Novela evropske smernice o zbranich
- cipis
Příspěvek#4337 » pon 21. pro 2020, 13:54
"Doufám, že to ocení, protože prodlužuje časovou hranici pro posouzení, zda se na dosavadní legální držitele zbraní směrnice vztahuje či nikoli (z původně pevného data 13. června 2017 na datum nabytí účinnosti zákona)."
Na tohle se musíme mrknout, protože se všude mluví, že tam to fixní datum nebude, nicméně aktuálně zveřejněné změny ten fixní datum obsahují. Já osobně jsem měl také za to, že to změnili, ale aktuální text tomu neodpovídá. Tak teď, kde je chyba ...
Principiálně je to samozřejmě blbost, tam mít ten starý datum, odporovalo by to zákazu retrospektivy.
Na tohle se musíme mrknout, protože se všude mluví, že tam to fixní datum nebude, nicméně aktuálně zveřejněné změny ten fixní datum obsahují. Já osobně jsem měl také za to, že to změnili, ale aktuální text tomu neodpovídá. Tak teď, kde je chyba ...
Principiálně je to samozřejmě blbost, tam mít ten starý datum, odporovalo by to zákazu retrospektivy.
- machoh
Příspěvek#4339 » pon 21. pro 2020, 18:27
Kopírujem z vlákna o tlmičoch, pretože sa rieši ten istý problém.
Do znenia tisku 92 nie sú zapracované pozmeňovacie návrhy, čitateľ si ich musí doplniť sám.
V senátnej verzii už to zapracované je:
https://www.senat.cz/xqw/xervlet/pssena ... value=4684
Do znenia tisku 92 nie sú zapracované pozmeňovacie návrhy, čitateľ si ich musí doplniť sám.
V senátnej verzii už to zapracované je:
https://www.senat.cz/xqw/xervlet/pssena ... value=4684
- pz
Příspěvek#4340 » pon 21. pro 2020, 20:07
cipis píše:"Doufám, že to ocení, protože prodlužuje časovou hranici pro posouzení, zda se na dosavadní legální držitele zbraní směrnice vztahuje či nikoli (z původně pevného data 13. června 2017 na datum nabytí účinnosti zákona)."
Teď jsem po tom pátral a je to uvedené v úplně jiné části, než je ten odstavec s konkrétním datumem. Týká se toho tato část:
V části první článku II se doplňují nové body U, V., X., Y. a Z., které znějí:
„U. Držitel zbrojního průkazu, který byl ke dni předcházejícímu dni nabytí účinnosti tohoto zákona oprávněným držitelem zbraně, která je ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona považována za zbraň kategorie A-I, se považuje za oprávněného držitele této zbraně podle zákona č. 119/2002 Sb., ve znění účinném ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona.
- DesertEagle
- DesertEagle
Příspěvek#4343 » pon 21. pro 2020, 23:45
Banány na 30. Když jsem byl naposledy na OSZBM pro průkazy ptám se na toto téma. Odpověd byla logická. Jedna žádost, jedno povolení nafurt. Otázka zní: jak to budes tím co už máme doma nakoupené ? Ted nemyslím, že by se někdo ptal co máme doma pod kanapem, spíš když s banánem 30 půjdeme na střelnici.
- vosicz
- skagerak
Příspěvek#4346 » úte 22. pro 2020, 01:31
Chapu ze rada lidi ma potrebu ptat se na pcr, ale oni jsoou taky jen lidi nikoli vestci. Nekteri klidne reknou, ze dokud to nebude uplne hotovy, a pro plneni jejich povinnosti dulezity tak je to nezajima, nestraci cas a energii aby neco v tom studovali atd...
To ze je nekdo pcr (a dokonce se "zbranoveho" utvaru ) nemusi znamenat, ze do toho vidi vic nez mi prosti strelci...
To ze je nekdo pcr (a dokonce se "zbranoveho" utvaru ) nemusi znamenat, ze do toho vidi vic nez mi prosti strelci...
- expres
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX