Odevzdání ZP správci střelnice
- pavelg
Příspěvek#181 » stř 6. pro 2023, 13:56
JirkaCV píše:Byl jsem na 50 m kryté střelnici, kde kromě dopadiště a dvou stolků nebylo prakticky nic.
Správce přinesl zbraně a střelivo a se slovy "hlavně se mi tu nepostřílejte" odešel si udělat čaj.
Na stole ležely zbraně od 9L po 5,56 NATO, nějaká lovecká kulovnice a brokovnice.
A co myslíte? Nepostříleli jsme se!
Žádné cedulky ve výši očí, žádný brífing před vstupem. Asi je to opravdu o nějakém základním intelektu.
Tak dejme tomu... k terčům se chodí přímo. Vlezu na střeliště, vidím 6 pozic, 3 jsou zabrané. Zaberu svoji na kraji, nachystám si věci a těm třem řeknu, že bych šel si pověsit terč.
Ti kývnou, odloží, já vylezu.. a ejhle, jsou tu další dvě šestice, o kterých jsem nevěděl, protože jsem měl předtím omezený výhled . Jestli se leknu víc já, nebo oni, je už věc jiná. Prostě bývají případy, kdy je dobré vědět a být obeznámený. Jasně že v pár lidech v malém přehledném prostoru je to snadné a je to spíš o komunikaci a nedělat kraviny.
- Bubenicek
- Bubenicek
Příspěvek#183 » stř 6. pro 2023, 14:39
h.ww píše:Tomu rozumím, jen k čemu je ten doklad? PČR přijede, ohlásím škodu a viníka a konec zvonec.
Aby dotyčný nezdrhnul, ( doklad vydám až PČR ) což se už stalo několikrát, ale těhle jsme se už naštěstí snad zbavily . ( většinou to dělají nový střelci, stálí nikoliv ) ale pravda je že 1 napomenutí a podruhé trvalý zákaz, pokud někdo zdrhnul je trvalý zákaz automaticky.
Problém je že po sobě ani neuklidily, všude vystřílené náboje a na stavu terče které mají své místo, když všichni po sobě sesbírají střelivo a uklidí si proč někdo má problém dělat nepořádek a tím zdržovat ostatní ..... pokud si někdo myslí že je to v ceně mohu ji klidně zvednout jako je to v okolních střelnicích a to je 200 Kč na hodinu, já mám 100 Kč na celý den i když uvedeno mám na 4 hodiny.....
Dělám to pro střelce aby si mohli zastřílet , ne pro zisk a pokud tohle je pro někoho problém má smůlu ...
- Bubenicek
- h.ww
Příspěvek#185 » stř 6. pro 2023, 14:49
Bubenicek: Oni ho ale stejně akorát ztotožní, sepíšou to a pustí ho a pak si ho případně předvolávají k výslechu na kriminálku, jedná-li se o TČ, víte o tom? Což udělají i když zdrhne úplně stejně. Jediný rozdíl je, že některé úkony dělají hned, když ho tam mají. Dobrý promiňte, já už se v tom nebudu vrtat, jen mi přijde zbytečné zadržovat doklady někomu, jehož totožnost přesně znám. Vidím tam víc rizik pro správce než pro lumpa, kdybych byl nějaký takový hajzlík, který chce škodit, tak vám to zadržení dokladů parádně schválně zavařím, abyste se taky musel obtěžovat lítat po policajtech nebo i soudech.
- Bubenicek
Příspěvek#186 » stř 6. pro 2023, 15:09
Asi takle - zeptám se ti jako nováčka jelikož tě nikdo nezná - jsi ochoten zde nechat ZP po dobu střelby ? odpovíš NE nejsi vpuštěn na střelnici. Pokud jo klidně, odstřílíš si svoje, pak se zbalíš řekněš já odcházím a ZP je ti navráceno - vše je dobrovolné. Prostě to tak funguje a pravidla jsou, Já jsem jednou nohou v kriminále a to že provozuji střelnici je jen moje dobrá vůle ............. Nikoho nenutím, pravidla mám třebas přísnější ale za skoro 20 let ani jediný problém. Jinak to zadržení ZP mi před časem poradila sama policie a to do jejich příjezdu. A jestli zdrhne tak PČR mu ZP ještě ten den nebo za pár hodin s radostí doručila určitě osobně .... ( samozřejmě po velké škodě nebo kdyby někoho postřelil a chtěl utéct )
HOWGH
HOWGH
- dan
Příspěvek#188 » stř 6. pro 2023, 15:27
A to je duslesek prava majitele strelnice vpoustet na strelnici jen toho, s kym se da rozumne dohodnout. Takovy strelec bud' neni malicherny a i kdyz mu to ci ono pripada zbytecne, tak to neresi, protoze, jak sam rikas, je to vlastne jedno.
Nebo ma nejaky seriozni duvod, proc mu tak-ktera uprava vadi - a se spravcem se rozumne domluvi jinak. Ja myslim, ze kdyz Bubenickovi odmitnu nechat v ruce ZP, ale misto toho mu tam jako zalohu necham dva petilitry (nikoliv ovsem stylem, ze ja si za penize muzu koupit cokoliv a kohokoliv) tak se taky dohodnem.
A kdyz se nedohodne, tak zacne chodit na jinou strelnici.
V tomhle spravce naprosto chapu. Kdo stoji o to mit na strelnici nekoho, komu jde vic o nepodstatne procesni detaily, nez o to aby si proste rozumne a v klidu zastrilel ...
Podotykam, ze u nas se na strelnici zastava nevybira, vetsinu klientu dostatecne umravni zminka o tom, ze by se jim taky mohlo stat, ze pro ne uz nikdy zadne streliste nebude volne ...
Nebo ma nejaky seriozni duvod, proc mu tak-ktera uprava vadi - a se spravcem se rozumne domluvi jinak. Ja myslim, ze kdyz Bubenickovi odmitnu nechat v ruce ZP, ale misto toho mu tam jako zalohu necham dva petilitry (nikoliv ovsem stylem, ze ja si za penize muzu koupit cokoliv a kohokoliv) tak se taky dohodnem.
A kdyz se nedohodne, tak zacne chodit na jinou strelnici.
V tomhle spravce naprosto chapu. Kdo stoji o to mit na strelnici nekoho, komu jde vic o nepodstatne procesni detaily, nez o to aby si proste rozumne a v klidu zastrilel ...
Podotykam, ze u nas se na strelnici zastava nevybira, vetsinu klientu dostatecne umravni zminka o tom, ze by se jim taky mohlo stat, ze pro ne uz nikdy zadne streliste nebude volne ...
- h.ww
Příspěvek#189 » stř 6. pro 2023, 15:40
Upřímně, už jsem pár střelnic navštívil a nikde nebyla o zástavě dokladů ani zmínka, chtěli hromadu různých údajů, opsali si je, nechali mě podepsat hromadu papírů, co smím, nesmím, co se mi stane, když něco poruším, svlíkli mě donaha, obrazně řečeno, ale nikde jsem nemusel odevzdat doklady mimo mojí kontrolu. Proto mě to překvapilo a přemýšlel jsem nad tím, k čemu ty doklady ve fyzickém držení správci jsou. Nepřišel jsem na žádný rozumný důvod, proč si je nechávat u sebe, kromě nějakého teoretického možná pocitu převahy nebo jistoty. Ale reálně jsou mu úplně k ničemu, určitě tedy pokud se bavíme o škodách na majetku, ta kartička to ani nezmění, ani nezmírní.
- Tomak
Příspěvek#190 » stř 6. pro 2023, 15:51
h.ww píše: Ale reálně jsou mu úplně k ničemu, určitě tedy pokud se bavíme o škodách na majetku, ta kartička to ani nezmění, ani nezmírní.
Tak proč by mělo vadit, že po dobu přítomnosti střelce na střelnici zůstanou doklady u správce? Čekáš, že je nějak zneužije? U nás to i šetří čas. Vše, co potřebuje si opíše, když už střílim. Nebo je to spíš o tom - "Dobrý den, jdu si k vám zastřílet podle svých pravidel" ??

Ono je problémů málo, vytvořme si další

- pavelg
Příspěvek#192 » stř 6. pro 2023, 15:57
Ono se dá pohopit obě strany, ale svým způsobem je to pakárna. Jednak analogie s tím, že by mi někdo bral řidičák a techničák na okruhu nebo něco podobného a na druhé straně takové to jednání z pocize monopolu.
Jakože jestli chceš zemní plyn, musíš mi dát ledvinu. Ale nemusíš.
Jakože jestli chceš zemní plyn, musíš mi dát ledvinu. Ale nemusíš.
- ondrush
Příspěvek#193 » stř 6. pro 2023, 16:01
Tomak píše:Čekáš, že je nějak zneužije?
ne, ale nedokazem to vylucit a tympadom som nezabezpecil tento prukaz proti zneuziti (ani odcizeni a vlastne ani strate). takze sa tocime v kruhu.
Viem o strelnici, kde sa ZP davali pod kamen u okynka. Vsetci. Pod stejny kamen. Ktokolvek si mohol akykolvek prukaz zobrat, vlastne to ani nemusel byt navstevnik strelnice. Takze ano, viackrat som tam nebol, bohuzel mi tak ubyla levna strelnice v blizkosti domova, miesto toho navstevujem drahe strelnice v meste.
Tomak píše:Dobrý den, jdu si k vám zastřílet podle svých pravidel
no, spis "rad by som si zastrielal, ale preferujem, ak pri tom nebudem porusovat zakon"
- dan
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX