Prima zboží až z daleké Číny!!!!

iloveguns

Příspěvek#586 » ned 21. čer 2020, 10:29

Kde se tam dává to "open dispute" a že zboží nedorazilo atd. ? V tom jejich systému se příliš nevyznám.

Destructor

Příspěvek#587 » ned 21. čer 2020, 10:37

Normálně dej Dispute a vyber, že zboží nebylo doručeno a prodejce nekomunikuje a nazdar bazar.
A pak si to objednej znovu u jiného prodejce.

audis

Příspěvek#588 » ned 21. čer 2020, 10:38

Open dispute nejsnáze se dělá z aplikace v androidu.

Z počítače to je zde a vyplnuje se 2x víc kolonek (ale je to taky v pohodě)
Obrázek

A destructor níže ukazuje, co následuje po kliku na tlačítko open dispute z objednávky. :-)
Naposledy upravil(a) audis dne ned 21. čer 2020, 10:45, celkem upraveno 1 x.

Destructor

Příspěvek#589 » ned 21. čer 2020, 10:44

Třeba takto to dávám já ..
Obrázek

audis

Příspěvek#590 » ned 21. čer 2020, 10:55

Jestli někdo vybíráte čelovku head lamp na článek 18650, doporučuju tuto 10 USD

Powerful T6 LED Headlight Super Bright Headlamp USB Charging 18650 Flashlight Camping Hunting Frontal Head Lantern Torch Lamp
https://www.aliexpress.com/item/3299451 ... 4c4d82carI

zoomovací, nastavení úhlu fixace není extra pevná, ale drží to i při pohybu. Svítí hodně moc, spíš budu mít problém při práci a při tmě, že budu oslňovat sám sebe (na high určitě). Tlačítko off-high-low-strobe-off. S tímto materiálem ruční svítilnu nepotřebuji. Horní pásek není potřeba, pohodlně sedí, pásek je kvalitní.
Foto je vždy identický čas clona ev, galerie https://1drv.ms/u/s!AhLZyNytrlsNxQNPNx4 ... T?e=Gad5Hr

Destructor

Příspěvek#591 » ned 21. čer 2020, 11:39

jo, tak ta se hodí, Už jsem si jí zařadil do objednávek :)

Mac.42

Příspěvek#592 » ned 21. čer 2020, 11:59

iloveguns píše:Od ledna dodnes jsem na aliexpress.com objednával 32 položek. Tři z nich zatím nedošly, přitom je jejich systém eviduje jako doručené již během dubna. U jedné z nich mi napsali, že z neznámých důvodů se jím balíček vrátil zpět a mám prý si objednat jiné zboží ve stejné ceně, u druhého mám prý počkat, že je stále ještě na cestě (přestože ho mají v systému jako doručený), u třetího mi na urgence a oznámení nedoručení stále neodpovídají. Jedná se zrovna o ty nejdražší položky ze všech objednávek a proto mne jejich jednání dost štve.

já tedy dávám automaticky žádost o full refund, pokud uběhne předem stanovená maximální doba doručení a zboží ještě není na doručovací poště... když jsou nějaké nesrovnalosti v trasování zásilky, tak i dřív - a ali mi to vždy přiklepnul

iloveguns

Příspěvek#593 » ned 21. čer 2020, 16:18

U jedné položky mi napsali, že mi na požádání vrátí peníze, pokud mám Pay Pal... Jenže já platím kartou z účtu, tak nevím, zda to vrátí...

tomoking

Příspěvek#594 » ned 21. čer 2020, 16:28

vracejí mi vždy na kartu ze které jsem platil.....tedy Aliexpress . Jednou jsem řešil reklamaci s prodejcem a dopadlo to tak ,ze chtěl vracet zrovna přes PayPal. Od té doby jen Dispute přímo s Aliexpresem.

iloveguns

Příspěvek#595 » ned 21. čer 2020, 16:38

Tak to jo.To s tím vrácením přes Pay Pal mi to napsal prodejce. Již budu diskutovat jen s Aliexpressem.

blacknocturno

Příspěvek#596 » ned 21. čer 2020, 16:38

Přesně tak.S prodejci se vůbec nebavit a vždy vše řešit oficiální cestou přes open dispute.Ali vrátí peníze vždy a na účet.Jakmile uplyne doba pro doručení tak okamžitě žádat full refund!Vždy vrátí peníze.Několikrát se mi i stalo že mi vrátili peníze a zboží za pár dní nato dorazilo což je bonus navíc. :D

audis

Příspěvek#597 » ned 21. čer 2020, 16:50

Moje zkušenosti jsou takové, že řešení a splnění slibu prodejce o řešení situace, popř úplné vyřešení, je úspěšné v polovině případů. V druhé půlce sliby nejsou splněny, nebo nestihnu uplatnit dispute do tuším 15 dnů od order received. Závěr je dělat jen open dispute včas.

iloveguns

Příspěvek#598 » ned 21. čer 2020, 17:40

Já jsem u některých nedodaných položek spoléhal na to, že se zdržely kvůli koronaviru a čekal jsem jejich pozdější doručení. Když nedošly ani dodnes, tak jsem se začal shánět po tom, kde doručení vázne. Tak došlo k tomu, že dnes reklamuji nedodané položky, které měly být doručeny již v dubnu.

audis

Příspěvek#599 » ned 21. čer 2020, 17:44

Počítejte s tím, že díky korone leccos přijde o měsíce později. Mně bylo doručeno pár věcí tedka i za až asi 10 týdnů. Dříve až 5 týdnů. Tak to prostě je. Podle mě vám to ještě dojde.

Např v roce 2019 jsem dle sledování zásilky vypozoroval zásilku uloženou ve skladu Česká pošta 3 týdny.

iloveguns

Příspěvek#600 » ned 21. čer 2020, 19:57

To chápu, ale že Aliexpress vede v systému dodnes nedoručené zásilky jako doručené dne 12. dubna (objednané v lednu), je mi poněkud divné...

Zpět na