Co vy na to? Jak byste se zachovali?

Luky22

Příspěvek#31 » úte 19. kvě 2015, 17:36

Urban legend... :) No, mě by zajímalo co s tím, pokud by to byla reál story. Když selhává státní moc pod diktátem nějakého pseudohumanismu. Tato představa rozhodně není tak zcestná, si myslím.

moony666

Příspěvek#32 » úte 19. kvě 2015, 19:44

zcestná není ani náhodou. Nedávno proběhl ve zprávách jakýsi článek o vyklízení jakési barabizny od jakýchsi fetmenů. Místo děje nikoliv Itálie, ale ČR, hl. město.Nebudu řešit ,v jakém stavu se objekt nacházel a že původně snad měli i svolení majitele, který smlouvu vypověděl a s předstihem je vyzval k vystěhování. Fakt je , že z pohledu mého jako občana, který živí policii ze svých daní to proběhlo tak jak mělo - policie dorazila a vyprovodila osoby, které objekt využívaly neoprávněně a to i s využitím poněkud hrubší síly.
Jenže, co si mám myslet o ministrovi vnitra, který chce zásah prošetřit! Takže místo, aby když už nic držel hubu, tak ještě bude buzerovat podřízené za to, že jednou taky plnili svoji povinnost? Fuj hanba! Ten samý ministr má mimochodem dojem, že je mezi lidmi moc zbraní...
Jenže, jak mnoho se tato story liší od italské urban legend? Pouze tím, že tam jsou o jeden level dál a policie už to má v prdeli.

Blacky

Příspěvek#33 » úte 19. kvě 2015, 20:00

Evidentní HOAX.

Luky22

Příspěvek#34 » úte 19. kvě 2015, 20:38

Možná. Čas ukáže.

Luky22

Příspěvek#35 » stř 20. kvě 2015, 06:04

Může to být samozřejmě HOAX. Jenže položme si otázku: pokud by to byla pravda, objevila by se zpráva o tom ve sdělovacích prostředcích? Objevila by se jakákoli negativní zpráva, která by ještě zvyšovala i tak velký odpor obyvatelstva vůči běžencům? Nejsem si tím jistý...

dave-cz

Příspěvek#36 » stř 20. kvě 2015, 12:19

Pod okno bych dal trampolínu, tím je děcko ochráněno a pak dům vyčistí URNA.

E-Ryc

Příspěvek#37 » čtv 21. kvě 2015, 13:02

Ve vedlejsim vlakne nekdo hodil cesky preklad, tohle je zrejme original:
https://www.netzplanet.net/leserzuschri ... ien/17754/

Kam moje nemcina saha, tak je to prispevek ctenare, opet bez jakychkoliv potvrditelnych (vlastne bez jakychkoliv) zdroju.

Otik Platenik

Příspěvek#38 » pát 22. kvě 2015, 08:11

Stát se to může, ale tak logicky.. když budete mít v domě zloděje, někoho kdo se násilím dostane dovnitř vy na něj zavoláte policii a on bude vyhrožovat rukojmím, tak policie akci zabalí a nechá to na Vás? Asi těžko, teda doufám abych neztratil iluze o policii.

K Itálii, tady vidím, že pokud bude selhávat státní moc tak se toho ujme opět mafie.

Luky22

Příspěvek#39 » pát 22. kvě 2015, 11:12

Když bude jeden zloděj v mým bytě vyhrožovat rukojmím, navíc bude "bílý", tak ho policie sejme. Když v nějakém městě budou těch zlodějů stovky, navíc to budou běženci z Afriky, co asi udělá policie? Pokrčí ramenama a půjde raději pryč. Svou logiku to má.

E-Ryc

Příspěvek#40 » pát 22. kvě 2015, 11:32

Kdyz jich budou stovky, tak to lehce meni zadani. Kazdopadne jsi stejne v kelu, protoze te sejmou ostatni, jakmile opustis svul vycisteny pribytek...

EDIT: Vzpomen si na rusky utok stylem "nas mnogo..."

MP

Příspěvek#41 » pát 22. kvě 2015, 22:04

Asi není předem jasné, jak by se člověk zachoval. Od roku 2010 nám vykradl jeden zmetek 12x trestanej 3x chatu a vždy si šel na pár měsíců sednout. Naposledy 12/2013. Je tak drzej, že se tam po vloupání znovu vrátí. Šel jsem si to tedy v noci po vloupání se synovcem zkontrolovat a...byl tam znovu. Chata na samotě uprostřed lesa v jednu ráno. ..Vysvětlili jsme mu tedy, že není vítaný host svázali a počkali na policajty, který si ho odvezli. v srpnu ho pouštějí u soudu se mi smál do ksichtu...jestli se znovu vrátí, už nevím... V Americe platí 3x a dost. Co byste dělali?

Luky22

Příspěvek#42 » sob 23. kvě 2015, 05:39

MP: Smál se ti do ksichtu proto, že si tě otipoval na slušného člověka, který se k "mimosoudnímu" řešení neuchýlí. Jak tohle účinně řešit v rámci evidentně bezzubého zákona, to fakt nevím. Pravidlo "třikrát, a dost" by bylo řešením. Po třetí vloupačce citelná basa s pracovní poviností.

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#43 » sob 23. kvě 2015, 06:22

MP: a jste si se synovcem jistí, že vás nenapadl?

MP

Příspěvek#44 » sob 23. kvě 2015, 21:43

Jak jsem tu četl jednotlivé názory, jak by někdo udělal to a někdo zase ono...tak jsem musel napsat. Šel jsem tam s tím, že se může stát cokoli, ale nakonec si člověk rozmyslí udělat něco, čeho by litoval. Tím chci říct, že není jednoznačné, jak se člověk zachová:-) Co bude v srpnu je ve hvězdách:-) v situaci, která nemusí být příjemná.

Luky22

Příspěvek#45 » pon 25. kvě 2015, 07:13

A přistěhovalectví do Evropy je závěrečným tématem pravidelného ohlédnutí za nejzajímavějšími politickými událostmi uplynulého týdne. Itálie čelí tomu, že se azylanti vloupávají do domů a obsazují je, zatímco jejich majitelé postávají na ulici. Agresivita afrických běženců zase stoupá ve francouzském Calais. Ve snaze dostat se do kamionů jedoucích do Velké Británie, rozbíjejí auta, ničí náklad a řidiči se bojí o svůj život. „Především ať proboha nediskutují o nějakých kvótách, kdo kolik pozve lidí ze Subsaharské Afriky nebo Blízkého východu do které členské země, protože to je nekonečné jednání, které vůbec k ničemu neslouží,“ zlobí se politický analytik.

Zdeněk Zbořil, Parlamentní listy.cz. 25.5.2015

Takže on to HOAX nebude...

Zpět na