Novela evropske smernice o zbranich

Sedmej

Příspěvek#511 » ned 12. čer 2016, 17:01

tuton: já nepíšu, že zase tak moc se neděje. směrnice se měla zaměřit na obchod se zbraněma a ne na legální držení. ale realita je jaká je. a nevěřím, že finální návrh bude mírnjší než tohle.
a k tomu boji, jestli petice, mailování a podobně k něčemu je se nakonec ukáže. já spíš věřím tomu co psal CMK, že je to čistá politika a nikoho tam odborné názory moc nezajímají.

login89

Příspěvek#512 » ned 12. čer 2016, 17:13

Tuton: Ale jo, bojovat je nutné ze všech sil, ale v poločase byl zaznamenám až neuvěřitelný a naprosto nečekaný úspěch. SK Postoloprty vedou nad Realem Madrid 3:1. Nemluvě o cca 3 letech o které se podařilo předvčerejšek oddálit. Směrnice se zpřísňuje už několik let a jen proto, protože se členské státy nedokáží dohodnout jestli čepel zavíracího nože smí mít 6,5 cm nebo 7,5 cm a jestli cihla je nebezpečný předmět, se zatím nic nedělo. Ale není možné usnout na vavřínech, je to opravdu jen poločas.
Velmi správně říkáš, že situace se může změnit i v ČR a vyloženě z říše snů je to co se dělo. Takový postoj vláda, parlament a senát nikdy neměli. To je prostě zázrak, který se nebude opakovat. Zvlášť po tom, co se stalo v Uherském Brodě. To je zázrak na druhou. :-)

SansLogique

Příspěvek#513 » ned 12. čer 2016, 17:16

mr.wrecker - ono není problém být vidět a slyšet, když se někde sejde 5 sluníček, smažek nebo tak něčeho, hned je u toho TV a 10 minutová reportáž na ČT24 každou hodinu po 3 dny.
Kdyby se nás někde sešlo všech 300 tisíc, bude o tom 15 sekundovej šot ve zprávách ve 23 hodin a konec.
A s tím nenaděláš nic. Ledaže to pojmeš jako Breivik, to už se pak ututlat nedá. Ale to asi není cesta, kterou by bylo vhodný následovat.

DanielX

Příspěvek#514 » ned 12. čer 2016, 17:23

No já být Lexem tak svoje kroky na fóru (byť uzavřeném) neprezentuji. Ostatně nedělám si iluze, že členem Lexu je i někdo anti-gun jen pro přístup do fóra... Ale nehodlám být ustrašený kvůli EU, když je byť jen malá šance bojovat.

tuton

Příspěvek#515 » ned 12. čer 2016, 17:35

Sedmej: Ty ne, ale nad Tebou login89. A Ty mu pritakavas. Ale to je jedno, ja myslim, ze spolu vzajemne souhlasime a tohle je detail.

Ano, smernice (nebo narizeni EK) mela vyresit znehodnocenky, EXPANZNI zbrane (ty totiz byly po predelani pouzity k terorismu - myslim zbrane pochazejici z vnitrku EU), popr. nejake ty veci ohledne prodeje a evidence zbrani sdilene mezi clenskymi staty a bylo hotovo. To ostatni je podlost, ktera zneuziva teroristickych utoku k omezeni prav a svobod slusnych obcanu. A protoze je to EU, ktera je takove podlosti schopna, je treba ji bud radikalne zmenit nebo opustit. Ale to uz opakuju 1000x recene. Zatim se chystam opet kontaktovat poslance z IMCO.

login89

Příspěvek#516 » ned 12. čer 2016, 17:52

Zbrojní průmysl je velmi mocný a není radno si s ním zahrávat. Ale jak to souvisí s pár pistolemi a trochou nábojů pro jednotlivce (který tvoří procento z promile objemu výroby)? :-)
Jenom znovu opakuju, že ten boj se vede už několik let. Teroristi a zhoršující se bezpečnostní situace v Evropě to jen urychlila. Nebo se ani nedá říct urychlila, prostě už to nešlo tak dlouho brzdit a sabotovat. Nakopl to Breivik, to se ještě podařilo smést ze stolu a začalo se "jen" evidovat hnojivo a kyslíková chemie do bazénů změnila koncentraci.

zodiiac

Příspěvek#517 » ned 12. čer 2016, 18:07

Pánové, ztotožnuju use zcela s DAniel X a chci říct, že je nutný bojovat , v žádným případě není proděláno a všichni co plašíte by sjte si měli v klidu sednout a počkat a užívat si svoje hračky. Z čeho vycházim?

1. To že rada eu něco rozhodne ještě nic neznamená, ten paskvil musí projít řádným legislativním procesem a to je cesta dlouhá, jen pro názornost- rada zaujala postoj ke směrnici, teď je na tahu parlament, kterej se může bud ztotožnit a nebo odmtnout a předat radě se svým postojem. Když se parlament ztotožní je vyřízeno. Ale vzhledem k tomu, že je podanejch okolo tisíce pozměnovacích návrhů, tak nevěřim, že to hned odsouhlasej. Takže tu máme takzvanej konec druhýho čtení. z Mýho pohledu je jasný, že se neztotožní a tak předá svuj postoj zpátky radě, která může zase souhlasit a když nesouhlasí, tak se to oznámí komisi a sejde se z obou orgánů dohadovací výbor, kterej má dohodnout shodu. Majna to 6 tejdnů, mimochodem každý čtení může trvat až 3 měsíce. tak když po 6 tejdnech najdou dohadovací výbory schodu, ak to předávaj radě a zase parlamentu, když ji nenajdou tak je celej ten návrh neplatnej a šmitec. A tady přichází poslední slovo rady a parlamentu a pokud s tím nebudoe někdo souhlasit tak opět návrh padá.

2. i kdyby to prošlo nepozměněný tímhle poměrně složitým procesem , tak si myslim a je to můj osobní názor, že se to bude snažit vláda ,nebo ten kdo bude zrovna u moci totálně zašvejkovat, aby to postihlo co nejmín lidí, co je k tomu motivuje? třeba ztráta až 400k zbraní, který by státu zmizeli z očí, případně odchody zbrojovek a další fajn věci popsaný v manuálu z ministerstva. Z mýho pohledu je neděsí ani tolik to, že by někdo odešel, myslim firmy, ale to, že by se tu mohlo rázem ztratit mraky zbraní o kterejch by už nikdo nic nevěděl a samozřejmě ruku v ruce s tím ,by se rozjel černej trh na plný koule.

3. Myslim si, že se nic nikomu zbírat nebude, protože by to porušovalo základní právní poučku, na který je vybudovaný celý právo a to retroaktivita v zákoně. Je to úplně to samý jako by si někdo koupil před deseti rokama auto, který plní emisní normu euro 2 a teď zákon řekne, že euro 2 a níž do šrotu. Ten člověk, přeci nemohl vědět, že za 10 let začne platit nějaká obludnost, která mu auto pošle do šrotu, to samý je z mýho pohledu se zbraněma, Něco sem si koupil v souladu se zákonem, kterej platil v tu dobu a já nemohl předpokládat, že za pár let, se najde pár hovad, který to překopou. Takže opět můj pohled, co máme to máme to nám nechaj, Od nový doby platnosti to ovšem bude zakázaný.

Takže z mýho pohledu doporučuju klid a účast na všech aktivitách, který můžou nějakým způsobem ovlivnit vlastnosti hnusu k lepšímu.

Patton

Příspěvek#518 » ned 12. čer 2016, 18:19

«zodiiac» Nechci znevažovat tvoji úvahu, je celkem logická, ALE. Už jsem to tady dřív psal, můj děda odevzdával zbraně 2x. Vždy když nastupovala k moci určitá diktatura, jednou fašistická a jednou komunistická. Teď pomalu nastupuje taky určitá diktatura, která se schovává za tvář svobody, děsí mě představa, že taky dostanu kus papírku s razítkem jako děda. Oni se nebojí až tak teerorismu, oni se bojí, že mají v EU několik miliónů ozbrojených civilistů.

