Půjčení zbraně kat B jinému držiteli ZP
- Policista
- Spock lone wolf
- Kontaktovat uživatele:
- Spock lone wolf
Příspěvek#2 » pon 27. črc 2020, 12:09
Je tu na to celé vlákno:
http://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopi ... =57&t=1140
Zažádat si na svém obvodním oddělené o povolení držet / nosit dotčenou zbraň se souhlasem majitele.
http://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopi ... =57&t=1140
Zažádat si na svém obvodním oddělené o povolení držet / nosit dotčenou zbraň se souhlasem majitele.
- dan
Příspěvek#4 » stř 4. říj 2023, 00:13
Pucovat zbran lze pouze za zakonnych podminek - ve velke zkratce - ten, komu ma byt zbran pujcena ji musi byt opravnen nejmene drzet. To ve vetsine pripadu u zbrane kategorie B znamena mit platne povoleni a u A1 vyjimku. Pro jistotu zduraznuju, ze nemluvim ani o "svereni zbrane" ani o "přenecháni v rámci programu střelecké přípravy". To jsou jine instituty.
- aifel
- Piggy
Příspěvek#6 » stř 4. říj 2023, 07:02
Nerozumím. Oprávněný držitel přece nemůže podávat "žádost o zapůjčení" - naopak žádost o výjimku podává budoucí vypůjčitel. Postup je pro zbraně A-I naprosto stejný jako pro B, akorát se použije příslušný tiskopis (a úplně stejně se zaškrtne držení, případně nošení, a vynechá se nabytí vlastnictví). Držitel - budoucí půjčitel - dodá souhlas.
Není co zjišťovat, postup je daný, zde mnohokrát popsaný a ověřený.
Není co zjišťovat, postup je daný, zde mnohokrát popsaný a ověřený.
- aifel
- JirkaCV
Příspěvek#8 » stř 4. říj 2023, 09:26
Jaký tiskopis?
Já znám jenom žádost k nabytí, držení, nošení.
Pokud zaškrtnu vše, kromě nabytí, mám schváleno.
Asi budu muset uvést i konkrétní zbraň, protože odpadá registrace a není jinak šance, jak povolení spárovat se zbraní.
Jenom mě není jasný postup, jak tuto žádost pak policie "spotřebuje". U nákupu je to okamžikem registrace. Stejný problém bude i s manželkou, která chce držet a nosit mojí zbraň.
Já znám jenom žádost k nabytí, držení, nošení.
Pokud zaškrtnu vše, kromě nabytí, mám schváleno.
Asi budu muset uvést i konkrétní zbraň, protože odpadá registrace a není jinak šance, jak povolení spárovat se zbraní.
Jenom mě není jasný postup, jak tuto žádost pak policie "spotřebuje". U nákupu je to okamžikem registrace. Stejný problém bude i s manželkou, která chce držet a nosit mojí zbraň.
- risa2000
Příspěvek#9 » stř 4. říj 2023, 10:03
Zbraň A-1 je oxymoron našeho ZoZ. Je to totiž zbraň kategorie B se zasunutým nadlimitním zásobníkem.
aifel: Vyřiď si povolení na zbraň kat. B (jak je tedy zdokumentováno jinde), výjimku na nadlimitní zásobníky (A-1) a předtím, než si zbraň od majitele půjčíš, tak z ní ten nadlimitní zásobník vyndej.
Doplněno: Zapomněl jsem na předělávky z full-auto. Tam výše uvedený postup samozřejmě nepůjde uplatnit.
aifel: Vyřiď si povolení na zbraň kat. B (jak je tedy zdokumentováno jinde), výjimku na nadlimitní zásobníky (A-1) a předtím, než si zbraň od majitele půjčíš, tak z ní ten nadlimitní zásobník vyndej.
Doplněno: Zapomněl jsem na předělávky z full-auto. Tam výše uvedený postup samozřejmě nepůjde uplatnit.
- mbem
- Cemada
Příspěvek#12 » stř 4. říj 2023, 11:22
risa2000:
Tohle ale půjde vyřídit jen v případě, že půjčovaná zbraň je registrována jako kat.B ne?
Je-li ale registrována jako A1, pak žádat o vyjímku na A1 a jak píše mbem, nenechat si to vrátit.
Ať to klidně ofiko zamítnou, bude tam i odůvodnění (pokud se nemýlím).
Vyřiď si povolení na zbraň kat. B (jak je tedy zdokumentováno jinde), výjimku na nadlimitní zásobníky (A-1) a předtím, než si zbraň od majitele půjčíš, tak z ní ten nadlimitní zásobník vyndej.
Tohle ale půjde vyřídit jen v případě, že půjčovaná zbraň je registrována jako kat.B ne?
Je-li ale registrována jako A1, pak žádat o vyjímku na A1 a jak píše mbem, nenechat si to vrátit.
Ať to klidně ofiko zamítnou, bude tam i odůvodnění (pokud se nemýlím).
- marinakus
Příspěvek#13 » stř 4. říj 2023, 16:41
JirkaCV : Ono to nákupko někdy automaticky nezmizí. Pokud prodává obchodník, zmizí NP z nabídky v CRZ momentem převodu zbraně na kupujícího obchodníkem. Pokud kupuješ od jiného držitele ZP, musí policie NP odstranit z nabídky sama. Mě se jednou stalo, že mi NP při registraci zbraně zapoměli vymazat a normálně zůstalo v CRZ dostupné. Předpokládám že s výjimkou na A-1 to bude obdobné.
- PetKar
Příspěvek#14 » stř 4. říj 2023, 17:10
V principu platí, ze lze zapůjčit jakoukoliv zbraň, kterou jsem legálně nabyl a je radne registrovaná. Samozřejmě za konkrétních podmínek. Tj., ten komu pujcuji je osobou oprávněnou/drzitel platného ZP,já zbran legálně vlastním, je registrovaná a udělil jsem písemný souhlas se zapujckou/drzenim a nošením konkrétní zbraně a pujcitel má PCR schváleno příslušné povolení (chybně v diskuzi nazývané nákupní) na držení a nošení konkrétní registrované zbraně. Podej tedy, podle kategorie zbraně, příslušnou zadost, doplněnou písemným souhlasem vlastníka na držení a nošení konkrétní, radne registrované zbraně a povolení by ti mělo být uděleno s platnosti do do odvolání zapujcky (souhlasu s držením a nošením) registrovaným vlastníkem/majitelem zbraně. Pokud ti to zamitnou, musí to radne odůvodnit a ty můžeš použit navazující opravné prostředky.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí