Nákupní povolení přes datovou schránku

Carloss

Příspěvek#601 » pon 12. čer 2023, 15:20

Víte... on je rozdíl v tom vyjít někomu vstříc a nechat se sebou zametat. Takovýho kolegu mám v práci. Kromě HPP ještě podniká. Ale HPP je přece hlavní práce a když pracuje s někým dalším, tak "vyjít někomu vstříc" znamená vyfláknout se na hlavní práci. Nebi v jiném kontextu vyjít zaměstnavateli vstříc může znamenat třeba že si tebou vytře podlahu a ještě při tom oba porušíte bezpečnost práce. Co je ale horší, že tohle pak podráží ostatní zaměstnance. Výrok "To nějak uděláme" je cesta do pekel.

Haluziak

Příspěvek#602 » pon 12. čer 2023, 17:03

cipis píše:"Taky se ti pak může stát, že budeš na nákupko a PZ čekat 30dní :)"

Toto je celý ten kámen úrazu, o čem se celou dobu bavíme.
Já nemám absolutně problém někomu vyjít vstříct, kdo mne zná osobně, tak to ví. Ale dokáže mě namíchnout, pokud někdo začne vyhrožovat a striktně se držet nějakého řádu (ikdyž ten ve finále porušuje též, protože je tam napsáno bez zbytečného odkladu), ale před tím chtěl něco jinak, než je napsáno, že má dostat.

Ale my se furt nechápeme :D on ti nikdo nevyhrožuje. A máš pravdu v SŘ je bez zbytečného odkladu nebo do 30 dní. Otázkou je jestli je těch 29 místních zjištění zbytečný odklad. Už jsem to tu někde psal když to pošleš vše najednou, i když Tě poprosili abys to posílal po jednou na 99,9% to stejně dostaneš jako kdybys to poslal v 5 zprávách a v 0,1% najdeš někoho zlomyslnýho. Tak začneš uplatňovat ochranu před nečinností pošleš ochranu před nečinností, než se to vyřeší tak dostaneš nákupko/PZ a tudíž orgán není nečinný. Až se to stane podruhé tak namísto nečinnosti pošleš stížnost a ejhle přijde ti odpověď, že na to je jiný procesní nástroj - ochrana před nečinností. Když jsem dělal na FS a ltt se stíhali prekluze tak nám nečinnosti jistí daňoví poradci posílali jak tikety do sportky a nikdy nebyla nečinnost prokázána akorát mě tak ten člověk o den zdržel.

JirkaCV píše:Ten dovětek nepronesl nikdo z PČR ale zdejší diskutující.

Tak tak :) s PČR nemám nic společného, mám jinou deformaci :) a jelikož k nám na úřad jezdí lidé i ze širšího okolí kde mají jiné úřady blíž tak to asi děláme dobře (nebo setsakra zle ale to už musí posoudit někdo jiný i když kontrolu jsme měli tenhle rok a prošli jsme s vyznamenáním) a pokud to jen trochu jde tak na počkání.

JirkaCV píše:Takže to není "nevysírám, aby nevysírali oni" ale "nevysírám, protože nevysírají oni".

Tadys to klepnul, tohle jsem se snažil celý čas vysvětlit ale nějak mi to nešlo.

PS: Dnes jsem si žádal o nákupko datovkou, jsem zvědav kolik to bude trvat, abych to uměl porovnat s Brnem :)

Haluziak

Příspěvek#603 » stř 14. čer 2023, 09:28

Teď cinklo, takže JH pořád velmi slušných 46,5h :)

AndreasBaader

Příspěvek#604 » úte 20. čer 2023, 19:19

cipis píše:Jo, jenže tohle je prokorupční jednání, a jestli si zkusí někde zcela bezdůvodně někoho nechat čekat, tak na to jsou nástroje také.
Takže pokud to přepíšu, co píšeš, tak oni sice slušně poprosili, ale rovnou se vyhrožuje, že když to tak nebude, tak se počká ...

Ano, to je strašně vtipné, protože to je základ korupce.
Tuhle se mě snažila školit paní na finančáku, ztratil jsem půl dne a ve výsledku jednou vhodně položenou otázkou zklapla a udělalo se to přesně tak, jak má. Kdybych před léty šel pro nákupka ve slavnostní uniformě, místo psaní na ministerstvo, tak nemáme na Brně tak brzo funkční datovky. Pak sice trestali známé, kterým jsem postup dal, aby to vyzkoušeli, 30 dny, ale nakonec se to rozběhalo.

[quote="Haluziak"]cipis jenže oni to nevyžadují, oni slušně poprosili a je jen na Tobě jestli vyjdeš vstříc. Taky se ti pak může stát, že budeš na nákupko a PZ čekat 30dní :)

OT: Vzhledem k tomu, že dělám na úřadě, je strašně vtipné vidět jak se změní lidi co chtějí něco po Tobě a když pak Ty chceš něco po nich :D
[/quote]Ty ses takovej cipis skolitel vsech chudobincu. Musi byt radost se s tebou bavit nazivo.

Odesláno z mého SM-M515F pomocí Tapatalk

Sobiho

Příspěvek#605 » stř 21. čer 2023, 09:00

JJ a teď si představ, že jdeš na OSZBM a před tebou tam byl cipis... To fakt nechceš....

em488

Příspěvek#606 » stř 28. čer 2023, 09:37

Obrovskou pochvalu si zasluhuje KŘP Ústí - OZSBM Litoměřice za přímo extrémní (přímo smrtelně nebezpečnou) rychlost: žádost o A-I střelivo podána datovkou dnes krátce po půlnoci. V 09:45 dnes už vyřízeno! :) Kéž by takhle fungovaly všechny úřady...

JYbour

Příspěvek#607 » stř 28. čer 2023, 09:40

v Brně takhle extrémně rychle funguje normálně :D

Sobiho

Příspěvek#608 » stř 28. čer 2023, 14:46

OSZBM Chrudim, standardní situace! ;-)

Rick

Příspěvek#609 » stř 28. čer 2023, 19:15

Jo, teď jsem žádal v Brně - v pondělí večer podáno, úterý v poledne vyřízeno. Vynikající, kéž by všechny služby státu takhle vypadali.

Chlup

Příspěvek#610 » úte 15. srp 2023, 10:14

Praha Kongresová (rkiai5y) - posláno v neděli. V úterý před obědem nákupní povolení ve schránce.

Triplehead

Příspěvek#611 » úte 15. srp 2023, 16:29

Chci se taky připojit s chválou na Brno, první nákupko jsem žádal před půl rokem. V úřední den to trvalo hodinu (dopoledne).
Druhé nákupko a vyjímka pro nadlimit. zás. podané v pondělí večer. V úterý ve 14. hodin obě schválené ve schránce.
Registrace zbraně v úřední den dopoledne - na počkání.

JirkaCV

Příspěvek#612 » úte 15. srp 2023, 17:03

Jiný vesmír.
Požadavek dodat výpis z rejstříku trestů. Dotaz: lze elektronicky? Odpověď: domluvte se na výdejně karet, vrátnice číslo jedna ...
Ani nebudu psát, o jakou firmu se jedná.
Mimochodem, na čekpointu už chtějí za výpis z knihy hříchů rovnou stokorunu.

Piggy

Příspěvek#613 » úte 15. srp 2023, 19:55

Asi bylo chybou se tázat. Stáhnout výpis a poslat datovkou.
Copak se to dnes dělá jinak?

JirkaCV

Příspěvek#614 » úte 15. srp 2023, 19:56

Adresu datovky jsem nezískal. Ale budu se ptát, až si pro kartu půjdu. V pondělí.

Lookys

Příspěvek#615 » úte 29. srp 2023, 21:06

Praha IV - Soukalova
Nákupko přes datovku ve čtvrtek, dnes to cinklo. Myslim, že na Prahu dobrý ;)

Zpět na