Přežití a soběstačnost při rozvratu společnosti

LoganRaise

Příspěvek#736 » čtv 26. pro 2019, 08:49

Jí prostě někam přiváže... Pád civilizace takové věci přináší...

sonor

Příspěvek#737 » čtv 26. pro 2019, 11:44

greenhorn píše:sonor: tvoje taktika je krátkozraká a tak nějak zavání vypočítavostí. Ale je dobré tento postoj znát. Takových, jako jsi ty, co doufají, že se o ně někdo postará, budou totiž mraky. Jsem zvědav, jakou taktiku použiješ, až příjdeš o svého hostitele.

Nevím, co nechápeš? Nenechám se živit zadarmo.
Dobře, tak mi vysvětli, co by jsi dělal ty. Nemáš pole, dobytek. Máš jen zbraně a hladovou rodinu. Buď se s někým spojíš a fungovat v modelu který jsem popsal, nebo co? Moc možností nemáš, kdyby jsi jenom raboval obchody, tak to je otázka času, kdy budou regály prázdné. Potom ti zbývá jen jedna možnost a to přepadávat, krást a zabíjet. To není vypočítavost? Použiji tvoje slova, takových jako ty bude spousta.

greenhorn

Příspěvek#738 » čtv 26. pro 2019, 12:38

JÓ, chlapče, musíš se starat. Abys neměl jenom holou prdel a hladovou rodinu. ;)

sonor

Příspěvek#739 » čtv 26. pro 2019, 13:31

Holou prdel nemám, jenom by mě zajímalo, pokud by klekla síť díky Emp, co by jsi dělal ty. S kartama si ani prdel nevytřeš. A když nemáš statek, tak stejně končíš. Zásoby sežereš a co dál? Moje řešení je pro tebe nevyhovující. Zatím jsem od tebe žádné rozumné i nerozumné řešení nečetl. Kromě urážek teda. Počítám, že žádné nemáš.

sonor

Příspěvek#740 » čtv 26. pro 2019, 13:55

Jsou tři možnosti. Spojit se, vytvořit fungující komunitu (moje řešení) nebo krást,vraždit a pod. A poslední možnost, prostě si lehnout a umřít. Jinou možnost nevidím. Vyber si.

Indian

Příspěvek#741 » čtv 26. pro 2019, 17:05

Pánové, většině by byla k ho.nu i pole a dobytek, protože ani dnešní zemědělci by neuměli obdělávat, sít a sklízet bez traktorů, kombajnů a podobných zařízení.
Vsadím se, že velká většina neví ani jak se sklízelo třeba obilí za první repubiky. S koněm a žacím strojem, jak se dělají snopy obilí a jak se skládají do panáků a nebo mandelů, aby sláma doschla, ale zrní se nevysypalo na pole ještě před vymlácením... jak třeba fungovala prvorepubliková mlátička, nebo jak se mlátilo cepem a ručně odfoukávaly plevy od zrní...
Ručně už taky nikdo dojit krávy skoro neumí. Takže jídlo by relativně brzy došlo. A potom i vše ostatní. Zvěř už taky není co to bývalo před 200 - 400 lety...
Zbývala by poslední možnost: tiše vyhynout jako dinosauři, aby po naší recyklaci za 100 milionů let mohl někdo naše zkapalnělé pozůstatky znovu nalít do nádrží aut, nebo něčeho podobného... :-) A z toho by znovu neměla Greta radost :-))

LoganRaise

Příspěvek#742 » čtv 26. pro 2019, 17:30

Tak z toho bych tolik obavy neměl. V první řadě by rozhodně veškerá technika neklekla naráz i v případě emp. V druhé řadě se už jednou člověk pěstovat naučil, prostě by se to naučil ještě jednou. Akorát do té doby by to bylo trochu drsné no. A protože slabí chcípnou u plotu, zůstalo by jen málo lidí a pro ně by byla jídla habaděj.

ren

Příspěvek#743 » čtv 26. pro 2019, 18:03

Tady najdete některé odpovědi
https://www.csfd.cz/film/4700-vlakna/prehled/
Je to sice starší, ale kdo nezná, vřele doporučuji
Uložto...

JardaB

Příspěvek#744 » čtv 26. pro 2019, 18:16

Ja mam doma stále tak nejmíň 50kg sladu, takze bych to tak cerne s potravou nevidel. Klicove bude mit dost naboju abych to pivo co uvarim ubranil :D

greenhorn

Příspěvek#745 » čtv 26. pro 2019, 19:05

Ty odvážné, kteří si myslí, že po použití JZ budou řešit otázky přežití a soběstačnosti chci upozornit, ať zapomenou. Nic takového už řešit nebudou. Po použití JZ budou živí závidět mrtvým.

LoganRaise

Příspěvek#746 » pát 27. pro 2019, 08:04

Jadernými zbraněmi se hrozí už dlouho. Předtím se strašilo peklem, ještě před tím duchama a pořád nic. Lidi se holt musí udržovat ve strachu. Klika je, že nukleární válka tolik neděsí, tak máme klima, no. Všichni zemřeme v krutých bolestech, protože jezdíme na ropu...

skagerak

Příspěvek#747 » pát 27. pro 2019, 10:40

Vite o tom, ze existuje forum, kde by se vam hadam moc moc libilo?

sacket

Příspěvek#748 » pát 27. pro 2019, 14:17

Tak nenapínej...……..

zbynek.ruzicka

Příspěvek#749 » pát 27. pro 2019, 15:14

rozpad tečka česká doména

greenhorn

Příspěvek#750 » pát 27. pro 2019, 16:25

Tož pro ty méně pohotové: http://www.rozpad.cz/forum/index.php

Tak, že by jsme požádali ADMINA, ať to tu zamkne, bo hospoda?
Naposledy upravil(a) greenhorn dne pát 27. pro 2019, 16:29, celkem upraveno 1 x.

Zpět na