Novela evropske smernice o zbranich

zodiiac

Příspěvek#3376 » čtv 23. srp 2018, 11:27

Já osobně si myslim, že to je na dobrý cestě a je zcela evidentní vůle, aby se to řešilo na odborný úrovni. jak už sem psal dřív mám jen strach z těch pitomejch podzákonejch nařízení, protože tím se opravdu a legálně dá protlačit lecos a prásáctví se meze nekladou. Na Lize se o tom intrenzivně jedná a předpokládám, že nepotrvá dlouho a ozve se i lex myslivci a další zainteresovaný na maxinovele a je to dobře. Je potřeba tyhle podzákonný výlevy okamžitě zarazit, protože to má fakt potenciál škodit a nikdo tu nepotřebuje, aby se směrnice pokoutně a v prasecký formě zaváděla formou podzákonejch norem. To at si prostě odpustěj.

jhora

Příspěvek#3377 » pát 24. srp 2018, 13:57

K tomu nařízení vlády - jedna tisková zpráva to nezachrání, ale třeba se toho chytnou i další a média to přetisknou:

https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/hi ... larik.html

Znova prosím, šťouchněte do svých oblíbených politiků, ať se tomu tématu taky věnují. Mám zprávy, že o tom opravdu vědí, takže jde jen o to, aby tomu věnovali patřičnou pozornost.

Misak.kadlec

Příspěvek#3378 » pát 31. srp 2018, 06:54

POZOR!!!

včera od 13 hodin jednal v Parlamentu ČR organizační výbor - a čestvou a ne zrovna povzbudivou zprávou je, že tzv. mininovela (tedy prozatímní "rychlá" imlementace bruselské zákazové smernice) která byla každým měsícem stažena automaticky z programu sněmovny, nyní ohledně projednávání prošla na nejbližší schůzi...

(viz bod číslo 31 - již zařazeno, http://www.psp.cz/sqw/ischuze.sqw?o=8&s=19&pozvanka=1 )

Bakly

Příspěvek#3379 » pát 31. srp 2018, 07:38

visis píše:Tu je navrh novely...
http://www.psp.cz/sqw/text/orig2.sqw?idd=133609

Už jsem na to párkrát narazil. Ale nevím, zda jsem jen slepý, nebo je to opravdu tak, jak vidím: Zdá se mi, že ze zákona nějak úplně vypadly některé perkusáky (křesadla a doutnáky)? Konkrétně skupina perkusáků jedno/dvouranových, které byly vyrobeny po roce 1890.

Protože tyto zbraně se řeší v podstatě ve dvou ustanoveních, a to:

§ 6 písm. d)
Zbraněmi kategorie C jsou
d) více než dvouranové nebo opakovací zbraně zkonstruované na principu perkusních
zámkových systémů.
Tj. zde se řeší jen zbraně víceranové

Příloha 1, bod 22. písm. b)

22. Historická zbraň
b) jednoranová nebo dvouranová palná zbraň, která byla zkonstruována do 31. prosince
1890 a její konstrukce je založena na principech doutnákových, kolečkových,
křesadlových nebo perkusních zámkových systémů

řeší jen zbraně do roku 1890

Přehlížím někde něco? Nebo to prostě nechali spadnout do § 7 písm. j) - zbraně neuvedené...

rumburak18

Příspěvek#3380 » pát 31. srp 2018, 08:13

Tak na tu rozpravu se těším, hlavně na bojovníky proti EU ve Sněmovně, a jestli to projde i Senátem, tak na Zemana.

jhora

Příspěvek#3381 » pát 31. srp 2018, 08:45

Bakly: spadá to do 22.b) (byla "zkonstruována" do roku 1890., nikoliv "vyrobena"). Nejsem si jistý kam spadají nové zbraně jako Ardesa Vortek...

O zařazení tisku 92 na pořad schůze jsem se taky včera doslechl, takže potvrzuju. Dneska se pokusím zjistit proč, když všichni tvrdili, že jim vyhovuje nechat ji zaparkovanou.

Bakly

Příspěvek#3382 » pát 31. srp 2018, 09:03

Právě - in-line je podle mého moderní konstrukce. Na hraně by pak asi byly i klasické perkusáky, které ale nemají reálnou předlohu (Ardesa Deerhunter a spol.).

Tornado

Příspěvek#3383 » pát 31. srp 2018, 09:13

jhora píše:O zařazení tisku 92 na pořad schůze jsem se taky včera doslechl, takže potvrzuju. Dneska se pokusím zjistit proč, když všichni tvrdili, že jim vyhovuje nechat ji zaparkovanou.

Předvolební divadlo (přesněji šaškárna) pro voliče? A to je ještě ta lepší varianta, než kdyby to mysleli vážně.

tuton

Příspěvek#3384 » pát 31. srp 2018, 09:33

jhora píše:......Nejsem si jistý kam spadají nové zbraně jako Ardesa Vortek...

Dokud me nekdo nepresvedci o jine variante, domnivam se ze:

§ 7
Zbraně kategorie D

Zbraněmi kategorie D jsou

...

j) zbraně neuvedené v kategoriích A, A-I, B, C a C-I.

...

(dle navrhu "mininovely")

rumburak18

Příspěvek#3385 » pát 31. srp 2018, 09:33

To mi přijde přitažené za vlasy, aby to někdo pomohl dát na program, aby to mohl demonstrativně poplivat a hlasovat proti .... je velké riziko, že to projde, a většina voličstva je imho proti tomu.

kolemjdoucí

Příspěvek#3386 » pát 31. srp 2018, 09:40

Osobně si myslím, že většině voličstva je to někde.

majlont

Příspěvek#3387 » pát 31. srp 2018, 11:15

Piggy

Příspěvek#3388 » pát 31. srp 2018, 11:38

Jsem líný a neschopný to dohledávat - ale nespadlo to tam takňák samo od sebe?
Mám dojem, že to bylo odloženo podmíněně s tím, že se počká na rozhodnutí evropského soudu, a ten se už nějak vyžvejkl?
Anebo se to začne projednávat a tím se jakoby dodrží termín implementace (už jsme s tím aspoň začali, tak nás moc nehoňte)?

jhora

Příspěvek#3389 » pát 31. srp 2018, 11:46

Nikoliv, zařadil to tam organizační výbor sněmovny.

Moje spekulace (s důrazem na slovo SPEKULACE) je, že pan Hamáček chce mít z krku implementaci, aby mu nikdo nemohl vyčítat nečinnost (a střelecká komunita je mu celkem u zádě, hlavně aby bylo splněno) a nemohl být viněn za případnou pokutu od EU.

Očekávám že ODS se to pokusí zase vyhodit z programu. Otázkou je, jakou to bude mít podporu.

zodiiac

Příspěvek#3390 » pát 31. srp 2018, 14:20

Já si myslim, že tvoje spekulace bude dost podobná pravdě- je to můlj soukromej názor a zároveň mě s tím začínaj neskutečně točit. To není tejden, aby nevymějšleli, jak vychcat s parlamentem a jak to obejít co nejkomfortněcj, aby protlačili , co je potřeba. Otázka zní, co s tím můžem krom řevu dělat?

Zpět na