Kde nelze nosit zbraň

wigum

Příspěvek#541 » čtv 28. dub 2016, 11:59

Ale ty jsi ani v tom mhd nic neporušil. Neseš tak jak máš a tím to neodporuje ani zákonu ani přepravnímu řádu. Nevím kde Enerccio vyčetl, že nesmíš nosit v mhádéčku.

Stewie

Příspěvek#542 » čtv 28. dub 2016, 12:02

Neuzavřeme to raději? Vše co mělo být řečeno, řečeno bylo. Další příspěvky budou o rozpitvávání jednotlivých odpovědí do nejmenšího detailu.

honzek86

Příspěvek#543 » čtv 28. dub 2016, 12:06

wigum: no vždyť jo, souhlas. pokud neseš tak, jak máš, nic jsi neporušil. A jak to máš nosit, ti stanovuje zákon.

Enerccio

Příspěvek#544 » čtv 28. dub 2016, 14:23

cipis

Příspěvek#545 » čtv 28. dub 2016, 14:50

Hele, ale to čteš úplně blbě. To je článek o přepravě zavazadel! Tedy zcela v souladu s držením podle odstavce dva, tedy nenabité a v uzavřeném obalu.
Když zbraň nosím, tak to není zavazadlo. Tedy stejně jak pánská příruční taška, dámská kabelka, peněženka atd.

Enerccio

Příspěvek#546 » čtv 28. dub 2016, 14:53

vyborne! Pokud je to tak, tak je vsechno v poradku, diky!

wigum

Příspěvek#547 » čtv 28. dub 2016, 17:04

To jsme ti tady psali už ale hromadu příspěvků zpátky. Navíc nevím proč řešíš přepravní řád v Olomouci, když jsi z Prahy.
Ale už to raději uzavřeme.

Enerccio

Příspěvek#548 » čtv 28. dub 2016, 18:06

ee co? Ja z prahy nejsem...

david33

Příspěvek#549 » čtv 28. dub 2016, 20:48

tak kluci myslím že zbraně nosíme skrytě od toho je to skryté nošení.Ja bežně vozim autobusem zbraně i dlouhe a neštuduju převozni řad jestli je to povolene.Je tom o tom řidiči jen jednou když sem vezl dlouhy tak mně řidič řekl že nesplnuju rozměry ale nakonec mně vzal a že to musim dat dolu do zavazadloveho prostoru musel sem zalhat řekl sem že vezu drahe rybařske pruty že je musim mit u sebe řidič tak to jo a pohoda jinak cipis ma pravdu

Phil

Příspěvek#550 » pát 6. kvě 2016, 17:19

Jak je na tom ministerstvo zahraničních věcí? Jsou připraveni? Mám za to, že loni jsem se jich na to při návštěvě ptal a tvrdili že v pohodě. Ale jistý si tím teď nejsem.. najde se někdo kdo mi mojí domněnku potvrdí / vyvrátí?

cipis

Příspěvek#551 » pát 6. kvě 2016, 20:22

Infolinka na MV či mail tam?

Phil

Příspěvek#552 » sob 7. kvě 2016, 21:14

Ministerstvo zahraničních věci: s pistolí naprosto v pohodě. Odebernou, uschvoají. Žádný problém.

ArnieX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#553 » úte 14. čer 2016, 12:49

Udělal jsem si domácí úkol a vyžádal si návštěvní řády různých bank (ne všude mi už vyhověli a zaslali) a také obchodních center v Praze. Přidávám ještě provozní řád veřejných hal letiště Václava Havla. V naprosté většině případů je vnášení/nošení zbraní v řádech upraveno, v některých velmi pozitivně, ve většině ale negativně.

Chtěl bych zejména zdůraznit odpověď AirBank, ta nás určitě všechny potěší, ať už jejich klienty jste nebo nejste. Je to aktuálně nejvíce gun friendly banka v ČR.

Hned druhá za AirBank je KB, kde se v návštěvním řádu zakazuje akorát nošení zbraní viditelně, mimo ozbrojené složky státu.

Nechci tu za sebe polemizovat o tom, zda je zákaz v návštěvním řádu jakkoliv právně závazný, chtěl jsem jen nabídnout ucelenější pohled na věc.

Až mi dorazí ostatní návštěvní řády, přidám je sem.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

ArnieX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#554 » úte 14. čer 2016, 12:51

Bohužel je omezen počet příloh, snad tedy moderátoři omluví další příspěvek pod prvním. Díky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Enerccio

Příspěvek#555 » úte 14. čer 2016, 12:56

no ja sem se ptal v nasi bance ohledne nakeho radu a nikde nikdo nic nema...

Zpět na