Spolek proti tlumičům
- MojeTikka
Příspěvek#91 » pát 2. kvě 2025, 20:47
Odpovedel temer obratem, omluvil se a merito jeho sdeleni je 'nikdo mne nepresvedcil, ze tlumic potrebuje' a 'strelnice se maji delat mimo obydlene oblasti'. Tak jsem mu v kostce napsal, ze baraky se stehuji ke strelnicim a ne opacne a ze chybu v rostouci agresivite ve spolecnosti vidim v koktejlu imigrace, klesajici vzdelanosti a mizerne ekonomicke situaci, kde by se urcite neco resit dalo, namisto perzekuce mensin.
- JirkaCV
Příspěvek#92 » pát 2. kvě 2025, 21:15
Nojo, to je ono.
Problém vidím v tom "nikdo mě nepřesvědčil, že tlumič potřebuje". A to je ta cesta do pekel, vydlážděná dobrými úmysly.
Až se někdo rozhodne zakázat modrý trenýrky, bude reagovat stejně?
Existují dva druhy otázek:
1) Proč by někdo něco měl vlastnit?
2) Proč by někdo něco neměl vlastnit?
Zdánlivě se jedná o stejné otázky. Ale pokud chceme žít ve svobodné společnosti, měli bysme si první otázku zakázat. Chápu, odpověď na druhou otázku je složitá, šance na úspěch zákazu malá. A má hodně daleko do salámu.
Problém vidím v tom "nikdo mě nepřesvědčil, že tlumič potřebuje". A to je ta cesta do pekel, vydlážděná dobrými úmysly.
Až se někdo rozhodne zakázat modrý trenýrky, bude reagovat stejně?
Existují dva druhy otázek:
1) Proč by někdo něco měl vlastnit?
2) Proč by někdo něco neměl vlastnit?
Zdánlivě se jedná o stejné otázky. Ale pokud chceme žít ve svobodné společnosti, měli bysme si první otázku zakázat. Chápu, odpověď na druhou otázku je složitá, šance na úspěch zákazu malá. A má hodně daleko do salámu.
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
Příspěvek#93 » pát 2. kvě 2025, 21:36
I já jsem obdržel omluvu. Jako důvod pro pořízení tlumiče jsem uvedl, že není agresivita, ale obyčejná ochrana sluchu od použití zbraně, která má sloužit k obraně domova. Součástí omluvy bylo i sdělení, že tomu nerozumí.
Tak jsem mu v odpovědi připomněl jednu zásadní věc:
Přece každý politik ve svobodné zemi musí znát a hlavně ctít zásadu "in dubio pro libertate", tedy v případě pochybností vždy zvolit svobodu před restrikcí. Tvrdíme, že jsme svobodná země, a svobodný člověk by měl mít svobody ponechány v maximální možné míře. Právě a především k tomu existuje senát, který už od dob Říma má tuto zásadu pro obyvatele ochraňovat. Zákaz je nutné vnímat jako krajní prostředek; věc, kterou je třeba maximálně šetřit, a uvalit jej na občana až teprve v případě, že je nevyhnutelně nutný, a že bude všemi dostupnými metodami prokázáno, že požadovaného cíle nelze dosáhnout žádným jiným způsobem. Zakázat lidem něco jen tak, pro jistotu, pro pocit "co kdyby to někdy něčemu možná pomohlo...." je pravý opak této zásady.
Tak jsem mu v odpovědi připomněl jednu zásadní věc:
Přece každý politik ve svobodné zemi musí znát a hlavně ctít zásadu "in dubio pro libertate", tedy v případě pochybností vždy zvolit svobodu před restrikcí. Tvrdíme, že jsme svobodná země, a svobodný člověk by měl mít svobody ponechány v maximální možné míře. Právě a především k tomu existuje senát, který už od dob Říma má tuto zásadu pro obyvatele ochraňovat. Zákaz je nutné vnímat jako krajní prostředek; věc, kterou je třeba maximálně šetřit, a uvalit jej na občana až teprve v případě, že je nevyhnutelně nutný, a že bude všemi dostupnými metodami prokázáno, že požadovaného cíle nelze dosáhnout žádným jiným způsobem. Zakázat lidem něco jen tak, pro jistotu, pro pocit "co kdyby to někdy něčemu možná pomohlo...." je pravý opak této zásady.
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#94 » sob 3. kvě 2025, 06:29
Petr z Braníka píše:Přece každý politik ve svobodné zemi musí znát a hlavně ctít zásadu "in dubio pro libertate", tedy v případě pochybností vždy zvolit svobodu před restrikcí.
Nesmysl. Politik je v první řadě populista, který se snaží získat hlasy určité části elektorátu tím, že akcentuje jeho požadavky a snaží se proti sobě tuto pokud možno nepoštvat. Politika je v podstatě marketing, politika je produkt. Časy, kdy se u nás dělala politika založená na jasné definici, skončila. Dnešní "hodnotová" politika nabízí pouze hesla, nic víc.
- JirkaCV
- JirkaCV
- JirkaCV
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#101 » sob 3. kvě 2025, 16:59
Jeden takový mladý pravidelně publikuje blogísek na iDnes, jeho poslední výtvor je zde: https://blog.idnes.cz/ondrejflegl1/fana ... Bg25040770
Pozornosti doporučuji diskusi, ta odhalí mnoho z duše zetka.
Pozornosti doporučuji diskusi, ta odhalí mnoho z duše zetka.
- Erix
Příspěvek#102 » sob 3. kvě 2025, 21:35
erteple píše:Článek na iDNES:
„Kdo nemá argumenty, používá nálepky,“ reagoval na ni senátor Láska.
„Kdo používá tlumič, je agresor,“ řekl šéf senátorů KDU-ČSL Josef Klement.
Normálně jsem musel reagovat a napsat tomu Klementovi, to už není možné. Jsem zvědavý, zda odpoví (nic nečekám)
No a kdo nemá podložené informace fakty a kydá blafy je blbec. Ono není ostuda se zeptat, nebo prostě říci, že o tom vím málo, nebo úplně kulový, ale takto se to nedělá. Toto je reakce na to tučnou pasáž.
JirkaCV píše:Mě teda překvapila senátorka Kolářová. O té bláznivé ženské si myslím svoje. Ale tohle bylo dobrý:Zbraní může být úplně cokoli. Nejsilnější zbraní je slovo a myšlení...
Ano, slovo je jako střela, jak jednou vyletí, už nejde vzít zpět.
Doporučuji naší vládě více přemýšlet a pak konat. Ono i ta událost na FF může být skrytý podtext, o kterém se raději nemluví -> celková situace ve státě a jeho vedení a celkově snaha zničit vše co trochu funguje.
Pan ministr Rakušan a ostatní z předchozích vlád mají na rukou krev obětí, které neochránili opatřeními od dob Brodu a mohli (Ostrava, FF,...). Hanba.

- JirkaCV
- Erix
Příspěvek#104 » sob 3. kvě 2025, 22:11
A co hromadná žaloba proti vládě (myslím, že by byla na místě i pro "zločiny" všedních dní), třeba příslušníci ozbrojených sborů + samozřejmě držitelé ZP. To by mohlo ledy prolomit. Je to banda amatérských civilistů. Doufám, že se panu Rakušanovi dobře spí, že nedávno dohnal paní jedné z obětí ke skoku do Macochy.
Paní jenom bojovala o pravdu, jako mnozí v české historii. Zásah na FF byl nezvládnutý, byly tam hloupé chyby (např. přebíhání civilistů v palebném poli (ještě, že puška závadila) + neobsazení a neprohledání ředitelství - rektorátu/toto je sakra taktická samozřejmost/-raději nebudu vkládat analogii, ale určitě na to příjdete).
Paní jenom bojovala o pravdu, jako mnozí v české historii. Zásah na FF byl nezvládnutý, byly tam hloupé chyby (např. přebíhání civilistů v palebném poli (ještě, že puška závadila) + neobsazení a neprohledání ředitelství - rektorátu/toto je sakra taktická samozřejmost/-raději nebudu vkládat analogii, ale určitě na to příjdete).

- JirkaCV
Příspěvek#105 » sob 3. kvě 2025, 22:22
Erixi, mám dojem, že jsi stejný odborník na situaci jako já. A já mlčím.
Paní neskočila do Macochy, protože něco nezvládl nějaký Rakušan.
Ano, vláda je banda civilistů a tak je to správně. Jsou to lidé, které jsme si zvolili, aby nás zastupovali. A jestli máme pocit, že to dělají špatně, na podzim máme šanci je vyměnit. Nic víc, nic míň.
Paní neskočila do Macochy, protože něco nezvládl nějaký Rakušan.
Ano, vláda je banda civilistů a tak je to správně. Jsou to lidé, které jsme si zvolili, aby nás zastupovali. A jestli máme pocit, že to dělají špatně, na podzim máme šanci je vyměnit. Nic víc, nic míň.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí