Parlamentní volby 2017

pavelg

Příspěvek#811 » čtv 19. říj 2017, 12:29

U těch komunálek - nejsou hošani v Brně (Žít Brno) taky náhodou nějakou součástí Pirátů? Nevím přesně, jestli se drži programu, ale lidi jsou z jejich řádění už docela divocí.
https://www.reflex.cz/clanek/komentare/ ... -2050.html

A jinak, jestli si Piráti umravní předsedu .. proč by to dělali, třeba to tak mají všichni nebo si to vždycky vyloží po svém. Bartoš nebude muset prosazovat kvóty, ono bude stačit říct, že jsou povinné, protože to potvrdil i euro-soud. Stejně jako u odzbrojovací směrnice. My budeme potřebovat spíš odvahu k odmítání eurošíleností a ne proimigračního a militantně levičáckého aktivistu s jeho partou.

jhora

Příspěvek#812 » čtv 19. říj 2017, 12:52

O Brně nemám přehled, takže nevím, jestli tam nějaký pirát participuje nebo ne. Ale myslím že tam Piráti fungují separátně prostě jako Pirátská strana.

Jinak pokud budu usuzovat podle pirátů, které jsem potkal, tak nehrozí, že by si nechali něco vnutit jen proto, že to někdo rozhodl. Je jedno jestli předseda nebo dokonce celá EU. Samozřejmě neznám všechny. Ale ti co jsem poznal, jsou ochotní diskutovat a argumentovat, ale ne si něco nechat vnucovat. Fakt něvěřím, že by se začli chovat jako ovce, to se dřív ta strana rozpadne (což se ovšem taky může stát).

SansLogique

Příspěvek#813 » čtv 19. říj 2017, 13:03

Hoši, kašlete na Piráty, dneska jsem viděl poplašnou zprávu, že prej příští ministr vnitra má bejt Pelikán! Horší snad už by mohla bejt jenom Ombucmáňa nebo Dežomila.

P.V.

Příspěvek#814 » čtv 19. říj 2017, 13:35

SansLogique: Nestraš... Dnes budu mít noční můry... 8-)

pavelg

Příspěvek#815 » čtv 19. říj 2017, 13:42

Já myslím, že nic horšího než Pelikán není. Ty dvě jsou aspoň hloupé, kdežto Pelikán je chytrý, schopný, aktivní a zároveň snad ještě úchylnější než Dienstbier.
Diesntbiera aspoň už mají socani přečteného a odstavují ho ode všeho (to je ten případ, kdy je strana sama zděšená), kdežto Pelikán by měl veškerou podporu, pokud by nešel proti Agrofertu. (nedej bože, aby Babiš začal pěstovat bavlnu :-) )

pavelg

Příspěvek#816 » čtv 19. říj 2017, 14:36

Tak teď něco pozitivního:
https://rcmonitor.cz/cr/7674-Existuje-r ... lternativa

Kdepak bych si pomyslel, že se kdy názorově potkám s představitelem katolického kléru.

Niaz

Příspěvek#817 » čtv 19. říj 2017, 15:59

Neví někdo co Realisté blbnou s tím nafukovacím tankem? Jako, co se tím básník snaží říci?

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 8188908069

pavelg

Příspěvek#818 » čtv 19. říj 2017, 16:06

Asi jen přilákat zvědavce.
Jinak to bude mít volnou souvislost s tím záměrem zavést povinný 3-měsíční kurs pro mladé muže, což posloužilo jako jedno z klíčových témat pro nastartování komunikace s voliči.

wigum

Příspěvek#819 » čtv 19. říj 2017, 16:17

jhora píše:...

