Vaše vychytávky okolo zbraní?
- libor007
Příspěvek#1 » čtv 20. říj 2022, 21:00
Přátelé, podělte se o nějaké vaše vychytávky, zlepšováky, tipy jak si něco ulehčit (třeba něčím původně k zcela jinému účelu) popř klidně i na něčem šikovném ušetřit v souvislosti se zbraněmi - od péče o zbraň přes nejrůznější nádobíčko až po vychytávky jež máte pro návštěvu střelnice.
- davidu11
Příspěvek#4 » pon 31. říj 2022, 19:23
Asi to nebude extra vychytávka "tvl, že mě to nenapadlo", ale spíše tip pro greenhorny... dokoupil jsem Glock bronzový kartáček, k tomu Glock plastový vytěrák a abych nemusel po každém projetí laufu odšroubovávat kartáček (je doporučeno protahovat jen jedním směrem), odstřihnul jsem to očko na konci vytěráku.
- libor007
Příspěvek#5 » pon 31. říj 2022, 21:44
Už jsem se bál, že nikdo nic negóme
Já kartáčky na hlaveň sjednotil na jednotný závit 8-32. Z alíka mám patřičný vytěrák který měl u sebe 4 tyčky pro použití na dlouhou. Já to k pistoli osadil ručkama a mám tak každý druh kartáče zvlášť a bez přehazování kompletní. Ten mosazný je do ručky nasazen volně - jde protláčet pohodlně od komory a přitom projede jednosměrně, bez ručky. Pak jsem pořídil uplula nabíječ za 250kč s poštou. Kvalitu originálu neznám, ale asijská verze je velice solidně zpracovaná - nemám vůbec strach, že by se to rozpadlo. Pak jsem na oleje pořídil 50ml olejničky s "jehlou" - chemie jde krásně dávkovat dle potřeby i po kapkách. Šíleně předražené patche jsem vyřešil netkanou textilií ideální gramáže od ženy z práce. Jedna menší rulka a mám materiál na vyšší stovky patchů. Ty vatové tampony jsem už v tesku držel dřív v ruce. Cena víc než příznivá. Ještě se chystám ušít pouzdro na pistoli - amíci to prodávají pod názvem smart carry holster. Nebudu to využívat často, ale za tu cenu v podobě práce to mít doma můžu. Je to alternativa těm tělovým gumovým pásům na zbraň. Schováte ji i v teplákách... Další věci mám nachystané, podělím se až po úspěšném vyzkoušení.

- mikymoto
Příspěvek#6 » úte 1. lis 2022, 11:18
davidu11 píše:...je doporučeno protahovat jen jedním směrem
To je ale předpokládám myšleno tak, že není vhodné měnit směr protahování uvnitř hlavně - kdy dochází k vyššímu namáhání štětin a jejich lámání. Pokud prostrčíš kartáč skrz hlaveň na druhou stranu, tak aby celý kartáč byl venku, tak ho normálně potáhneš stejnou cestou zpátky. Ty štětiny se mají možnost mezitím narovnat a ohnout v opačném směru.
- libor007
- mikymoto
- Georg
Příspěvek#13 » čtv 3. lis 2022, 22:31
mikymoto píše:No pomáhá to maximálně tomu, že ten kartáč pak dříve vyhodíš - jak asi budeš tu mastnou a špinavou vatu pak tahat ze štětin ven? Zůstal bych u osvědčeného postupu čištění a nevymýšlel další slepou uličku.
No že to nefunguje tobě, ještě neznamená, že to nefunguje ostatním. Já vatu v kartáčcích používám už roky k plné spokojenosti. Mé i mých kartáčků

- stip
Příspěvek#14 » pát 4. lis 2022, 07:59
Já se teď zabývám tím jak ekonomicky vyřešit "bagy". Nemyslím tím žádnou benchrestovou výbavu, jde mi o levné, přenosné, taktické vybavení, které si může člověk dovolit třeba i ztratit (samozřejmě nechci i tak nechávat kdekoliv nepořádek). Bagy jsou totiž docela zbytečně drahá věc, na to že to je pytlík s granulátem. Tak jsem vymyslel, že pořídím obyčejné univerzální pouzdro z armyshopu za 300Kč a naplním ho keramzitem, ceresitem, atp. Navíc se dá to pouzdro vždycky vysypat a použít na cokoliv jiného. Mívají nějakou MOLE vazbu, takže se to dá i snadno připevnit k čemukoliv je zrovna potřeba. Ještě to nemám hotové, ale až půjdu někde okolo krámu tak něco nakoupim.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí