Odevzdání ZP správci střelnice
-
kolemjdoucí - Příspěvky: 895
- kolemjdoucí
Příspěvek#136 » úte 5. pro 2023, 12:15
To asi nebude úplně běžný provoz, že? Moc si nedokážu představit jak si náhodný Franta Novák, co si přijel 30 km zastřílet, odváží gong na opravu anebo veze nové latě na stojany. Nemluvě o těch zálohách 2 000 / 5 000 Kč, co o nich píšeš výše. Stejně tak "předchozí parta" - normálně chodí lidi střílet průběžně, jak kdo přijde, jednotlivci i skupinky.
-
frantisekkozisek - Příspěvky: 326
- frantisekkozisek
Příspěvek#139 » úte 5. pro 2023, 12:37
Nějak se odbočilo od původního tématu. Že jsou některý lidi hovada, s tím souhlasím, ale není jich zas tak moc. Párkrát jsem viděl jak si správce střelnice zjednal pořádek a hned bylo vyřešeno .... a tak to má bejt. Ale s čím opravdu nemůžu souhlasit je odevzdávání ZP komukoliv do zástavy a tím vystavovat střelce pokutě až 20000 Kč. Za život jsem navštívil desítky střelnic, a tohle jsem nikde jinde neviděl. Ale pokud to lidem nevadí, tak je to jejich problém.
-
- kolemjdoucí
- Rys
Příspěvek#141 » úte 5. pro 2023, 13:38
JirkaCV píše:Není náhodou popper nebo gong určený k tomu, aby se na něj střílelo?
Povídá mi majitel střelnice: "Tady ty poppery na stojanu jsou na malorážku". "OK." Příští návštěva - "Kde jsou ty poppříky, vzal jsem si malorážku." "Pryč, rozstřílel je jeden s osmapadesátkou."
Příběh druhý - střelba s osmapadesátkou na hardox. V pohodě? Bylo by, pokud by nestřílel z 10-ti metrů.
ATD.
- JirkaCV
Příspěvek#143 » úte 5. pro 2023, 13:54
To by mě teda nenapadlo. Skoro to vypadá, že tam správce nemá přehled, kdo co bere do ruky a strká před lauf.
Co pak takový správce udělá? Strčí můj ZP do šuflíku a nevydá, dokud škodu nenapravím? K tomu má těžko právo (zadržet ZP). Zadržet ZP smí pouze Policie. Pokud by se provinilec dožadoval vrácení ZP nějakým zákonným způsobem, nejspíš by uspěl.
Co pak takový správce udělá? Strčí můj ZP do šuflíku a nevydá, dokud škodu nenapravím? K tomu má těžko právo (zadržet ZP). Zadržet ZP smí pouze Policie. Pokud by se provinilec dožadoval vrácení ZP nějakým zákonným způsobem, nejspíš by uspěl.
- marinakus
Příspěvek#144 » úte 5. pro 2023, 14:01
JirkaCV : Jak tu bylo správně uvedeno, musí být správce střelnice (většinou) přítomen na střelnici. Nikoliv na palebné čáře a pokud je to v provozním řádu uvedeno, může zabezpečit bezpečnost na střelnici i jinak. Už vůbec nemusí a dokonce ani nemůže stát za prdelí každému střelci a kontrolovat v každém okamžiku, jestli to náhodou není debil. Čímž ovšem nesouhlasím se zadržováním ani s vybíráním ZP. Na to prostě nemá střelnice právo a porušuje tím zákon. Ovšem sám vím, co vše se stalo třeba na naší střelnici (klubové, takže s omezeným vstupem) a pravdu má můj známý provozující střelnici jinou, že střelci jsou často dobytek, protože zkrátka střelnice není jejich a oni si zaplatili.
- Tomak
Příspěvek#146 » úte 5. pro 2023, 14:27
Já vůbec netušim, co se tady řeší...přijdu na střelnici, jdu se ohlásit, tady je ZP a PZ od všeho, co bude dnes střílet. Jdu na to. Když skončim, zaplatim, vezmu si doklady, pokecam, poděkuju a jedu dom. Tak je to u nás, pokud by to bylo jinde jinak, budu to respektovat, nebo tam nebudu chodit. A to mě u nás znají, ani bych nemusel předkládat, ale dělam to dobrovolně, aby správce nemusel dlouho v knize hledat moje údaje. Žádnej problém nevidím.
Možná by byl problém, kdybych někde slyšel - hele mladej kampak, počkej, dej sem papíry, my to tu máme tak a tak...- ale při slušným chování jsem v klidu.
Možná by byl problém, kdybych někde slyšel - hele mladej kampak, počkej, dej sem papíry, my to tu máme tak a tak...- ale při slušným chování jsem v klidu.
- getsome
Příspěvek#147 » úte 5. pro 2023, 15:13
Nejjednodušší, co můžete udělat, je volit svou peněženkou. Porušuje senilní správce střelnice zákon? Choďte jinam. Pochybuju, že je to jediná střelnice v okolí. Obzvlášť vytrvalí nespokojenci by se mohli alternativně bavit opakovaným posíláním kontrol od polišů a hyeny 

-
- kolemjdoucí
Příspěvek#148 » úte 5. pro 2023, 15:28
Jo, díky moc, tahle rada nám tu chyběla. Střelnic je moc, začněte na ně posílat kontroly od všemožných státních orgánů. Pak to většina střeleckých nadšenců pro veřejnost zavře a udělá z toho klubové a ty zbývající komerční střelnice to napálí, protože nebudou mít konkurenci.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí