střelba - kde a jak je povolená?

JirkaCV

Příspěvek#76 » sob 6. črc 2024, 08:02

Nebudou moct.

dan

Příspěvek#77 » sob 6. črc 2024, 21:10

Uzer píše:Takze ty flobert 9mm slugy co maji udajne 150J tak se nesmi strilet na zahrade?
Citace zakona tu uz padla. Me to tam pripada byt receno celkem jasne, ale mozna jsi nam neco zamlcel nebo jsem neco prehledl a strelba na kterou myslis treba mozna bude. Takze zkus rict ktere z ustanoveni v tobe vyvolava nadeji, ze by to snad mohlo byt mozne a od toho se odpichnem dal.

Uzer

Příspěvek#78 » ned 11. srp 2024, 03:32

Jde o to, kterou zbran typu flobert si poridit, aby s ni bylo mozno mmj i strilet na zahrade

Diky

DVII

Příspěvek#79 » ned 11. srp 2024, 06:18

S tou střelbou na zahradě čímkoli, tedy i vzduchovkou, máš zajištěno, že ve směru střelby se nemohou pochybovat lidé? Máš tak velkou zahradu, že střely nemohou doletět do míst, která neovládáš? Že budeš střílet proti stodole, zdi...co je za ní? Můžeš to přestřelit. Nad tím jsi přemýšlel?

Sobiho

Příspěvek#80 » ned 11. srp 2024, 07:18

Je zahrada bezpečný prostor a jsi schopen zajistit, že neohrozíš osoby, zvířata a majetek v okolí? To je oč tu běží. Jinak v dnešní situaci bych moc střelbou neprudil. Protože až dorazí PČR na oznámení, tak můžeš mít i pěkný průšvih vůči ZoZ protože bezpečný prostor je vágní definice a můžeš si zbytečně udělat sakra problém.

MojeTikka

Příspěvek#81 » ned 11. srp 2024, 09:27

To je ovsem kazdeho vec uplne stejne, jako treba volba 'bezpecne rychlosti' pri projizdeni zatacky autem. Muzeme vest hodiny diskuse o tom, ktera zatacka se proste 90 projet neda a za jakeho pocasi, jakym autem, na cem obutym, s jakym ridicem... presto se po silnicich jezdi.

Ja mam pozemky velke, lufinou si obcas s potomstvem zastrilim, ale pokud to cas dovoli, sjedeme dolu do udoli na strelnici, kam mohu kdykoli a prece jen je to o necem jinem. Jako 'zacvicit si doma' a 'jit si zacvicit do fitka'. Proste je to oddelene 'ted jsem doma' a 'ted jsem ve fitku''.

Pokud sousedi prudi kvuli strelbe, budou prudit i kvuli cirkularce, retezove pile, stekajicimu psu, atd. Pokud se vse dela v rozumne mire, pak to chce se kvuli prudici nepodelat.

DesertEagle

Příspěvek#82 » ned 11. srp 2024, 09:45

Střelba z Floberta mi smysl nedává a nikdy nedávala. Je myslím velkou škodou, že střelbou na vlastním pozemku (neříkal bych na zahradě) se nová legislativa nezabývá. Už jsme to v jiném vlákně nakousli. V době našlapyných PCP i ve fullu jsou malorajdy stále velmi, velmi omezené. Vždyt by to bylo snadné, omezení na PCP a .22 případně i WMR. Předkládali bychom situaci a umistění stavu na pozemku se souhlasem, že lze kontrolovat. OK jen s tlumičem. Neměl bych s tím absolutně problém. Bohužel by to byla pro PČR další "práce" proto se to nikdy nestane. Mimopražským je to šumák, tam si každý stříli za stodolou, středočeskému kraji střelnice stále jen ubývají a ceny velmi rychle stoupají.

MojeTikka

Příspěvek#83 » ned 11. srp 2024, 09:50

Problem je, ze fura lidi je nedisciplinovanych a prostreleny souseduv sklenik je vzdy vetsi senzace, nez kdyz na nej spadne kopacak. Spadle letadlo se dvema mrtvymi je vetsi senzace, nez ctyri mrtvi v aute. To tak je.

Osobne si myslim, ze pro nasi komunitu je dobre, ze je to nastavene tak, jak je. Kdyz jsem koukal, jak to ma kamarad v Iowe, ktery si muze sice doma na zahrade strilet treba z kanonu, ale kdyz mu behem jizdy po silnici spadl na auto se stromu kluk, tak sel malem sedet, nebyt draheho advokata. Kdyz ma clovek jedno, nema druhy. Porad mame v Cesku vic volnosti stran zbrani, nez chudaci okolo nas.

Zpět na