Nutná obrana, krajní nouze...
- Sobiho
- kolombo
- BrozT
Příspěvek#1447 » úte 10. říj 2023, 10:19
Sobiho píše:Podle mne nechápeš psaný text... je to tam jasně napsané, už poněkolikáté prokazuješ své znalosti získané sledováním televizních seriálů. Povinnost oznamovat "ukázání zbraně" není, to je prostě lež. Oznamovací povinnost TČ je věc jiná.
Chlapče už se víc neztrapňuj a nespamuj to blbostma viz. odkaz na již neexistující ustanovení §78 odst. 3 dle 55/2017 novely TŘ a odnětí věci na technický prostředek aneb §112 TŘ neexistuje, nebo je vlastně v rozporu LZPS... stejně jako důkaz listinou tj. psaný, obrazový či zvukový záznam...
Nikde v textu nepíšu o povinnosti oznamovat ukázaní zbraně a o oznamovací povinnosti už vůbec ne.
Výhoda prvního oznámení? Co to je? To je to nějaká novinka co jsem za několik let u PCR opomněl?

Tedy nová zásada trestního práva? V rychlosti je pravda

Hlavním důvodem proč to oznamovat je vyvarovat se nepříjemné konfrontace s PČR/MP... typicky přijde hláška, že tam a tam někdo něco se zbraní... operační tam někoho pošle a vzhledem k nedostatku informací, prostě na člověka naskáčou uniformy nebo zjistí jak nepříjemný je stát na druhý straně kvéru. Lidi jsou extrémně všímaví a popis od hysterické bábi, co jde z nákupu umí udělat divy....
- JirkaCV
-
poloventilator - Příspěvky: 259
- poloventilator
Příspěvek#1449 » úte 10. říj 2023, 11:00
Vcera Donald Trump : "Pokud je někdo ještě tak hloupý, že nechápe, proč máme 2. dodatek, ať se podívá na některé ze stovek videí z Izraele. I ti nejhloupější levičáci, kteří sledují, jak jsou ženy a děti vytahovány z domů a aut, aby byly na ulicích chladnokrevně znásilněny a zavražděny, možná konečně pochopí."
(2. dodatek americké ústavy jako součást Listiny práv zakazuje federální vládě omezovat právo držet a nosit zbraň - to by vlastně mělo být mezinárodní lidské právo, jak je nyní vidět v Izraeli).
(2. dodatek americké ústavy jako součást Listiny práv zakazuje federální vládě omezovat právo držet a nosit zbraň - to by vlastně mělo být mezinárodní lidské právo, jak je nyní vidět v Izraeli).
- Sedmej
- Sobiho
Příspěvek#1452 » úte 10. říj 2023, 13:33
BrozT píše:Sobiho píše:Podle mne nechápeš psaný text... je to tam jasně napsané, už poněkolikáté prokazuješ své znalosti získané sledováním televizních seriálů. Povinnost oznamovat "ukázání zbraně" není, to je prostě lež. Oznamovací povinnost TČ je věc jiná.
Chlapče už se víc neztrapňuj a nespamuj ...
Sorry, ale ztrapňuješ, spamuješ a lžeš tady ty.
Ta povinnost není a tečka.
- Sobiho
Příspěvek#1454 » úte 10. říj 2023, 13:46
Tak první člověk, kterého jsem zde zablokoval!
a ono to funguje, už ho nevidím!
Opravdu jsem alergicky na šíření vyvrácených lží. Vyjadřovačka je jasná a opravdu je rozumné ihned kontaktovat PČR, ale není to povinnost z pohledu pohrůžky zbraní.
Teď si zkusme představit, že tuto situaci vidíme z pohledu třetí osoby a od "prostředku", no a to může zcela vypadat jinak, a nedej bůh, když bude mít taky zbraň, proto jak jde rychle ven musí rychle zpět. Onehdy jsem takto navigoval hlídku z povzdálí, a tentokrát to bylo oprávněné, ale chlapec koukal, když ho v Olmiku zablokovali 3 vozidla PČR a šel ven. Samozřejmě i já sám a dobrovolně, a nahlásil jsem co jsem viděl. No stejně freajer už měl jednu mařenu a recidivu, tak odjel Oktávkou do hotelu! Opravdu musíme na toto vše koukat možným pohledem okolí a pokud bych tahal zbraň ven, tak bych musel k tomu mít fakt důvod a tedy i ten důvod by musel být k oznámení (TČ ze strany drbana). Ono opravdu je lepší se stáhnout a nehrát si na hrdinu, těch jsou plné hřbitovy, jak by řekl klasik.

Teď si zkusme představit, že tuto situaci vidíme z pohledu třetí osoby a od "prostředku", no a to může zcela vypadat jinak, a nedej bůh, když bude mít taky zbraň, proto jak jde rychle ven musí rychle zpět. Onehdy jsem takto navigoval hlídku z povzdálí, a tentokrát to bylo oprávněné, ale chlapec koukal, když ho v Olmiku zablokovali 3 vozidla PČR a šel ven. Samozřejmě i já sám a dobrovolně, a nahlásil jsem co jsem viděl. No stejně freajer už měl jednu mařenu a recidivu, tak odjel Oktávkou do hotelu! Opravdu musíme na toto vše koukat možným pohledem okolí a pokud bych tahal zbraň ven, tak bych musel k tomu mít fakt důvod a tedy i ten důvod by musel být k oznámení (TČ ze strany drbana). Ono opravdu je lepší se stáhnout a nehrát si na hrdinu, těch jsou plné hřbitovy, jak by řekl klasik.
- Sobiho
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX