Nošení x držení

Toma

Příspěvek#1 » pon 8. lis 2010, 09:48

Chtěla bych se zeptat.
Žádost o nošení zbraně se podává u žádosti o zbrojní průkaz nebo s konkrétní zbraní? Udělala jsem zkoušku (A,B,E), zdědím lovecké dlouhé zbraně, ale zamilovala jsem se do pistole. Nevím, jestli to mám ještě hrotit na nošení. Doufám, že zbraně budu mít jako koníčka, nikoli jako jedinou možnost jak se dostat večer v pořádku domů.
Díky za jakékoli připomínky. Jsem na rozhodování sama :(

Joe

Příspěvek#2 » pon 8. lis 2010, 10:58

Když jsi udělala zkoušku, tak to přece víš ;) Takže co nejstručněji popis pořízení zbraně:
1) Aby sis vůbec mohla koupit pistolku, musíš nejprv podat "Žádost o povolení k nabytí, držení a nošení. K tomu kolek tuším 100-200 korun.
http://zbranekvalitne.cz/data/docs/zado ... voleni.pdf
2) PČR Ti vydá Rozhodnutí. Někde na počkání, někde za pár dnů...
3) Vybereš, a zakoupíš zbraň.
4) Do 10 prac. dnů se s ní jdeš pochlubit na PČR, a vyplníš k tomu "šedivák"
http://zbranekvalitne.cz/data/docs/ozna ... nabyti.pdf
Součástí formuláře je 2. strana: "Doklad o převodu vlastnictví ke zbrani - doplňku zbraně" - nejjednodušší je napsat "viz přiloženou kopii kupní smlouvy" a přiložit KOPII kupní smlouvy.
K tomu kolek 200 korun.
Pokud ve ZP nemáš v poznámkách "oprávněn nosit zbraň kat. B", tak budeš potřebovat ještě fotku na novou kartičku ZP.
* * *
Kupní smlouva stejně jako Rozhodnutí o povolení atd. dle bodu 2 jsou výhradně Tvoje doklady a originály nikomu nikdy nedáváš.

rabbit3278
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3 » pon 8. lis 2010, 11:57

tak ještě jednoduššeji. O nošení se žádá na každou zbraň zvlášť. V tvém případě na žádost vyplníš zbraň (v typu stačí pistole samonabíjecí, nebp revolver) a jako důvod: "ochrana zdraví, života a majetku" a nebudeš škrtat na formuláři že ji chceš i na nošení. To projde bez problémů a jak psal Joe, pokud máš na zadní straně ZP poznámku: "povolení k nošení zbraně kat.B", můžeš tuto zbraň nosit, pokud tam poznámku nemáš, budou ti muset vydat nový ZP, kde tuto poznámku doplní

Toma

Příspěvek#4 » pon 8. lis 2010, 12:05

Děkuji, byla jsem zmatená z různých diskuzí. Teď už je mi to jasné. Díky. Půjdu si zavolat na PČR aby ještě ten ZP netavili, že si tam zaběhnu pro kolek :)

rabbit3278
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#5 » pon 8. lis 2010, 12:20

pokud jsi rozhodnuta pro pistoli, rovnou požádej o nákupku na pistoli samonabíjecí a na jeho podkladu ti poznámku doplní a můžeš si jít rovnou vybrat :D

sided
moderátor

Příspěvek#6 » pon 8. lis 2010, 20:28

Toma píše:Půjdu si zavolat na PČR aby ještě ten ZP netavili, že si tam zaběhnu pro kolek :)

A tak je to správne!
:mrgreen:

Toma

Příspěvek#7 » pát 10. pro 2010, 15:54

Tímto bych ráda poděkovala všem co mi poradili a dovedli mě tak úspěšně k poznámce "oprávněn nosit zbraň kategorie B" v ZP. Ačkoliv jsem zhruba 2x týdně skoro měsíc :roll: komunikovala s PČR, vedlo to k úspěchu :-) a navíc už si mě pamatujou :D tak toho snad půjde využít v budoucnu :D

Zpět na