Nový zákon o zbraních
- Patton
- JirkaCV
Příspěvek#19 » čtv 7. bře 2024, 19:45
Není důležité, kdy si požádáš, ale kdy ti ZP končí. Takže vítej do klubu.
EDIT: koukám, že jsem asi napsal kravinu. Při prodloužení musíš stejně dodat zdravotku podle původního zákona a teprve pak co pět let.
Mě podle původního ZoZ končí ZP až v roce 2031, ale zdravotko musím dodat už v roce 2026.
Datumy mi nikdy nešly ...
EDIT: koukám, že jsem asi napsal kravinu. Při prodloužení musíš stejně dodat zdravotku podle původního zákona a teprve pak co pět let.
Mě podle původního ZoZ končí ZP až v roce 2031, ale zdravotko musím dodat už v roce 2026.
Datumy mi nikdy nešly ...
- marinakus
- marinakus
Příspěvek#21 » čtv 7. bře 2024, 20:08
JirkaCV : O prodloužení ZP můžeš žádat až 6 měsíců před vypršením jeho platnosti. Správní orgán ho vydá bez zbytečného odkladu (teď možná i na počkání, někde to tak běželo a prý to zas nefunguje kvůli střelbě na FF i když teda netuším proč, nedává to žádný smysl) a nově vydaný naváže na platnost toho starého s tím, že platí od data vydání. Bránit by tomu mohl nějak pouze přechod na digitální zbrojní oprávnění ale správní lhůty by měly zůstat dodrženy. Tudíž max. 1 měsíc.
- Patton
Příspěvek#23 » čtv 7. bře 2024, 20:16
Když budu počítat, tak 6 měsíců před koncem platnosti( v mém případě 8.11.2025) požádám o to prodloužení s dodáním potvrzením o zdrav. způsobilosti a PČR mi do 8.12.2025 vydá nový ZP s platností 10 let. Je otázkou, jestli, když vejde v platnost nový zákon 1.1. 2026, jestli i tak po mě za 5 let, již podle nového zákona, nebudou chtít (budu vyzván) k doložení zdrav. způsobilosti na pokračování platnosti ZP.
monk: V podstatě máme stejnou otázku.
monk: V podstatě máme stejnou otázku.
- marinakus
- Patton
Příspěvek#25 » čtv 7. bře 2024, 20:47
marinakus: V to novém zákoně to teda bude ošetřeno tak že .... nejdříve 6 měsíců před polovinou platnosti ZP a nejpozději 2 měsíce před naplněním 5ti let platnostiZP je nutné doložit zdrav. způsobilost né starší 3 měsíců pro pokračování platnosti ZP. A budeme si to muset hlídat sami!!!!???
- kolp
Příspěvek#26 » čtv 7. bře 2024, 21:00
Po novu nikoliv ZP, ale ZO. S neomezenou platnosti. V pripade nedodani papiru od doktora, dochazi k pozastaveni platnosti.
Prechodne ustanoveni na predchazejici strane rika, kdy bude treba prvni doktor podle noveho zakona. ( a pcr zavcasu vyzve k dodani) Pak viz:
paragraf 15: odstavec 13
“Osoba, u níž se zjišťuje splnění podmínek zbrojního oprávnění, předkládá krajskému ředitelství policie lékařský posudek k ověření její zdravotní způsobilosti jako přílohu žádosti o vydání zbrojního oprávnění a vždy nejpozději ke dni uplynutí platnosti předchozího lékařského posudku.”
A hlidat sami si to snad musime uz ted.
Prechodne ustanoveni na predchazejici strane rika, kdy bude treba prvni doktor podle noveho zakona. ( a pcr zavcasu vyzve k dodani) Pak viz:
paragraf 15: odstavec 13
“Osoba, u níž se zjišťuje splnění podmínek zbrojního oprávnění, předkládá krajskému ředitelství policie lékařský posudek k ověření její zdravotní způsobilosti jako přílohu žádosti o vydání zbrojního oprávnění a vždy nejpozději ke dni uplynutí platnosti předchozího lékařského posudku.”
- Patton
Příspěvek#28 » pát 8. bře 2024, 06:59
kolp píše:
To je pravda, ale ta plastová kartička Té upozorňuje na to KDY musíš naběhnout s papírem od doktora na prodloužení té kartičky.

- milanvpg
Příspěvek#29 » pát 8. bře 2024, 07:11
Anebo si nastavit upozornění na konec platnosti v Identitě občana
A i kdyby si přece jen zapomněl a nedodal, na rozdíl od současného zákona nezanikne automaticky ZP a nebudeš ho muset dělat znova.
Ale zřejmě ještě nějaká novelizace do roku 2026 bude, tak kdovíco se ještě změní….

A i kdyby si přece jen zapomněl a nedodal, na rozdíl od současného zákona nezanikne automaticky ZP a nebudeš ho muset dělat znova.
Ale zřejmě ještě nějaká novelizace do roku 2026 bude, tak kdovíco se ještě změní….
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí