Parlamentní volby 2017
- pavelg
Příspěvek#736 » pon 16. říj 2017, 14:31
Ten výcvik by právě neměl být zaměřen ani na samostatnost, ani na stlaní pelechu a mytí podlahy.
Měl by zbavit ostychu ze zbraní, kluci by se měli naučit s nimi zacházet, ovládat nějakou tu obecnou techniku, trochu si zaběhat a vyzkoušet pár modelových situací a hlavně vstřebat kousek vojenského systému, aby při eventuálním povolání věděli, která bije.
A kromě toho, pokud by ještě byla EU při síle, byl by to argument proti odzbrojení, když je v ústavě právo na zbran a občan je součástí obranné politiky státu, máme branné zálohy a máme všechny chlapy odborně vycvičené povinným výcvikem.
Měl by zbavit ostychu ze zbraní, kluci by se měli naučit s nimi zacházet, ovládat nějakou tu obecnou techniku, trochu si zaběhat a vyzkoušet pár modelových situací a hlavně vstřebat kousek vojenského systému, aby při eventuálním povolání věděli, která bije.
A kromě toho, pokud by ještě byla EU při síle, byl by to argument proti odzbrojení, když je v ústavě právo na zbran a občan je součástí obranné politiky státu, máme branné zálohy a máme všechny chlapy odborně vycvičené povinným výcvikem.
- pelanj
- pavelg
Příspěvek#738 » pon 16. říj 2017, 14:57
Ta povinnost je taky řešením problému, kdy nastoupíš do práce, rád bys, ale zaměstnavatel tě nepustí, když nemusíš.
Jinak souhlas s tím, že smysl má jen takový obránce vlasti, který to dělá z přesvědčení a ne z přinucení. Dobrovolnou vojnu mají v programu Svobodní pokud vím, ODS má brannou výchovu na základní škole
Já si nedovedu představit zavedení povinné služby jednokrokově, ale výhledově s tím nemám problém a jsem bytostně přesvědčen o tom, že obrana země se nedá outsourcovat, je to ta nejzákladnější věc v kompetenci občanů.
Toto třeba dobře chápou Poláci. Tam se bere za zcela samozřejmé, že my si zemi chráníme a uchráníme sami, ale kdyby se nám to nedej bože nedařilo, tak pak poprosíme spojence o pomoc.
Jinak souhlas s tím, že smysl má jen takový obránce vlasti, který to dělá z přesvědčení a ne z přinucení. Dobrovolnou vojnu mají v programu Svobodní pokud vím, ODS má brannou výchovu na základní škole

Já si nedovedu představit zavedení povinné služby jednokrokově, ale výhledově s tím nemám problém a jsem bytostně přesvědčen o tom, že obrana země se nedá outsourcovat, je to ta nejzákladnější věc v kompetenci občanů.
Toto třeba dobře chápou Poláci. Tam se bere za zcela samozřejmé, že my si zemi chráníme a uchráníme sami, ale kdyby se nám to nedej bože nedařilo, tak pak poprosíme spojence o pomoc.
- Kusák
Příspěvek#739 » pon 16. říj 2017, 15:28
K volbam se velmi dobre vyjadrila Marketa Sichtarova na svem blogu iDnes. Sice to naplno nerekla, ale asi to vypada na Svobodne. A ja bych to jeji vyjadreni do puntiku podepsal. Asi je budu volit, protoze uz mam plne zuby taktizovani a cinknutych pruzkumu, ktere lidem sugeruji, kdo se tam nedostane... Kez by nas takovych bylo vic, pak by meli sanci tech 5 % prelezt.
Skoda, ze nejsou moc videt, jednak je CT podle svych modelu malo zve do debat a celkove mi prijde, ze delaji malo pro zviditelneni. Mach pustil eroparlament, ale videt taky moc neni.
Take nesouhlasim uplne se vsim, co hlasaji, byl bych radeji, kdyby byli mene libertariansti a vice konzervativni. Obcas totiz pusobi moc akademicky...
Presto mi vychazeji nejlepe ze vsech.
Okamuru beru jako tluchubu, o Realistech stale nevim, co si myslet (i kdyz jejich prezentace a osobnosti se mi libi). Mozna bych vzal po dlouhe dobe na milost i ODS, ale bojim se toho, ze se z nich po volbach zase stanou eurohujeri. Zbytek je pro mne nevolitelny.
Skoda, ze nejsou moc videt, jednak je CT podle svych modelu malo zve do debat a celkove mi prijde, ze delaji malo pro zviditelneni. Mach pustil eroparlament, ale videt taky moc neni.
