Co vy na to? Jak byste se zachovali?

Luky22

Příspěvek#46 » pon 25. kvě 2015, 08:25

A ještě jeden zajímavý odkaz: http://czechfreepress.cz/evropa/uprchli ... talii.html

Je jasné, že takovéto téma není nic pro naší "nezávislou" televizi.

j.v.

Příspěvek#47 » pon 25. kvě 2015, 10:02

Opakování budiž matkou moudrosti (i czechfree je jen překlad, dokonce udávají i link na zdroj):

E-Ryc píše:Ve vedlejsim vlakne nekdo hodil cesky preklad, tohle je zrejme original:
https://www.netzplanet.net/leserzuschri ... ien/17754/

Kam moje nemcina saha, tak je to prispevek ctenare, opet bez jakychkoliv potvrditelnych (vlastne bez jakychkoliv) zdroju.

Navíc, jedná se o zprávu starou skoro půl roku (podívejte se schválně na datum originálu), odezva na ni byla až do dnes nulová, na internetu se také nedá skoro nic dohledat (vyjma repostů, které nakonec vždycky skončí u zdroje na netzplanet).

Jako skeptik ke všem bobmastickým zprávám z toho pro sebe vyvozuji, že se jedná o hoax nebo Rádio Jerevan (situace se možná stala, ale zcela jinak než ji pisatel podal). Řešit hypotetické situace na základě takto velmi pochybných informací mi proto přijde docela nešťastné.

Luky22

Příspěvek#48 » pon 25. kvě 2015, 10:12

A co ten politolog Zbořil? Také jen kecá? Já bych to opravdu nebral na lehkou váhu. Když si představím mentalitu Afričanů, když si vzpomenu na válku Hutuů, proti Tutsiům ve Rvandě, pak mi přijde, že se chovají ještě velmi mírně...

j.v.

Příspěvek#49 » pon 25. kvě 2015, 10:57

Diplom ani funkce nikoho nečiní neomylným, a pokud čtu ten komentář správně, pan Zbořil se nezabývá ani tak skutečností že se něco děje (toto pouze prezentuje jako fakt, který ovšem nelze (v případě Itálie) dost dobře ověřit, protože dohledat zdroje je problém), jako spíš co z toho vyplývá do budoucna.

Luky22

Příspěvek#50 » pon 25. kvě 2015, 11:13

Co z toho vyplývá do budoucna? Nakupovat střelivo.

j.v.

Příspěvek#51 » pon 25. kvě 2015, 11:26

...a lidi se tady pak diví, že nám chtějí zbraně sebrat a zakázat ;)

Luky22

Příspěvek#52 » pon 25. kvě 2015, 11:36

Já se taky divím...

david33

Příspěvek#53 » pon 25. kvě 2015, 19:34

třeba je to zaměr

dagobert

Příspěvek#54 » stř 27. kvě 2015, 16:30

Hodil jsem o tom řeč s italským kolegou. Jako většina Italů je velkohubý, chlubivý a rád přehání, aby byl viděn v co nejlepším světle. Nicméně:
Pochází z Bari (pata italské boty) a říkal, že o žádných problémech na jihu Itálie s imigranty neví, že to jsou jen hysterické výkřiky ze severu Itálie (existuje větší řevnivost mezi jihem a severem Itálie než byla mezi Čechy, Moraváky a Slováky za federace), protože ti neví, co s imigranty dělat a bojí se, aby tito nepřišli na sever. Co ví on, tak problémy nejsou, lidi dokonce sami imigrantům pomáhají a většina imigrantů je prý slušná nebo se tak tváří. A (teď chlubivá část) kdyby prý nějaké větší problémy s imigrany nastaly, tak by za chvilku žádní imigranti na jihu nebyli, protože by záhadně zmizeli. Organizovaný zločin totiž nemá rád, když se mu někdo montuje do řemesla.

E-Ryc

Příspěvek#55 » stř 27. kvě 2015, 16:53

Chystame se na dovolenou na Sicilii, tak to okoukneme ;-)

Luky22

Příspěvek#56 » stř 27. kvě 2015, 17:44

dagobert: No jen aby ten tvůj italský kolega nepodléhal něčemu takovému, jako maskování, nepřiznání problémů. Jestli nebyl dlouho v Americe a nenakazil se. :D

Luky22

Příspěvek#57 » stř 27. kvě 2015, 17:46

E-Ryc: To bude možná adrenalinová dovča. :lol:

Pupak

Příspěvek#58 » stř 27. kvě 2015, 17:46

Mafie je zřejmě narozdíl od policie schopná udržet pořádek.

K tématu, pár dní zpět jsem se bavil s Belgičanem, kterej žije a pracuje v Praze a děsně se divil, na co vlastně tady potřebujeme zbraně, když je tady tak bezpečno. Hodně si pochvaloval, jak může nechat stát auto na ulici, aniž by mu ho někdo oholil a projít v noci městem bez občasného odevzdání cenností muslimským spoluobčanům. Jak vidno, místní sluníčkářská multikulturní propaganda má hodně co dohánět, aby dosáhla úrovně belgického výplachu mozků, kde jim to už připadá normální a zbraně jsou špatné, áno.

dagobert

Příspěvek#59 » čtv 28. kvě 2015, 11:38

Jak jsem uvedl, italský kolega je typický Ital, takže veškeré jeho výroky je třeba brát s přihlédnutím ke zmiňované velkohubosti a chlubivosti.

@Pupak - možná by nebylo od věci mu vysvětlit, že bezpečno je tady _právě proto_ že tady jsou ty zbraně. :-)

Pupak

Příspěvek#60 » čtv 28. kvě 2015, 11:59

Vo to jsem se snažil asi půl hodiny, včetně názornejch příkladů a všechno marný. Měli bychom urychleně defenestrovat tu hydru co si říká vláda a vypakovat se z EU, protože většina lidí tam už má totálně sluníčkově vypláchnutý mozky.

Zpět na