně ne (bez tlumiče pochopitelně...) na nějaké EDC.
- Gimpel
Příspěvek#1097 » úte 19. lis 2024, 00:05
....... ,,Mně by se opravdu líbilo" ........
Rovněž bych nesmírně rád nakupoval u imperialistů.
Zejména hybridní tlumiče. Nebo ty tvrdě dotykové miniatury, s jednou tlustou gumou, či spíše ,,gumou". Jako obvykle píši v rovině .22 LR .
Především mám vyhlédnuty dva Ruger Mk.4 s integrovaným tlumičem a nemohu si jednoznačně vybrati ni jen, že:
Sicario + Ruger Arms RMK.
Naopak nestojím o Amphibian, co ho prohlásili za vojmat.
To jen abych se zde soudružsky zapojil, do kolektivní masturbace.
Když jsem uvedl max. 100 g tlumič u německé devítky, není to můj empiricky vybádaný poznatek.
Třeba je u většiny pistolí (a střeliva) správně spíše těch 140 g.
Již mne tato literární tvorba aktuálně nebaví, že prozatím končím
.
Rovněž bych nesmírně rád nakupoval u imperialistů.
Zejména hybridní tlumiče. Nebo ty tvrdě dotykové miniatury, s jednou tlustou gumou, či spíše ,,gumou". Jako obvykle píši v rovině .22 LR .
Především mám vyhlédnuty dva Ruger Mk.4 s integrovaným tlumičem a nemohu si jednoznačně vybrati ni jen, že:
Sicario + Ruger Arms RMK.
Naopak nestojím o Amphibian, co ho prohlásili za vojmat.
To jen abych se zde soudružsky zapojil, do kolektivní masturbace.
Když jsem uvedl max. 100 g tlumič u německé devítky, není to můj empiricky vybádaný poznatek.
Třeba je u většiny pistolí (a střeliva) správně spíše těch 140 g.
Již mne tato literární tvorba aktuálně nebaví, že prozatím končím

- Gimpel
Příspěvek#1098 » úte 19. lis 2024, 08:58
......... ,,docela citelně chrání uši" .........
A jsme u toho, že nejen pri výběru zbraně ale i tlumiče, nesmírně záleží co od toho kdo primárně požaduje.
Někteří preferují jen aby nezahlušili sebe a spolubojovníky. Či dokonce ochranu sluchu, nebo splnění předpisu střelnice.
Jiní neposunutí hodnoty středního zásahu a minimálně nezvýšení rozptylu.
Další velikost a hmotnost, přičemž mizernost útlumu je vůbec netíží. Toto bývá u kulovnice. Připomínám, že pouhých cca -2,7 dB, v akustice znamená subjektivní vjem poloviční hlasitosti.
Málem bych zapomněl na preferenci těch nízkotlakových ptákovin s řízeným výplachem. Chtějí tlumič a zároveň ho tam jako nemít, aby na ně nefoukalo. To by možná šlo i nějak do sexu, coby převratná forma antikoncepce to
.
Toto vše i v rozmanitých kombinacích a s různým akcentováním jednotlivých aspektů.
Konečně se najdou i tací podivíni, co od tlumiče hluku, překvapivě žádají alespoň v rámci možného, maximální hloubku utlumení.
==========
........ ,,takže pistole spíš na střelnici" .......
Osobně bych u zbraně použil spíše formulaci: ,,Pistole spíš k ničemu".
Nikdá se netajím nechutí k samooučelným sportovním speciálům. Bouchačky vznikly ze zcela jiných důvodů ale jsem na internetu současnosti a miluji papíry své, že ta autoregulácija toliko jen a již ochotně mlčím zcela.
P. S. : Jak zde má být patřičně mnohostranná debata, když ti kanci raději bubnují v Divočácích?!!
A jsme u toho, že nejen pri výběru zbraně ale i tlumiče, nesmírně záleží co od toho kdo primárně požaduje.
Někteří preferují jen aby nezahlušili sebe a spolubojovníky. Či dokonce ochranu sluchu, nebo splnění předpisu střelnice.
Jiní neposunutí hodnoty středního zásahu a minimálně nezvýšení rozptylu.
Další velikost a hmotnost, přičemž mizernost útlumu je vůbec netíží. Toto bývá u kulovnice. Připomínám, že pouhých cca -2,7 dB, v akustice znamená subjektivní vjem poloviční hlasitosti.
Málem bych zapomněl na preferenci těch nízkotlakových ptákovin s řízeným výplachem. Chtějí tlumič a zároveň ho tam jako nemít, aby na ně nefoukalo. To by možná šlo i nějak do sexu, coby převratná forma antikoncepce to

