Branná povinost -odmítnutí

Luky22

Příspěvek#256 » pát 18. pro 2015, 13:03

marinakus: "ona teorie a praxe jsou dva naprosto odlišné pojmy".

Jak kdy. Ideální stav je, když se praxe = teorii. Každopádně platí to, co řekl Vladimír Iljič Lenin: Bez revoluční teorie není revoluční praxe. :D

Grasel

Příspěvek#257 » sob 19. pro 2015, 11:32

marinakus píše:třeba se pod tím stolem nahmatáme

To je vůůůl :lol: :lol: :lol: :lol:
Tohle mi u jídla nedělej! Mám gulášovku po celým stole! :lol: :lol:

Chip

Příspěvek#258 » sob 19. pro 2015, 11:50

Lidi já vás nechápu. Některé z těchto příspěvků bych čekal na nějakých pacifisticko anarchistických fórech , ale rozhodně ne tady. A to píšou lidi, kteří na profilových fotkách pózují se zbraněmi. Ať si každý píše co chce, ale působí to nezlobte se, trapně. Pokud jde o mě, byl jsem na dvou zahraničních vojenských misích a kdyby mi teď řekli, tak balím raneček a zítra nastupuju... :-)

scink

Příspěvek#259 » sob 19. pro 2015, 11:52

mě maminka vždycky říkala, že u jídla se nemá číst, už vím proč. :D

Boudy

Příspěvek#260 » sob 19. pro 2015, 12:05

To Chip : Palec nahoru, mluvis mi ze srdce ...

marinakus

Příspěvek#261 » sob 19. pro 2015, 13:01

chip : já ti to vůbec nevyvracím, jen nevím proti komu.... nebo je to jedno? tady někteří téměř volají "do zbraně!!" .... ale zatím moc není proč běžet někam do války...... když bude proč, taky budu dělat, co mě naučili, žádný strach.... on někdo byl na misích, někdo má zkušenosti bohatější odsud i když se u nás nestřílí ;)

jamira

Příspěvek#262 » sob 19. pro 2015, 13:28

Víte pánové (kolegové, bratři ve zbrani atd.), každý sám se musí zamyslet uvniř ve svém nitru, co to znamená vzít zbraň do ruky a jít hájit svůj život, svou rodinu, své rodiče, své blízké i vzdálenější příbuzné, své kolegy v práci, svůj dům, obec, město, region, republiku, ... vlast. Znamená to na někoho namířit a zastřelit ho. Vědomně ho zabít. A teď je otázka, zda to člověk učiní v sebeobraně sebe sama, aby nebyl sám zabit či zda to učiní na něčí rozkaz a aktivně zastřelí jedince na druhé straně, protože ten je ten špatný... I obyčejný pěšák v poli na šachovnici zvané světová politika, kde se v podstatě odedávna odehrává boj o moc, o vodu, o surovinové zdroje, o zdroje energií, o půdu k obživě, o území obecně, se určitě sám svého svědomí neustále ptá - je to správné, má to smysl, stojím na té "správné" a spravedlivě bojující straně ? A přiznejme si to - je to i boj světonázoru a dvou (možná) nesmiřitelných náboženství - křesťanství a islámu. A - nechci to sem psát, ale musím (ať si o tom myslíte co chcete) - je to i boj Dobra a Zla, střet mezi Bohem a Satanem. Víc si domyslete sami...

Luky22

Příspěvek#263 » sob 19. pro 2015, 16:23

Dobro i zlo jsou relativní pojmy, každý si pod tím představuje něco jiného. A Bůh se Satanem? Ty si stvořil sám člověk. Aby se měl k čemu modlit, čeho se bát. V armádě se zabíjí na něčí rozkaz, tak už to v ozbrojených složkách chodí a vždy chodilo. Jinak to prostě nejde, armáda není tlupa anarchistů, kde si každý dělá, co ho napadne, co sám uzná za vhodné. Pokud má problémy se svým svědomím, není si jist, zda stojí na "správné straně", může dezertovat, nebo dokonce může přeběhnout na stranu nepřítele. Samozřejmě s rizikem neblahých následků v případě polapení vojenskou policií.

Carloss

Příspěvek#264 » sob 19. pro 2015, 16:27

Až na tu poslední větu se dá vcelku i souhlasit. Ale není to boj mezi bohem a satanem. To je z jejich pohledu taky. Ale ona ta realita bude kapku jiná: Bude to boj mezi bohem a bohem. A to dokonce tím samým. V tom je totiž jádro pudla.

Grasel

Příspěvek#265 » sob 19. pro 2015, 17:47

Chip píše:Lidi já vás nechápu. Některé z těchto příspěvků bych čekal na nějakých pacifisticko anarchistických fórech , ale rozhodně ne tady. A to píšou lidi, kteří na profilových fotkách pózují se zbraněmi. Ať si každý píše co chce, ale působí to nezlobte se, trapně. Pokud jde o mě, byl jsem na dvou zahraničních vojenských misích a kdyby mi teď řekli, tak balím raneček a zítra nastupuju... :-)

Co nechápeš? Že někdo nechce jít bojovat za NATO a EU? Nezlob se na mě, ale já bych taky nešel. Přísahal jsem že budu bránit ČR v případě vnějšího napadení, ale na ,,misi" jak se vznosně nazývá internacionální okupace států vojsky NATO, v nichž má USA ekonomický záměr by mě nedostali, to se radši nechám zavřít.
Nemám problém hájit svůj domov, pokud bude napaden, ale nechce se mi zdechnout kvůli tomu, že si strýček Sam usmyslí, že přinese ,,demokracii" do státu jehož zřízení se mu momentálně nelíbí.

Simona

Příspěvek#266 » sob 19. pro 2015, 17:55

Chip : to je prima názor, ale je to jen pohledem člověka, který má návyk poslouchat celý život co by profesionál rozkazy, bez námitek. A za to je placen s daní. Asi jiný názor bude mít člověk, který ty daně platí. Může si dovolit ten luxus nad "rozkazem" (obrazně myšleno) polemizovat, přemýšlet nad tím kdo ho vydáva, proč, za jakým účelem a cílem, v čí prospěch. To ale neznamená, že by nebyl ochoten bránit děti, rodinu, svou vlast....alespoň tak to s těch příspěvků chápu.
Naposledy upravil(a) Simona dne sob 19. pro 2015, 17:59, celkem upraveno 1 x.

marinakus

Příspěvek#267 » sob 19. pro 2015, 17:56

Grasel : :clap: lépe bych to asi neřekl............. když už riskovat krk tak doma a to jsem nakonec dělal dost dlouho a na "misi" jsem proto chodit nemusel

marinakus

Příspěvek#268 » sob 19. pro 2015, 17:58

Simona je chápavá holka, zvlášť na to, jak je tu krátce (myslím na fóru)

Boudy

Příspěvek#269 » sob 19. pro 2015, 18:27

Borci a damy, nekdy se musi hajit nas stat uz u nepritele. Holt ti, kteri maji pocit, ze Ivan je lepsi nez John, tak ted maji proc remcat ...Kazdopadne v bojovem nasazeni nemuzes rozmyslet, kdo rozkaz dava. Aby to fungovalo, musi se rozkaz plnit. Ted v "dobe miru" si brblajte jak chcete, ale chran Vas ...( doplnte si co chcete), aby jste narusili obranu me vlasti, me rodiny ...

Serz

Příspěvek#270 » sob 19. pro 2015, 18:33

vykecal ses, pepiku?

Důrazně doporučuji držet se věcné diskuse a vyhnout se osobním útokům! Peggy

Zpět na