Mě vesměs zaráží, že na střeleckém fóru někdo obhajuje stranu, co má názor, že není potřeba měnit Ústavu, protože náš ZoZ je dobrý. Souhlasím, že zákon je v pohodě, nožná není jen dobrý ale chvalitebný, jenže bez oné změny v Ústavě se nám může stát, že budeme muset přijmout zákon, co už zdaleka tak dobrý nebude.
Chápu, že lidi nevolí jen pro nějaké držení zbraní a mají i jiné důležité věci, ale od střelců bych čekal podporu lidí co za máma stojí a chtějí nám pomoc. Byď je volební rok a sliby je třeba brát s rezervou.
A prostě volit člověka, co se prezentuje všeobecně jako anarchista apod. nebudu. Nevěřím mu ani slovo.

pavelg

Příspěvek#820 » čtv 19. říj 2017, 17:37

Sedmej

Příspěvek#821 » čtv 19. říj 2017, 17:52

wigum: Piráti nemají žádná antizbraňový program nebo názory. naopak nejsou pro jakékoli změny. držení zbraní i na obranu respektují. a kdybys četl to vlákno Hospoda nebo jak se jmenuje, tak tam i několik zdejších členů chápalo, že to senát nepustil.

gogan

Příspěvek#822 » čtv 19. říj 2017, 17:57

pavelg: Dobrý takto by se mělo volit. Ještě bych dodal, i když se "moje" strana do PS nedostane tak každý hlas nad 1.5% pro ni znamená peníze na provoz a naději, že v příštích volbách se "propadnutí hlasu" bude obávat méně voličů.

gogan

Příspěvek#823 » čtv 19. říj 2017, 18:08

Sedmej: oni sice tvrdí, že nejsou pro žádné změny, směrnice se jim nelíbí, ale co se dá dělat, prostě ji podle evropského práva musíme implementovat. A vždy mohou (a budou) tvrdit "nebyli jsme pro změny a směrnice se nám zdála špatná, ale ..."
Dovolím si odcitovat Burkeho, jeho známé:
"Jediná věc je nezbytná pro triumf zla, aby dobří lidé nic nedělali" se mi v tomto případě nezdá nejhodnější, tak raděj:
"Špatné zákony jsou nejhorším druhem tyranie"

wigum

Příspěvek#824 » čtv 19. říj 2017, 18:09

Sedmej píše:wigum: Piráti nemají žádná antizbraňový program nebo názory. naopak nejsou pro jakékoli změny. držení zbraní i na obranu respektují. a kdybys četl to vlákno Hospoda nebo jak se jmenuje, tak tam i několik zdejších členů chápalo, že to senát nepustil.

Nejsou pro jakékoli změny. Jenže jestli si nevšimli, tak někdo jinej a jinde rozhodl jinak. Kdyby nebylo směrnice, tak bych taky nebyl pro změny. Jenže směrnice je a máme dvě možnosti. 1.zoufalý pokus žaloba nebo 2.změna Ústavy. Neříkám, že změna Ústavy je nějaká velká hitparáda, ale je to prostě možnost a jiná lepší není. Kdo to nechápe, tomu teda není pomoci.

jhora

Příspěvek#825 » čtv 19. říj 2017, 18:28

wigum: V tomhle jsou Piráti naivní a respektuju, že pro tebe je to rozhodující. Já to zase beru beru tak, že bych samozřejmě byl radši, aby se přihlásili k posílení stávající právní úpravy na ústavní zákon (co si budem povídat, to chcem na tomhle fóru snad všichni). A našel bych i další věci, které mi přijdou víc idealistické a míň realistické. Ale jako celek je v tom programu víc plus než mínus a žádná věc, která by mi vyloženě vadila (například kdyby výslovně podporovali akceptaci zbraňové směrnice nebo omezení práva držet a nosit zbraň, tak bych je volit nemohl i kdyby jinak byli sebelepší). Stejně tak je to u jejich lidí - některé preferuju víc, jiné míň, u některých jsem i docela rád, že jsou na nezvolitelných místech. Ale jako celek mi vycházejí nejlíp.

Prostě když každou stranu vezmu jako celek, tak mi Piráti vyšli nejlíp a není na nich nic, co by byl pro mě subjektivně tak zásadní problém, že bych je i tak zavrhl.

Pro zajímavost - čistě programově a názorově by mi asi ještě o něco víc seděla ODS a/nebo TOP09, ale u těch existuje zásadní problém, kvůli kterému jsem ji přesto zavrhl - má na zvolitelných místech příliš mnoho lidí, kteří prokázali, že jim nemůžu důvěřovat, a ještě více takových ve svých řadách nebo v komunále.

Zpět na