Nosit zbraň je prevencí před terorismem

P.V.

Příspěvek#136 » čtv 29. zář 2016, 21:13

No nevím jak jinde, ale kamaradova teta se po XY letech v Německu v Offenbach bude vracet do Čech, protože má strach z toho, co se tam děje...

MM

Příspěvek#137 » čtv 29. zář 2016, 21:19

Sklzava to do OT - povodne som zacal pisat osobne skusenosti z Viedne (zijem tam 18ty rok) ale necham to tak. Politicka korektnost v Nemecku a Rakusku dosahuje vrcholu ... oznacia ta za xenofoba pokial verejne nieco podotknes, ale v sukromi s tebou budu suhlasit. Problemy su, znacne a znacne sa tutlaju.

K teme - zidovske objekty vo Viedni su otvorene strazene uniformovanou policiou. Stav kolise - zrejme podla "klimy". Bud dvaja alebo styria, niekedy len bezna vyzbroj, ale uz som par krat zazil aj AUGy. Ked clovek vstupuje do ulice kde je v strede nejake zidovske centrum a na kazdej strane stoji dvojica pozorujuca chodcov - psychologicky efekt to rozhodne ma, aj ked idem len do krcmy oproti strazenemu objektu :D. Takze ako prevenciu by som to videl - minimalne proti tomu aby niekto dostal podobny napad ako pri demonstraciach na poporu Erdogana (rozmlatili Kurdsku restauraciu).

Imdrunk

Příspěvek#138 » pon 19. pro 2016, 11:01

Trochu oživím tohle zapadlé téma.

Kolegovi v práci volala manželka, celá ubrečená, že v Tescu omylem vrazila do muslimky, omluvila se jí a ta jí odvětila, že nám to ještě prasatům špinavým 23. prosince spočítají. Bavil jsem se o tom s pár známýma a bylo mi řečeno, že podobných výhružek se poslední dobou vyskytuje čím dál tím víc. Samosebou mě to namíchlo a začal jsem zase poctivě nosit, když jsem to poslední dobou zanedbával.

Doufám, že to byl jen nejapný vtípek, ale nemám z toho dobrý pocit. Někdo podobné historky? Tahle je z Liberecka. Takže nosit, nosit a nosit.

Chip

Příspěvek#139 » pon 19. pro 2016, 11:19

Zase tisíckrát se šířící příběh o "varování" před útokem, nebo o vyhrožování nějakým datem? Pro bohy, vždyť tyhle městské legendy vyskakují jako čertíci z krabičky jedná za druhou. :-) I kdyby mělo k nějakému útoku 23.12. dojít, což nikdo nemůže vyloučit, jak dlouho by asi byla schopna operovat skupina, která má mezi sebou člověka který o tom vypráví cizím lidem v obchodním centru? :-) :-)

SansLogique

Příspěvek#140 » pon 19. pro 2016, 11:57

Imdrunk - to je tak strašná kravina, že by to snad mohli vysílat i na ČT24.

c25land

Příspěvek#141 » pon 19. pro 2016, 14:24

No "23" nám zmiňovala tchyně že má kamarádku která dělá na ministerstvu a že se prý zabývají nějakym varováním interpolu Bo co...ze na ten den se plánuji teror. útoky... :) na obchodní centra a pod.... Takže noste ;)

kolombo

Příspěvek#142 » pon 19. pro 2016, 14:52

Jo, většina důležitých varování se šíří pomocí uklizeček, vrátných a kuchařek.

Noste šálu a čepici, bude zima, bude mráz ....

P.V.

Příspěvek#143 » pon 19. pro 2016, 15:00

Kolombo: Jen se obávám, že ten mráz nepůjde z Kremlu, ale Brusele... :?

Chip

Příspěvek#144 » pon 19. pro 2016, 15:16

Ono je nebezpečí během vánočních svátků a velkých výročí vždycky větší, to je jasné. Všude se pohybuje spousta lidí a případný psychologický vliv takového útoku je taky větší. To si dokáže odvodit každý soudný člověk. :-)

kolombo

Příspěvek#145 » pon 19. pro 2016, 15:25

Fakt si myslíte, že je v ČR větší riziko z terorizmu, než z ježdění autem po D1 ??

Skoro bych řekl, že je větší riziko že se postřelíte sami, než že Vás střelí terorista ...

c25land

Příspěvek#146 » pon 19. pro 2016, 15:49

Nemyslím, vím že větší šance než že se něco takového stane bude hromadná nehoda na ledu s 10 mrtvými... Ale pobavilo prostě to jak mě to bylo oznámeno jako reálné nebezpečí ať raději nikam nechodíme. pak jsem se zeptal jestli tomu věří, a proč by to bylo 23 a ne 24? Že prý 23 je jasný že bude všude narváno. :) tak asi tak

kolombo

Příspěvek#147 » pon 19. pro 2016, 15:52

Rozhodně bych věnoval větší pozornost náledí. To je jistota, že se pak něco stane.

paza

Příspěvek#148 » pon 19. pro 2016, 16:24

Ale jo, zatím (!) je to veliká sranda a můžeme si z ohrožení dělat švandu. Zatím (!). Rozhodně motivace nosit zbraň nebo něco pro sebeobranu stoupá a uvažují o tom i lidé, které by to nikdy před tím ani nenapadlo - třeba mě, člověka, který jako bujný mladík kdysi dávno vodil holky v noci do hlubokého parku... Dnes tam nejdu ani ve dne...

KikiMiki

Příspěvek#149 » pon 19. pro 2016, 17:08

kolombo píše:Fakt si myslíte, že je v ČR větší riziko z terorizmu, než z ježdění autem po D1 ??

Skoro bych řekl, že je větší riziko že se postřelíte sami, než že Vás střelí terorista ...

Vidím to taky tak. Mohly by jsme se 24.12 sejít pod osvětlenou sosnou a zapět koledu za bezpečnější silnice v této krásné zemi :lol: Pochopitelně všichni s kvérem za pasem, kdyby někdo zpíval falešně.

paza

Příspěvek#150 » pon 19. pro 2016, 21:29

No jo, nemá cenu se něčeho bát, vždyť se nic neděje...

http://zpravy.idnes.cz/berlin-vanocni-t ... ntent=main

Kdyby tak byli lidé ozbrojeni, třeba by to dopadlo jinak...

Zpět na