Take nesouhlasim uplne se vsim, co hlasaji, byl bych radeji, kdyby byli mene libertariansti a vice konzervativni. Obcas totiz pusobi moc akademicky...
Presto mi vychazeji nejlepe ze vsech.
Okamuru beru jako tluchubu, o Realistech stale nevim, co si myslet (i kdyz jejich prezentace a osobnosti se mi libi). Mozna bych vzal po dlouhe dobe na milost i ODS, ale bojim se toho, ze se z nich po volbach zase stanou eurohujeri. Zbytek je pro mne nevolitelny.
- juraj1
Příspěvek#740 » pon 16. říj 2017, 15:37
pelanj píše:Jen mírně OT. Mě třeba půl roku studia v zahraničí dalo, co se týče samostatnosti, určitě mnohem víc než by mi dal rok na vojně. Kdo prosazuje vojnu, aby udělala "z chlapců chlapy", tak je podle mě dost mimo.
Naprosto souhlasim. Jsem sice rocnik 94, ale jak posloucham starsi generace, ktere si povinnou vojenskou sluzbou prosly, tak vojna naucila cloveka akorat sikanovat a oj*bavat povinnosti. Nechapu, jak si nekdo muze prat tohleto zpet. Vychova jedince k samostatnosti probiha od kolebky a co rodic zanedbal, stat nezmeni.
Kdyz uz zakladni vojenskou sluzbu, tak 3 mesice po maturite pro kazdeho bez rozdilu pohlavi. 1. mesic by se naucil teoreticky zaklad sluzby, boje a sjednotila se fyzicka kondice(alespon +-). 2. mesic by se ucilo jak vest boj ve mestech, a 3. mesic jak vest boj v otevrene krajine a horach. Takticka cviceni a nauka o zbranich jsou samozrejmost. Cokoliv vice je zbytecna ztrata casu a zbytecna buzerace. Kdo mi nahradi ty roky studia, kdy pokladam zakladni kameny kariery? Ten cas je v tomto veku to nejcennejsi, co clovek ma a musi ho vyuzit co nejlepe. Nemyslim si, ze by zamestnavatel byl nadsen, kdybych ted na 2 roky mel nekam jet pochodovat sem a tam. Nemluve o tom, ze to odlozi uz tak odlozeny cas pro zalozeni rodiny.
Mi osobne nejvice v osamostatneni pomohla vysoka skola 200km od domova, kdy jsem byl sam hozen do neznamych vod a mel jsem plavat. Dalo mi to tolik, ze nekdy jsem prekvapen jak zhyckani a nesamostatni jsou nekteri mi spoluzaci.
- gogan
Příspěvek#742 » pon 16. říj 2017, 17:08
Kusák: Svobodný volí třeba i moji rodiče a jejich známá na lontě
takových marginálních skupinek a jednotlivců se kterými průzkumy prostě nepočítají bude věřím dost.
Při volbách do EP to taky nevypadalo dobře, tak snad se tam alespoň Mach dostane. Dost by to pomohlo pro příště.

Při volbách do EP to taky nevypadalo dobře, tak snad se tam alespoň Mach dostane. Dost by to pomohlo pro příště.
- Pablo.gs
Příspěvek#743 » pon 16. říj 2017, 19:48
Kusák píše:Okamuru beru jako tluchubu, o Realistech stale nevim, co si myslet (i kdyz jejich prezentace a osobnosti se mi libi). Mozna bych vzal po dlouhe dobe na milost i ODS, ale bojim se toho, ze se z nich po volbach zase stanou eurohujeri. Zbytek je pro mne nevolitelny.
Vidím to stejně, dám po dlouhé době šanci ODS (nebudu tříštit síly na pravici), kopou za držitele zbraní tak si odměnu zaslouží a taky je jistota, že ten hlas nepropadne. Poslední roky jsem volil Svobodné, ale ti IMHO nemají šanci se dostat před 3-4%. Moji blízcí známí je sice znají, ale málokdo je bude volit. V rámci práce se ale stýkám se stovkami lidí a tam je nezná skoro nikdo.
- dallli
- rcc
- jhora
Příspěvek#746 » úte 17. říj 2017, 09:27
Tohle bych doplnil - úplně to nepropadne, pokud překročí určitou hranici, ve volbách do parlametnu je to 1,5% pro první příspěvek a 3% pro druhý (a zvolením alespoň jednoho poslance či senátora pak získává třetí). Tím že lidi podpoří malou stranu jí můžou umožnit nebo usnadnit financování další činnosti (a tím i další kampaně) a tak ji pomoct v příštích volbách:
Příspěvek na úhradu volebních nákladů je jednorázově vyplácen po volbách a odvíjí se od absolutního počtu získaných hlasů. Politická strana, která ve volbách do Poslanecké sněmovny získá alespoň 1,5 % hlasů, dostane 100 Kč za každý hlas. Politická strana, která ve volbách do Evropského parlamentu získá alespoň 1 % hlasů, dostane 30 Kč za každý hlas. Strany nedosahující nutného podílu hlasů nemají na státní příspěvek nárok.
Příspěvek na činnost - stálý příspěvek - je každoroční a rozděluje se dále na:
činí ročně 6 000 000 Kč pro stranu a hnutí, které získaly v posledních volbách do Poslanecké sněmovny 3 % hlasů. Za každých dalších i započatých 0,1 % hlasů obdrží strana a hnutí ročně 200 000 Kč. Obdrží-li strana a hnutí více než 5 % hlasů, příspěvek se nezvyšuje a strana či hnutí obdrží 10 000 000 Kč.
A pak při zvolení do parlamentu příspěvek na mandát - za poslance nebo senátora činí ročně 855 000 Kč a na mandát člena zastupitelstva kraje a člena zastupitelstva hlavního města Prahy činí ročně 237 500 Kč.
Příspěvek na úhradu volebních nákladů je jednorázově vyplácen po volbách a odvíjí se od absolutního počtu získaných hlasů. Politická strana, která ve volbách do Poslanecké sněmovny získá alespoň 1,5 % hlasů, dostane 100 Kč za každý hlas. Politická strana, která ve volbách do Evropského parlamentu získá alespoň 1 % hlasů, dostane 30 Kč za každý hlas. Strany nedosahující nutného podílu hlasů nemají na státní příspěvek nárok.
Příspěvek na činnost - stálý příspěvek - je každoroční a rozděluje se dále na:
činí ročně 6 000 000 Kč pro stranu a hnutí, které získaly v posledních volbách do Poslanecké sněmovny 3 % hlasů. Za každých dalších i započatých 0,1 % hlasů obdrží strana a hnutí ročně 200 000 Kč. Obdrží-li strana a hnutí více než 5 % hlasů, příspěvek se nezvyšuje a strana či hnutí obdrží 10 000 000 Kč.
A pak při zvolení do parlamentu příspěvek na mandát - za poslance nebo senátora činí ročně 855 000 Kč a na mandát člena zastupitelstva kraje a člena zastupitelstva hlavního města Prahy činí ročně 237 500 Kč.
- Tornado
Příspěvek#747 » úte 17. říj 2017, 10:45
z článku Honzy Koreckého https://korecky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=628959 bych vyzdvihl jeden důležitý point, který se týká primárně SPD, ale také jiných stran, které prosazují nějakou formu obecného referenda
Toto se reálně děje v USA ve státech, kde zákony omezující zbraně neprošly přes vládu nebo guvernéra (v posledních letech třeba Nevada). Samozřejmě k takovému referendu Bloomberg zaplatí náležitou mediální kampaň.
U nás sice Bloomberga nemáme, ale vzpomínám si na jednoho potulného prodejce bezpečnostních systémů, co má dost peněz a nemá rád zbraně.
Ale všechny střelce teď regulérně vyzývám k zamyšlení se nad následující situací: Zástupci Zelených, STAN, Lidovců a TOP udělají petici a posbírají dost hlasů na to, aby bylo vyvoláno referendum, ve kterém bude napsáno: „Držení zbraní by mělo být umožněno pouze ozbrojeným složkám. Civilistům pouze ve výjimečných případech (registrovaní myslivci a sportovní střelci olympijských disciplín). V žádném případě však civilista nesmí mimo střelnici mít u sebe zbraň a střelivo. Proto pověřujeme vládu a parlament, aby v tomto smyslu upravili zákon o zbraních.“ – jste si pánové (a dámy) jisti, že bychom takové referendum vyhráli? Nenapadá Vás náhodou, že SPD pro nás může být nejrychlejší cesta k tomu, jak o zbraně přijít?
Toto se reálně děje v USA ve státech, kde zákony omezující zbraně neprošly přes vládu nebo guvernéra (v posledních letech třeba Nevada). Samozřejmě k takovému referendu Bloomberg zaplatí náležitou mediální kampaň.
U nás sice Bloomberga nemáme, ale vzpomínám si na jednoho potulného prodejce bezpečnostních systémů, co má dost peněz a nemá rád zbraně.
- Sedmej
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX