Nový zákon o zbraních

JardaB

Příspěvek#16 » čtv 7. bře 2024, 19:17

Me to vychazi tak akorat, zbrojak mam od 5/16, ale uplne bych to zkraceni nebagatelizoval, ono to nemusi byt tak jednoduche to potvrzeni ziskat jako driv...

JirkaCV

Příspěvek#17 » čtv 7. bře 2024, 19:27

Nojo, dost obvoďáků to přestane brát jako dobrý job za pár minut práce.

Patton

Příspěvek#18 » čtv 7. bře 2024, 19:33

Já to mám taky tak akorát. Platnost do 7.4. 2026. V listopadu 2025 si požádám o prodloužení. Mají na to 30dní, tak doufám,že to proběhne ještě podle stávajícího zákona.

JirkaCV

Příspěvek#19 » čtv 7. bře 2024, 19:45

Není důležité, kdy si požádáš, ale kdy ti ZP končí. Takže vítej do klubu.

EDIT: koukám, že jsem asi napsal kravinu. Při prodloužení musíš stejně dodat zdravotku podle původního zákona a teprve pak co pět let.

Mě podle původního ZoZ končí ZP až v roce 2031, ale zdravotko musím dodat už v roce 2026.

Datumy mi nikdy nešly ...

marinakus

Příspěvek#20 » čtv 7. bře 2024, 20:03

milavpg : Pokud zapomeneš na doložení zdravotní způsobilosti, o ZP nepřijdeš ale je to přestupek, který bude řešen nejspíš pokutou. Alespoň tak je to teď při nedoložení způsobilosti u skupiny D.

marinakus

Příspěvek#21 » čtv 7. bře 2024, 20:08

JirkaCV : O prodloužení ZP můžeš žádat až 6 měsíců před vypršením jeho platnosti. Správní orgán ho vydá bez zbytečného odkladu (teď možná i na počkání, někde to tak běželo a prý to zas nefunguje kvůli střelbě na FF i když teda netuším proč, nedává to žádný smysl) a nově vydaný naváže na platnost toho starého s tím, že platí od data vydání. Bránit by tomu mohl nějak pouze přechod na digitální zbrojní oprávnění ale správní lhůty by měly zůstat dodrženy. Tudíž max. 1 měsíc.

monk

Příspěvek#22 » čtv 7. bře 2024, 20:13

jsem s toho jalovej, kdzy me konci pristi rok (unor), a dostanu podle stareho 10 let. kdy teda zase pujdu na zdravotni ?

Patton

Příspěvek#23 » čtv 7. bře 2024, 20:16

Když budu počítat, tak 6 měsíců před koncem platnosti( v mém případě 8.11.2025) požádám o to prodloužení s dodáním potvrzením o zdrav. způsobilosti a PČR mi do 8.12.2025 vydá nový ZP s platností 10 let. Je otázkou, jestli, když vejde v platnost nový zákon 1.1. 2026, jestli i tak po mě za 5 let, již podle nového zákona, nebudou chtít (budu vyzván) k doložení zdrav. způsobilosti na pokračování platnosti ZP.

monk: V podstatě máme stejnou otázku.

marinakus

Příspěvek#24 » čtv 7. bře 2024, 20:37

monk, Patton : Jsem přesvědčen a je to i logické, že po 1. 1. 2026 půjdeme pro zdravotní způsobilost po pěti letech bez rozdílu kdy byl ZP vydán. Ten by měl být na deset let i dále, pokud ti zoufalci ještě nevymyslí další "opatření" aby se vlk nažral.

Patton

Příspěvek#25 » čtv 7. bře 2024, 20:47

marinakus: V to novém zákoně to teda bude ošetřeno tak že .... nejdříve 6 měsíců před polovinou platnosti ZP a nejpozději 2 měsíce před naplněním 5ti let platnostiZP je nutné doložit zdrav. způsobilost né starší 3 měsíců pro pokračování platnosti ZP. A budeme si to muset hlídat sami!!!!???

kolp

Příspěvek#26 » čtv 7. bře 2024, 21:00

Po novu nikoliv ZP, ale ZO. S neomezenou platnosti. V pripade nedodani papiru od doktora, dochazi k pozastaveni platnosti.

Prechodne ustanoveni na predchazejici strane rika, kdy bude treba prvni doktor podle noveho zakona. ( a pcr zavcasu vyzve k dodani) Pak viz:
paragraf 15: odstavec 13

“Osoba, u níž se zjišťuje splnění podmínek zbrojního oprávnění, předkládá krajskému ředitelství policie lékařský posudek k ověření její zdravotní způsobilosti jako přílohu žádosti o vydání zbrojního oprávnění a vždy nejpozději ke dni uplynutí platnosti předchozího lékařského posudku.”

A hlidat sami si to snad musime uz ted.

kiv61

Příspěvek#27 » pát 8. bře 2024, 00:36

Bych to teď celé vůbec neřešil. Bůhví co bude za 2 roky a pak se podle toho teprve zařídil ...

Patton

Příspěvek#28 » pát 8. bře 2024, 06:59

kolp píše:

A hlidat sami si to snad musime uz ted.

To je pravda, ale ta plastová kartička Té upozorňuje na to KDY musíš naběhnout s papírem od doktora na prodloužení té kartičky. :!: Podle nového zákona plast nebude a to bude třeba udělat minimálně pět uzlů na kapesníku, aby si na to člověk za pět let včas vzpomněl. :lol:

milanvpg

Příspěvek#29 » pát 8. bře 2024, 07:11

Anebo si nastavit upozornění na konec platnosti v Identitě občana ;)
A i kdyby si přece jen zapomněl a nedodal, na rozdíl od současného zákona nezanikne automaticky ZP a nebudeš ho muset dělat znova.
Ale zřejmě ještě nějaká novelizace do roku 2026 bude, tak kdovíco se ještě změní….

kolemjdoucí

Příspěvek#30 » pát 8. bře 2024, 07:46

<smazáno>

Zpět na