Pepe65

Příspěvek#519 » ned 12. čer 2016, 18:23

Souhlas. Hysterčit, pravda, netřeba, to je k ničemu vždy, ale leckteré optimistické výhledy jsou spíše podle modelu "přání otcem myšlenky".

rocky77

Příspěvek#520 » ned 12. čer 2016, 19:12

zodiiac píše:3. Myslim si, že se nic nikomu zbírat nebude, protože by to porušovalo základní právní poučku, na který je vybudovaný celý právo a to retroaktivita v zákoně. Je to úplně to samý jako by si někdo koupil před deseti rokama auto, který plní emisní normu euro 2 a teď zákon řekne, že euro 2 a níž do šrotu. Ten člověk, přeci nemohl vědět, že za 10 let začne platit nějaká obludnost, která mu auto pošle do šrotu, to samý je z mýho pohledu se zbraněma, Něco sem si koupil v souladu se zákonem, kterej platil v tu dobu a já nemohl předpokládat, že za pár let, se najde pár hovad, který to překopou. Takže opět můj pohled, co máme to máme to nám nechaj, Od nový doby platnosti to ovšem bude zakázaný.

Neber to prosím osobně, ale chci-li se vyjadřovat z právního hlediska, jest třeba o tom něco vědět, a to správně... Retroaktivita by znamenala, že by teď řekli, že trestné je to, že sis to auto před deseti lety koupil... To, co se v souvislosti se zbraněmi chystá, je, že řeknou: do toho a toho data je vlastnictví té a té zbraně legální, po tomto datu již nikoli (případně na základě výjimky). A na Tobě bude, abys do stanoveného data uvedl skutečnost do souladu s právem - buď se té zbraně, kterou nebudeš smět vlastnit, zbavil, nebo si sehnal výjimku (bude-li to možné). Takový postup není nikterak v rozporu se zákazem retroaktivity...

A jinak - ztráta až 400 tis. zbraní z dohledu státu....to je utopie... Nedělejme si iluze - pokud by to došlo tak daleko, neočekávám, že neodevzdání bude masová akce...spíše odpor jednotlivců...byť jich třeba nakonec nebude úplně zanedbatelný počet...

Tomas43

Příspěvek#521 » ned 12. čer 2016, 19:27

Jinak pro všechny odpůrce zbraní - pokud lidé nejsou ozbrojeni a neumí se svou zbraní zacházet, jsou
čas od času poráženi jako dobytek takovými individui, jako tomu bylo dnes na Floridě a ani bdělá policie tomu nezabrání.

Sedmej

Příspěvek#522 » ned 12. čer 2016, 19:42

Tomas43: spletl jsis vlákno a hlavně asi celé fórum .... pochybuju, že si to nějaký odpůrce zbraní přečte. o nic teda nepřijde, nedává to moc smysl. ale to je věc druhá. :-)

Tomas43

Příspěvek#523 » ned 12. čer 2016, 19:58

Sedmej- Já jsem chtěl na tomto případě ukázat, jak to dopadne, když mezi neozbrojené lidi vtrhne magor se zbraní. Pokud se odeberou lidem zbraně, o to to bude pro něj jednodušší. V kontextu s dnešní bezpečnostní situací v Evropě a návrhem EK na odzbrojení nechápu, co je na tom k nepochopení.
Ono to totiž s návrhem EK velmi úzce souvisí.

login89

Příspěvek#524 » ned 12. čer 2016, 20:11

Homosexuálové jsou tradiční odpůrci zbraní a velmi se proti nim angažují. Celé hatefree a další sluníčkové organizace jsou plné homosexuálů - takže z tohoto útoku plyne co?
Pochopitelně to, že je potřeba zbraně zakázat. Nikoli, že by se z toho snad poučili a přestali škodit.

P.V.

Příspěvek#525 » ned 12. čer 2016, 20:32

Souhlasím, že je potřeba soustavná masáž zástupců v EP. Zatím to vypadá, že naši jsou všichni proti, ale to je málo... :(

Každopádně ale začínám zdokonalovat angličtinu... I když jsem profesí vázán na ČR a jinde svou práci asi moct dělat nebudu, tak příprava na nejhorší neuškodí. :(

Zpět na