Přestupky spojené s porušením nařízení vlády za nouzového stavu

Spock lone wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#31 » pát 6. lis 2020, 14:39

Já tedy nechápu tu stálou potřebu si povídat a okamžitě tak poskytovat důkazy proti sobě. Pokud už je potřeba něco říct, tak by to mělo být ve smyslu "moje přítomnost venku je v souladu s výjimkami." nebo pokud se někomu nechce takhle, tak aspoň něco neutrálního, jako "vracím se z práce" (a pak jít opravdu domů). Ty důkazy že něco porušujete (zatím pořád) musí přinést druhá strana.

gogan

Příspěvek#32 » pát 6. lis 2020, 14:43

Spock lone wolf: no pokud to můžeš doložit (soulad s výjimkami), není co řešit. Jinak "nechápu tu stálou potřebu si povídat a okamžitě tak poskytovat důkazy proti sobě" do kamene tesat.

greenhorn

Příspěvek#33 » pát 6. lis 2020, 14:43

Lynx píše:Pravděpodobnost, že někoho potkám v lese, je nízká.

To by jsi se divil. Lesy jsou plné aut a lidí. Alespoň u nás.

Lynx píše:Že tam někoho potkám v době "zákazu vycházení" je mizivá.

Tak trochu jsi pozapoměl na fakt, že individuální lov zvěře spárkaté i škodné je možný i v nočních hodinách, zákaz vycházení v nočních hodinách se na tuto činnost nevztahuje.

Lynx

Příspěvek#34 » pát 6. lis 2020, 14:48

Pozor, celé je to hypotetická debata o tom, že by někdo chtěl tvrdit, že jsem měl úmysl někoho nakazit (a mně hrozil přestupek proti občanskému soužití). Z bodů 1 až 3 (jako celek) vyplývá, že nechtěl. Porušil jsem nařízení, ale způsobem, který úmyslné nakažení vylučuje.

Skutek se stal, ale ne s takovým úmyslem. A to je sakra rozdíl.

greenhorn

Příspěvek#35 » pát 6. lis 2020, 14:52

Lynx: tak já ti tady dokládám reálný stav a ty na mě s hypotézami. :lol:

Lynx

Příspěvek#36 » pát 6. lis 2020, 14:56

Já nereaguju na tebe, ale na hypotetickou situaci, kterou nastínil gogan.

Lynx

Příspěvek#37 » pát 6. lis 2020, 15:06

greenhorn píše:Tak trochu jsi pozapoměl na fakt, že individuální lov zvěře spárkaté i škodné je možný i v nočních hodinách, zákaz vycházení v nočních hodinách se na tuto činnost nevztahuje.

Kde to čteš? Nikde to ve vládním souhrnu nevidím...
https://www.vlada.cz/cz/epidemie-korona ... eho_pohybu

Resp. umím si představit, pod co by se to dalo napasovat, ale explicitně to tam opravdu nevidím.

gogan

Příspěvek#38 » pát 6. lis 2020, 15:24

Lynx píše:Pozor, celé je to hypotetická debata o tom, že by někdo chtěl tvrdit, že jsem měl úmysl někoho nakazit (a mně hrozil přestupek proti občanskému soužití). Z bodů 1 až 3 (jako celek) vyplývá, že nechtěl. Porušil jsem nařízení, ale způsobem, který úmyslné nakažení vylučuje.

Skutek se stal, ale ne s takovým úmyslem. A to je sakra rozdíl.

Pokud to vezmu jako celek tak se tam k porušení nařízení přiznáváš. Je to tvoje věc, ale já bych tohle při obhajobě nikdy neříkal. To co zní logicky tě nijak nevyviňuje a jak jsem psal "za skutky bez společenské nebezpečnosti jsou pokutovány tisíce řidičů".

BTW: v reálu věřím, že by ses většinou nějak vykecal, ale pokud by sháněli exemplárku (jak v případě toho zloděje pečiva), tak tě utáhnou na vařené nudli.

Lynx

Příspěvek#39 » pát 6. lis 2020, 15:45

Přiznávám, protože by mě chytli v devět v lese a nemám žádnou výjimku. Pak je pro mne lepší přiznat, že jsem to porušil v úmyslu jít si zaběhat, ale ne v úmyslu někoho nakazit (tak jsi situaci postavil a tak se o ní bavím).

Arc

Příspěvek#40 » pát 6. lis 2020, 16:10

Len vsuvka - nepripúšťaj úmysel porušiť zákon. Maximálne povedz že si si šiel proste zabehať lebo si mal dlhý deň a absolútne si zabudol že nejaký zákaz je.

jezekif

Příspěvek#41 » pát 6. lis 2020, 18:55

Asi úplně nejlepší by bylo "bránit" se otázkou: "Ne, to už je vážně tolik hodin? Normálně tuhle trasu co běžím uběhnu mnohem rychleji a touhle dobou jsem už dávno doma!" A orgánovi zůstává důkazní břemeno dokázat ti žes věděl/mohl vědět kolik hodin je a že jsi porušil úmyslně. Soudnej tě po takový větě pošle metelesku blesku dom a dál se s tebou nebude vybavovat (maximálně tě pokárá - takže vyřešeno na místě domluvou), nesoudnýmu to hodí na hlavu ze správního.

Caroprd111

Příspěvek#42 » pát 6. lis 2020, 19:01

Úplně nejlepší bude nic neříkat.

Arc

Příspěvek#43 » pát 6. lis 2020, 19:15

jezek má určite pravdu že nepriznať úmysel / vedomosť že si niečo porušil je rozumný postup. Akurát že pri priestupku nemusí byť dokázaný úmysel a ten faktický stav že si to ani vedieť nemohol je úloha na dobrého právnika (niečo také prešlo s alkholom za volantom v jednom prípade čo poznám).

Caroprd má čiastočne pravdu, že pri veľkom prúseri je lepšie nehovoriť nič. Ale pri malom je určite lepšie otočiť to na humor, sympatie a neprudiť policajta čo si len robí svoju prácu. Väčšinou na to zareagujú dobre a pošlú ťa domov s menším trestom alebo len s výstrahou. Samozrejme pozor na to aby sa človek neinkriminoval, napríklad tak že povie že vedel o zákaze, vedel koľko je hodín, urobil to úmyselne a nie nedopatrením a podobne.

Caroprd111

Příspěvek#44 » pát 6. lis 2020, 19:29

Já ale nestojím o menší trest. A i napomenutí je trest.

rumburak18

Příspěvek#45 » pát 6. lis 2020, 19:46

To je jasný, to, že jsem po 9. večer venku bez výjimky, je kampaň, a já to odmítám :)

Zpět na