Tlumiče na zbraně
- Béďa

Příspěvek#976 » sob 8. dub 2023, 20:12
Tak vyzkoušen SS pro 300blk, jak sub tak super. V sub zvyšuje zpětný tlak jen trošku, proti klasice. Sub SlBel bezproblemu, s červenou pružinou i DD M4SBR. 
Zahřívání jak u 9L. Je krásné vidět jak funguje nízkotlak.
U super funkce brzdy SS super,.tlumič funguje jak má,.ale zahřívání je už podobné jak u 223.
Za mě SS Streamer mohu doporučit.

Zahřívání jak u 9L. Je krásné vidět jak funguje nízkotlak.
U super funkce brzdy SS super,.tlumič funguje jak má,.ale zahřívání je už podobné jak u 223.
Za mě SS Streamer mohu doporučit.
- sokar

Příspěvek#979 » úte 23. kvě 2023, 19:43
Dopadlo to zatím tak, že kdo chtěl dojel, tak sme se pobavili, resp předali info a objednaly se u caira. Budou zde na podzim. Cena je cca 40k a sešlo se asi 9 lidí co to chtěli. Veze se to na osobu a bylo potřeba občanka a řidičák, nebo pas. Dopředu se nic neplatilo. Teď se bude čekat.

- morho

- Choze

- Hankye

Příspěvek#984 » čtv 25. kvě 2023, 09:21
HP 9mm mám. Hele záleží na tom, proč to chceš. Pokud seš uvnitř nebo střílíš v týmu taktiku tak to smysl má. Střílení s tím není tak komfortní ve smyslu foukání od okna (třeba AR9 bez deflektoru fakt funí do xichtu, chce to dobrý brejle). Počítej s tím že to bude víc svinit kvér. Hluk bych přirovnal tak ke dvoum modulům A-Tecu. Mě to smysl dává., sem s tím docela spokojenej.

- Hankye

- MojeTikka

Příspěvek#987 » čtv 25. kvě 2023, 12:17
Jedna vec je rozptyl a druha ztrata kineticke energie. Pokud se pouzivaji naboje, ktere maji pro tlumic smysl, tedy subsoniky, tak samozrejme ta energie je nekde jinde a upravuju si nastrel. Druha vec je rozptyl a pokud je kvalitni tlumic a dobre naladene strelivo, pak to nestrili na kratke vzdalenosti nijak vyrazne hur, nez bezne strelivo bez tlumice a troufnu si tvrdit, ze mohu mit lepsi vysledek s tlumicem a vlastni laboraci nez bez tlumice a s fabrickym strelivem. Ale to uz se tady snad probiralo.

- 

JZFireworks - Příspěvky: 215

- JZFireworks

Příspěvek#988 » stř 7. čer 2023, 20:28
Ahoj,
Mám par dotazu ohledne tlumiče na AR15.
Chci tlumič na závit. Přemýšlím jestli GIS / Ase Utra / ATEC.
Dokáže mi někdo poradit který zvolit? Hledám co nejlepší útlum - popřípadě poradit jiný ?
Další věc je ohledne výměny gas blocku, buffer + pružiny, natahovaci páky … je to nutnost aby se zbran tolik nenicila větším tlakem který se vrací? Foukani do obličeje vím ze bude větší, ale jde mi o to aby se zbran nasypala po par tisících ranach s tlumicem

Doteď jsem se o tlumiče nezajímal.. ale jelikož chci s puškou na střelnici kam chodím tak musím řešit hluk - stížnosti…

Puška Taurus T4 14,5”
Děkuji všem za rady

Mám par dotazu ohledne tlumiče na AR15.
Chci tlumič na závit. Přemýšlím jestli GIS / Ase Utra / ATEC.
Dokáže mi někdo poradit který zvolit? Hledám co nejlepší útlum - popřípadě poradit jiný ?
Další věc je ohledne výměny gas blocku, buffer + pružiny, natahovaci páky … je to nutnost aby se zbran tolik nenicila větším tlakem který se vrací? Foukani do obličeje vím ze bude větší, ale jde mi o to aby se zbran nasypala po par tisících ranach s tlumicem
Doteď jsem se o tlumiče nezajímal.. ale jelikož chci s puškou na střelnici kam chodím tak musím řešit hluk - stížnosti…
Puška Taurus T4 14,5”
Děkuji všem za rady
- vidocqcz

Příspěvek#990 » stř 7. čer 2023, 20:49
Velikost útlumu je asi "jedno". Stejně tam bude sonický třesk střely. A když koupíš tlumič "flow-through", tak nemusíš měnit nic a nebude to ani moc foukat. Přímo závit bych nedoporučoval. Budeš to ještě rád sundávat, protože zjistíš, jak moc to špiní pušku, zásobníky...
Osobně mám Ase Utra Dual gen 2 pro .223 rem. Tlumí pocitově na stejnou ránu jako .22lr hv z 16" bez tlumiče. Dá se to bez sluchátek, ale příjemné to není. Když si můžu vybrat, tlumič moc nepoužívám.

Osobně mám Ase Utra Dual gen 2 pro .223 rem. Tlumí pocitově na stejnou ránu jako .22lr hv z 16" bez tlumiče. Dá se to bez sluchátek, ale příjemné to není. Když si můžu vybrat, tlumič moc nepoužívám.
					Naposledy upravil(a) vidocqcz dne stř 7. čer 2023, 20:51, celkem upraveno 1 x.

Přejít na		

- ZbraneKvalitneCZ
 - Webstránky
 - Webstránky LOS
 - Provoz fóra ZK
 - Komentáře
 - Střelba
 - Legislativa
 - Zbrojní průkaz, zákony
 - Zabezpečení zbraní/střeliva
 - Sdružení LEX
 - Zbraně a legislativa v zahraničí