oblečení pro kurzy bojové střelby
- davidu11
Příspěvek#1 » úte 14. čer 2022, 18:02
Zdravím,
potřeboval bych oblečení pro kurzy bojové střelby.
Pevné oblečení, které vydrží plazení po zemi a je volné pro dynamický pohyb, ale aby nebylo příliš drahé, protože ho budu používat jen několik týdnů v roce.
Můžete doporučit obchod v Praze nebo okolí, kde mají slušné ceny a výběr?
Doporučíte přímo nějaké vyzkoušené oblečení pro zmíněné kurzy?
Je lepší koupit "maskáče" nebo je lepší outdoorové oblečení?
Díky,
David
potřeboval bych oblečení pro kurzy bojové střelby.
Pevné oblečení, které vydrží plazení po zemi a je volné pro dynamický pohyb, ale aby nebylo příliš drahé, protože ho budu používat jen několik týdnů v roce.
Můžete doporučit obchod v Praze nebo okolí, kde mají slušné ceny a výběr?
Doporučíte přímo nějaké vyzkoušené oblečení pro zmíněné kurzy?
Je lepší koupit "maskáče" nebo je lepší outdoorové oblečení?
Díky,
David
- MM
Příspěvek#7 » stř 15. čer 2022, 07:20
Za mna tiez Helikon. Akurat ak je to na kurzy / strelnicu - nekupuj UTP, zbytocne drahe na to, na co chces. Zober si SFU sadu (nohavice + bluza). Povodna mi vyhovuje lepsie nez MKII. Mam niekolko kusov, najintenzivnejsie pouzivana sada ma za sebou 3 1/2 roka behania po lese, a od jari do jesene raz do tyzdna treningy vonku s hadzanim sa o zem, plazenim a podobnymi kravinami. Na exponovanych miestach je uz teda vidno ze dostala zabrat ale stale drzi. Po par vypratiach ripstop latka o cosi zmakkne a rozsah pohybu staci aj na kopy na hlavu. Ma aj puzdra na ochranne vlozky na kolenach a laktoch.
Samozrejme to vyzera ako to, co to je - vojenska / policajna kombineza. Jaj - jeden nedostatok - doporucujem skontrolovat a pripadne presit gombiky v rozkroku. Vzdy sa mi po chvili vyparali, ukazalo sa ze je to 'feature' pretoze vyrobca gombikov nezacistuje hrany otvorov a dost rychlo to prereze nit (stacilo zlahka prejst ihlovym pilnikom a po presiti drzia). Ale posledne nohavice som kupoval pred 2 rokmi, takze mozno to uz vyriesili.
Samozrejme to vyzera ako to, co to je - vojenska / policajna kombineza. Jaj - jeden nedostatok - doporucujem skontrolovat a pripadne presit gombiky v rozkroku. Vzdy sa mi po chvili vyparali, ukazalo sa ze je to 'feature' pretoze vyrobca gombikov nezacistuje hrany otvorov a dost rychlo to prereze nit (stacilo zlahka prejst ihlovym pilnikom a po presiti drzia). Ale posledne nohavice som kupoval pred 2 rokmi, takze mozno to uz vyriesili.
- Shirako
Příspěvek#8 » čtv 16. čer 2022, 08:58
Nosím ty nejlevnější kalhoty z decathlonu co jsou určeny pro myslivce. Stojí pár korun, když je někde drbnu, tak mi to je jedno. Jsou z tužší látky ale bavlněné, takže to není v horku tolik nepříjemné. A mám dvoje už pár let, nosím je i na turistiku a jsem maximálně spokojený. Jediná nevýhoda je, že nemají kapsu na kolenou na vycpávku.
- Sam Jr.
Příspěvek#9 » čtv 16. čer 2022, 09:36
Někde na netu viselo video od nějakého instruktora, kde se pozastavuje nad tím, že se na kurz účastníci navlečou do nových hader za deset ticíc a pak si ani nechtěj kleknout do trávy Takže raději ty montérky nebo použité ACU nebo policejní čerňáky z aukra do litru.
- Haluziak
Příspěvek#10 » čtv 16. čer 2022, 09:43
Sam Jr. no to bylo na jednom tréninku - chodíme někteří jak modelky a někteří jak bezďáci. Jenže to roztálo a fakt se nikomu nechtělo plácat v bahně, zvlášť těm co přišli na fajnovějších autech. Ale ani mně ne v roztrhaných riflích a se starou ofcí. Prostě když nemáš náhradní oblečení tak nechceš v hadrech od bahna sedat do auta, kterým jezdíš normálně.
- cipis
Příspěvek#11 » čtv 16. čer 2022, 09:54
Nj, zásadní nepřipravenost. To se furt trénují nějaké dovednosti, ale na základ se zapomíná.
V autě se vždy zásadně vozí čisté náhradní hadry (i kdyby to mělo být pyžamo nebo funkční set z Lídlu) a nejlépe i takový ten igelit na sedačku, co mají v autoservisech, k rezervě nebo kamkoliv do kufru se to vleze vždycky. A nějaké přezůvky.
V autě se vždy zásadně vozí čisté náhradní hadry (i kdyby to mělo být pyžamo nebo funkční set z Lídlu) a nejlépe i takový ten igelit na sedačku, co mají v autoservisech, k rezervě nebo kamkoliv do kufru se to vleze vždycky. A nějaké přezůvky.
- davidu11
Příspěvek#13 » čtv 16. čer 2022, 10:27
Všem díky za odpovědi.
Dám tip na návlek na sedačku, který mi pomohl, když jsem jel z posledního kurzu a měl i slipy od bahna (takže převlečení by nepomohlo).
https://www.autohotarek.cz/ochranny-nav ... -blazusiak
Nějaký tip na armyshop, třeba srovnatelný s Armedem, kam přijdu a nakoupím oblečení za slušné ceny?
Dám tip na návlek na sedačku, který mi pomohl, když jsem jel z posledního kurzu a měl i slipy od bahna (takže převlečení by nepomohlo).
https://www.autohotarek.cz/ochranny-nav ... -blazusiak
Nějaký tip na armyshop, třeba srovnatelný s Armedem, kam přijdu a nakoupím oblečení za slušné ceny?
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí