Prima zboží až z daleké Číny!!!!

Shirako

Příspěvek#616 » pát 26. čer 2020, 12:26

Mrtvý brouk. Vrátí ti peníze a máš zboží. Kašli na to. Mně teď také doručují věci, za které už mám dávno peníze zpět.

tomoking

Příspěvek#617 » pát 26. čer 2020, 14:28

stálo se mi to jednou, vrátili love a po 3 týdnech zboží přišlo. Psal jsem to na ali jak mam love poslat. Odpověď jsem nedostal. Beru ty 4 USD jako dar čínského lidu ;-)

audis

Příspěvek#618 » pát 26. čer 2020, 14:29

Slušelo by se stopnout vrácení peněz. Upravit nebo zrušit dispute. Jak nevím.
Jestli dispute ještě není uzavřen (dispute finished nebo tak něco) , dá se k tomu dispute připsat myslím zpráva . (hello, i received goods today, please cancel dispute and dont send refund)

iloveguns

Příspěvek#619 » pon 29. čer 2020, 12:12

Dovolím si s tím poněkud polemizovat. To, že někomu Aliexpress na základě otevření dispute vrátí peníze a později mu pak přijde objednané zboží, se opravdu stává, ale nemyslím si, že je nějak nemorální si peníze i zboží ponechat. Pokud se mi to stane, beru vrácení peněz hlavně jako odškodnění za dlouhé čekání na doručení zboží. Nikdy nevíte, zda vám to zboží opravdu později doručí, tak pro jistotu otevřu dispute a než se zboží dočkám (pokud se jej vůbec dočkám), mezitím si stejné zboží koupím jinde a pozdě poslaný balíček z Číny již ani nepotřebuji. Vrácení peněz do Číny není jednoduché a poštovné je tak drahé, že často může cena za vrácení zboží překročit jeho cenu.

Destructor

Příspěvek#620 » pon 29. čer 2020, 16:27

Nevim, ale meslim si ze jako maji nejakou reputaci obchody, tak mozna maji i nejakou reputaci odberatele. Pokud tady v dobe platneho dispute dojde zbozi, myslim si ze je fer ho zrusit.
Taky uz jsem asi trikrat zrusil disput.
Kdyz jsem jim napaal ze se to asi zdrzelo nekde na poste a ze jw to ok, byli dost radi.

Pokuf nekomunikuji, nebo aspon nenabidnou prodlouzeni, tak je bez milosti zariznu.

iloveguns

Příspěvek#621 » pon 29. čer 2020, 16:35

Dispute zrušit je fér. Ale pokud je dispute již uzavřeno a peníze vráceny, a za týden máte ve schránce balíček, tak lze ještě dispute zrušit a peníze obchodu nějak vrátit?

Destructor

Příspěvek#622 » pon 29. čer 2020, 18:27

No jasne, to uz pak ma prodejce smulu.

FullSoft

Příspěvek#623 » úte 30. čer 2020, 13:45

2 iloveguns:

Stejnou situaci jsem již na Aliexpress.com řešil nejméně dvakrát - peníze vráceny a zboží dorazilo se zpožděním. Informoval jsem o této skutečnosti prodejce a dohodli jsme se na opakovaném zaslání platby přes PayPal. Ten si sice vezme nějaké poplatky, ale prodejce dostane alespoň něco.

iloveguns

Příspěvek#624 » úte 30. čer 2020, 14:13

A když nemám PayPal tak má asi prodejce smůlu....

Destructor

Příspěvek#625 » stř 1. črc 2020, 06:53

Tohle jsou ale chyby prodejcu, maji vic komunikovat a pripadne prodlouzit lhutu na doruceni.

jezekif

Příspěvek#626 » stř 1. črc 2020, 12:45

Prodloužení lhůty na doručení je asi opravdu ze strany prodejce jediná možnost jak se bránit vracení peněz, kvůli "nekompromisní promptnosti" naší pošty. Teď mám aktuálně čtyři zásilky v ČR, ta s nejkratší dobou je v republice týden (nic co by bylo potřeba proclít)!

cipis

Příspěvek#627 » stř 1. črc 2020, 17:36

Asi tak nějak, vše v ČR, mrňavé balíčky, a prostě týden a víc :(

Serz

Příspěvek#628 » čtv 2. črc 2020, 09:43

Ja mam jeden balicek uz mesic označený ze je v republice

blacknocturno

Příspěvek#629 » čtv 2. črc 2020, 09:55

No a co teprve od příštího roku až začnou proclívat úplně všechny balíčky...

iloveguns

Příspěvek#630 » čtv 2. črc 2020, 10:04

Aliexpress už začíná posílat z Polska.

Zpět na