Toto vše i v rozmanitých kombinacích a s různým akcentováním jednotlivých aspektů.
Konečně se najdou i tací podivíni, co od tlumiče hluku, překvapivě žádají alespoň v rámci možného, maximální hloubku utlumení.
==========
........ ,,takže pistole spíš na střelnici" .......
Osobně bych u zbraně použil spíše formulaci: ,,Pistole spíš k ničemu".
Nikdá se netajím nechutí k samooučelným sportovním speciálům. Bouchačky vznikly ze zcela jiných důvodů ale jsem na internetu současnosti a miluji papíry své, že ta autoregulácija toliko jen a již ochotně mlčím zcela.
P. S. : Jak zde má být patřičně mnohostranná debata, když ti kanci raději bubnují v Divočácích?!!

- Deternity
Příspěvek#1099 » úte 19. lis 2024, 09:19
Ahoj, chci se zeptat a poprosit o radu , Mám DDMK18 na tom mam A2 birdcage a k tomu pouzivam tlumic Rotex, ale chtěl bych vyzkoušet nějaký kompenzátor ke střelbě bez tlumice , existuje nějaký ktery bych vyměnil za ten A2 a zaroven na nej sel pridelat ten Rotex ?
- Béďa
Příspěvek#1100 » úte 19. lis 2024, 10:30
Pokud se nepletu pokud máš rozhraní na A2 tak to bude oříšek, bude existovat, ale asi to bude chtít dovoz, začal bych na brownela a zkusil se podívat na stránky BT.
Jinak dost výrobců tlumičů doporučuje k tlumiči brzdu, aby byl samotný tlumič méně namáhán. Třeba to uvádí Acheron.
Jinak dost výrobců tlumičů doporučuje k tlumiči brzdu, aby byl samotný tlumič méně namáhán. Třeba to uvádí Acheron.
- mission
Příspěvek#1101 » úte 19. lis 2024, 11:12
u Rotexu to je jedno, výrobce tuhle řadu testuje na full auto provoz, je vyroben z Inconelu. S výběrem brzdy bude asi trochu problém, protože tenhle upínací systém (univerzál Nato) moc výrobců nejede. Příp. si omrkni, co za provedení brzdy by se ti líbilo a nech si ji vyrobit.
- ondra009
- LordSalix
- Gimpel
Příspěvek#1107 » stř 20. lis 2024, 18:06
GIS mne zaujal tím pro nejlepší
ráži, že .22 . Nemám ho jen z důvodu, že dle mého mínění, tam chybí ještě jedna přepážka typu ,,K". Pak, že delší, to koštuji na bombičku.
Až teď mne napadlo, že jak jde o značku to tuzemskou. Možná by nebyl (nemusel býti) problém, aby mi ho zakázkově prodloužili, potrubici tu. O tlumiči stále hovořím.
+++++++++++
............... ,,flash hider je to nejlepsi."
Rovněž mi to takto připadá.
Možná ještě tak případně lineární kompenzátor.
+++++++++++
Stále čekám kdy v Evropě, někdo zkusí hybridní tlumič. Aby ho měli, v relaci k velikosti, co nejvýkonnějšího jednoznačně.
Nebo zcela obyčejnou dotykovou klasiku.
Či kovovou síťku + materiál (bordel) s velkým povrchem a dobrou tepelnou vodivostí.
Inu co je staré, není vždy špatné
.

Až teď mne napadlo, že jak jde o značku to tuzemskou. Možná by nebyl (nemusel býti) problém, aby mi ho zakázkově prodloužili, potrubici tu. O tlumiči stále hovořím.
+++++++++++
............... ,,flash hider je to nejlepsi."
Rovněž mi to takto připadá.
Možná ještě tak případně lineární kompenzátor.
+++++++++++
Stále čekám kdy v Evropě, někdo zkusí hybridní tlumič. Aby ho měli, v relaci k velikosti, co nejvýkonnějšího jednoznačně.
Nebo zcela obyčejnou dotykovou klasiku.
Či kovovou síťku + materiál (bordel) s velkým povrchem a dobrou tepelnou vodivostí.
Inu co je staré, není vždy špatné

- Gimpel
Příspěvek#1108 » stř 20. lis 2024, 21:48
ABLATIVA
Zrovna dokončil jsem, přípravu vyčištěného tlumiče, na příští nasazení. Mám zde u sebe komplet s milovanou Italkou a nesmírně to mojí paní sekne
.
Pro zvláště uvědomělé čtenáře, k věci dále uvádím, že mimo střelnici to takto nenosím.
Nesmírně si vážím, že snad 30.1.2021, mi konečně legalizovali můj překrásný a o to ušlechtilejší koníček.
Tedy k předmětné věci.
Doposud znám ablativa toliko teoreticky jen. Míním však tento nedostatek brzy napraviti.
Jaké s tím máte zkušenosti?
Ablativum? Jeho množství a kam všude? Ráže? Patrona? Délka laufu? Tlumič? Dotykový × bezdotykový? Prohloubení utlumení jak výrazně? Efekt na kolik ran?
Nedávno jsem se zde zeptal na konkrétní Acheron.ch v .22 LR. Dostal takovou hromadu odpovědí, že dodnes dočteny nemám všechny. Možná ste i server přetížili.
Vše dočtu, slibuji a zároveň doufám, že tentokráte dopadnu ještě o něco lépe. (Je-li to vůbec možné a ohled k serveru prosím.)
Zrovna dokončil jsem, přípravu vyčištěného tlumiče, na příští nasazení. Mám zde u sebe komplet s milovanou Italkou a nesmírně to mojí paní sekne

Pro zvláště uvědomělé čtenáře, k věci dále uvádím, že mimo střelnici to takto nenosím.
Nesmírně si vážím, že snad 30.1.2021, mi konečně legalizovali můj překrásný a o to ušlechtilejší koníček.
Tedy k předmětné věci.
Doposud znám ablativa toliko teoreticky jen. Míním však tento nedostatek brzy napraviti.
Jaké s tím máte zkušenosti?
Ablativum? Jeho množství a kam všude? Ráže? Patrona? Délka laufu? Tlumič? Dotykový × bezdotykový? Prohloubení utlumení jak výrazně? Efekt na kolik ran?
Nedávno jsem se zde zeptal na konkrétní Acheron.ch v .22 LR. Dostal takovou hromadu odpovědí, že dodnes dočteny nemám všechny. Možná ste i server přetížili.
Vše dočtu, slibuji a zároveň doufám, že tentokráte dopadnu ještě o něco lépe. (Je-li to vůbec možné a ohled k serveru prosím.)
- Gimpel
Příspěvek#1110 » ned 24. lis 2024, 08:45
Sleduji jen .22 LR.
Zajímá mne ještě 6,35 Br, 7,65 Br a asi i 9 Br.
Ani v těch čtyřech nemám perfektní, neustále aktualizovaný celoplanetární přehled. Značek a ,,značek'' máš po světě dobře hodně.
Stran síťky soudobé zaujal jsi mne. Klidně i bez stylu a nebo s
.
Zajímá mne ještě 6,35 Br, 7,65 Br a asi i 9 Br.
Ani v těch čtyřech nemám perfektní, neustále aktualizovaný celoplanetární přehled. Značek a ,,značek'' máš po světě dobře hodně.
Stran síťky soudobé zaujal jsi mne. Klidně i bez stylu a nebo s

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX