Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat
- Korzybski
Příspěvek#5253 » pát 10. úno 2017, 13:58
Přesně tak. To byla jen poznámka k těm "jednoduchým" manipulacím s dlouhou. Protože po předchozí úspěšné rozborce/sborce / závadách s CZ P-01, která tam byla dost hnusná (záchyt závěru šel ven i dovnitř ztuha a musel se vytlačovat zásobníkem), jsem si myslel, že blbou malorážku už dám snadno.
- MattiK
- MattiK
Příspěvek#5255 » pát 10. úno 2017, 14:52
rumcajs_tr píše:MattiK: Navíc ne všude je možnost si to na něčem v průběhu dne po napsání testů ještě procvičit... je to spíš výjímka, že jsou zbraně uchazečům k dispozici. Připravovat se máš před zkouškou, ne až na zkoušce.
jasan, jak rikas
zazadam o zkousku a az budu vedet termin a misto tak na tu strelnici pujdu na pripravu
- wigum
Příspěvek#5257 » pát 10. úno 2017, 17:55
marinakus píše:Pánové, znám komisaře, který za toto jednoznačně vyhazuje a nebudu ho jmenovat. Pokud nestačí uchazeči ani to, když mu výslovně řekne : Teď jste vyčistil zbraň a vyčistil jste hlaveň, budete zbraň opět skládat, pokračujte. Co mu má říci víc aby pochopil, že se má do ní podívat?
Přiznám se, že já jen za toto od zkoušky nevyhazuji ale také na to zvlášť neupozorňuji a každopádně je to minusový bod, který může rozhodnout o úspěchu nebo opaku.
Hele a jak by ten komisař reagoval, kdybych mu odpověděl, že hadrem jsem to nečistil. Jen jsem ji protáhl hadem?
Potože sory, ale tohle jen obyčejná buzerace a nic jiného. Neznám nikoho, kdo by se nepodíval do laufu po tom co ho protahoval. A ne z důvodu zda tam nezůstal kus něčeho, ale aby se podíval na to jak to pěkně vyleštil
- marinakus
Příspěvek#5258 » pát 10. úno 2017, 18:25
wigum : Co takhle si uvědomit, že většina těchto lidí ani nemají tušení co nějaký had vůbec je. A jak říkáš, po vyčištění je zcela logické si hlaveň prohlédnout. Ještě jsi asi nikdy neviděl malorážku s vydutou hlavní. Ne, že by všechny ty hlavně byly vyduté z důvodu špatného vyčištění a samozřejmě to tam nikoho neohrozí ale u plnotučné kulovnice bych být přítomen nechtěl. Jeslli si myslíš, že to je zbytečná buzerace, je to čistě tvoje věc.
- wigum
Příspěvek#5259 » pát 10. úno 2017, 18:33
Já to nemyslím nijak zle. Beru v potaz to, že každej nováček se do tý trubky podívá, na začátku ze zvědavosti jak je ta hlaveň špinavá od střílení a po protažení pro pocit uspokojení, jak to šikovně udělal, že se fauf zase leskne jak psí kulky. Takže za to někoho vyhodit je dle čistě mého osobního názoru buzerace.
Vydutou malorážku jsem neviděl, ale broknu jo a ne jednu.
Vydutou malorážku jsem neviděl, ale broknu jo a ne jednu.
- marinakus
Příspěvek#5260 » pát 10. úno 2017, 18:45
Když šly kdysi malorážky (většinou ZKM456) ze Svazarmu, měly vyduté hlavně možná dvě ze tří. Nebylo to pochopitelně většinou nějakým bordelem v hlavni ale opětovným výstřelem po výstřelu slabém, kdy střela zůstala v hlavni. Vystřelit si ovšem z takové .223 rem nebo .308 win, když by zůstala v hlavni část kartáčku by asi nebyla moc sranda. Když pak vidíš, jak na honu cpe někdo náboj do brokovnice, o kterou se předtím opřel hlavní do meze, jde ti z toho hlava kolem. Znovu upozorňuji, že já pouze za toto nevyhazuji ale upozorním, že by tomělo být na místě a beru to jako mínus. To je vše. Stejně jako nevyhodím nikoho za to, že neví, že do konkrétní brokovnice nepatří vysokotlaký náboj s ocelovými broky. A to už uvažuji, jestli není chyba u mě. Protože když ho tam nabije, je na nejlepší cestě přinejmenším do nemocnice, když ne na krchov.
-
Josef Spetl - Příspěvky: 19
- Josef Spetl
Příspěvek#5261 » pát 10. úno 2017, 22:13
MattiK píše:ahoj, jen takovej blbej dotaz... kdyz chci delat ZP skupin A,B,D,E budou po me chtit manipulaci s dlouhou zbrani? nebo to je jen u "C" skupiny?
Jaké zbraně můžeš nabývat atd. u těchto skupin? Odpověď: všechny. Takže manipulaci očekávej se všemi. Střelba jen krátká nebo malorážka.
- cmk
Příspěvek#5263 » pát 17. úno 2017, 14:26
S ohledem na tento prispevek: viewtopic.php?f=57&t=7410&start=60#p128969
- odkladat zbran, tak jak byla - tedy NABITOU???
- POPISOVAT znacky??? Pismeno N u Brokovnice ???
- povinne HLASIT "ke stralbe pripraven" a "strelba ukoncena"???
- Na dotaz "Muzete z dane zbrane strilet" povinne odpovidat: "Musi byt oznaceny zkusebni znackou" ???
- Popisovat, v jakem stavu zbran byla ???
To vse od komisare, ktery byl na skoleni, kde vnitro pomerne jednoznacne davalo najevo, ze si nepreje, aby se vyhazovalo za nesmysly?
Ano, i toto Vas muze u zkousky potkat
- odkladat zbran, tak jak byla - tedy NABITOU???
- POPISOVAT znacky??? Pismeno N u Brokovnice ???
- povinne HLASIT "ke stralbe pripraven" a "strelba ukoncena"???
- Na dotaz "Muzete z dane zbrane strilet" povinne odpovidat: "Musi byt oznaceny zkusebni znackou" ???
- Popisovat, v jakem stavu zbran byla ???
To vse od komisare, ktery byl na skoleni, kde vnitro pomerne jednoznacne davalo najevo, ze si nepreje, aby se vyhazovalo za nesmysly?
Ano, i toto Vas muze u zkousky potkat
- mikymoto
Příspěvek#5264 » pát 17. úno 2017, 14:39
Jo taky jsem si říkal co je to za trotla a upřímně jsem litovat ty, co na tý zkoušce museli tímto projít. Naprosto zbytečné chytáky mající s bezpečnou manipulací pramálo společného. Jako je třeba být přísný a neodpouštět chyby, ale tohle je spíš buzerace 
Místo toho aby se soustředil na manipulaci a simulaci běžných závad (selhač, slabá rána, hilzna kouslá v závěru) a jejich odstranění vymýšlet nesmyslné otázky a odpovědi na které můžu najít spoustu jiných odpovědí než tu kterou chce slyšet - no ten komisařům moc dobrý jméno nedělá.
Místo toho aby se soustředil na manipulaci a simulaci běžných závad (selhač, slabá rána, hilzna kouslá v závěru) a jejich odstranění vymýšlet nesmyslné otázky a odpovědi na které můžu najít spoustu jiných odpovědí než tu kterou chce slyšet - no ten komisařům moc dobrý jméno nedělá.
- marinakus
Příspěvek#5265 » pát 17. úno 2017, 16:23
CMK : Tady je přesně vidět, co některý aktivista při ZOZ dokáže a my se tu hádáme v podstatě o blbinách a detailech. Hlavně že je důležité vymyslet v novém zkušebním řádu jinou čekací dobu při selhači o nic neopřenou a bazíruje se na dodržení nebo zákazu blbostí ale zásadní problémy to neřeší.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí