Podmínka x žádost o zbroj průkaz

cipis

Příspěvek#46 » ned 29. zář 2024, 20:24

Aha, takze vis. A co jsi teda za ty roky udelal pro to, aby to s recidivou pocitalo? Abys dostatecne osvetlil dle tebe potencionalni problem? Asi nic, ze ...

Soustavne opakovane neni dva, to je pekna manipulace.

dan

Příspěvek#47 » ned 29. zář 2024, 20:29

Soucasna zakonna uprava, ktera pripousti moznost, ze se clovek muze spachat chybu a pote co si odpyka stanoveny trest ma narok na novy plnohodnotny zacatek, mi vyhovuje.

Dozivotni tresty povazuji je za nehumanni a osoby, ktere je maji za adekvatni vnimam jako nedostatecne lidske a tedy lidem potencialne nebezpecne.

Carloss

Příspěvek#48 » ned 29. zář 2024, 20:34

Jediný nehumánní trest je zbavení života. A co jsem udělal? Holt nejsem navrhovatelem zákonů. A chodím k volbám. Ano, umím si představit úpravu zbrojního zákona. Ale jinou, než nám navrhují současní politici. Bohužel zbrojní politika není jediné hledisko, podle kterého se rozhoduji u voleb.

Government

Příspěvek#49 » pon 30. zář 2024, 09:04

"tak váš dementní koment si strčte někam":

A tohle chce získat zbrojní průkaz a chodit mezi lidi se zbraní...

Že se dotyčný odmlčel jenom dokazuje že se ale vůbec psychicky nezměnil, naopak příšte místo jak to on říká pár facek které vedli k paragrafu použije rovnou kulky...

AT.50

Příspěvek#50 » pon 30. zář 2024, 09:28

Dane, nepřeji ti nic zlého, ale chtěl bych tě vidět, až někdo hodně ublíží někomu z tvých nejbližších, jak takovému člověku odpouštíš a dáváš mu druhou šanci. To jen k těm nedostatečně lidským bytostem. Každá mince má dvě strany.

Adamdudek

Příspěvek#51 » pon 30. zář 2024, 09:30

Odmlček sem se kvůli temu že rozumní lidi tady mně můj dotaz zodpověděli a hádat se tady s Váma druhýma jak děcka na pískovisťi kdo má pravdu na to fakt nemám čas a náladu :)

Blacky

Příspěvek#52 » pon 30. zář 2024, 09:36

dan píše:Soucasna zakonna uprava, ktera pripousti moznost, ze se clovek muze spachat chybu a pote co si odpyka stanoveny trest ma narok na novy plnohodnotny zacatek, mi vyhovuje.

Dozivotni tresty povazuji je za nehumanni a osoby, ktere je maji za adekvatni vnimam jako nedostatecne lidske a tedy lidem potencialne nebezpecne.

No to platí v případě, že tresty za zločiny jsou přiměřené a způsobující nápravu. A to se obávám, že v části činů nejsou. Je to proste jen doba, kterou odsouzený stráví s omezenou svobodou. Kdo je navrhoval, se snad snažil to ze všech možných hledisek nastavit jak nejlíp to jde, ale v části případů to evidentně selhává. A u extrémních případů, "defektních" jedinců to prostě nic nevyřeší. Jen to odčerpává zdroje na separaci, jenž má lidem zajistit "bezpečí". S humanitou, či humánností bych to vlastně ani nespojoval. Pokud náprava zcela zjevně není možná ( :D schválně sem to napsal takhle), je hold doživotí jediná možnost. Paradoxně někteří by i absolutní trest, tj. smrt chtěli, ale to nejde no.

Blacky

Příspěvek#53 » pon 30. zář 2024, 09:38

AT.50 píše:Dane, nepřeji ti nic zlého, ale chtěl bych tě vidět, až někdo hodně ublíží někomu z tvých nejbližších, jak takovému člověku odpouštíš a dáváš mu druhou šanci. To jen k těm nedostatečně lidským bytostem. Každá mince má dvě strany.

Myslím, že Dan to dokáže. Na jednu stranu je to obdivuhodné, ale na druhou docela nebezpečné. Ne ani tak pro Dana, ten se zřejmě o sebe postará (min do doby, nez bude starej a vetchej :) ), ale hafo ostatních to nedokáže a mohou pak nést následky.

dan

Příspěvek#54 » pon 30. zář 2024, 11:05

AT.50 píše:jak ... dáváš mu druhou šanci
Pokud dotycnemu nemas v umyslu dat druhou sanci, pak povazuju za humannejsi trest smrti, nez dozivoti. Kdyz uz jsme teda odbocili tak daleko od tematu. Ale zpatky k mensimu off-topic.

O Adamove veci vime celkem prd.
Moje sestrenice taky mela podminku za ublizeni na zdravi. Nedala pri odbocovani blinkr. Kamarad ma podminku za nedovolene ozbrojovani - po kamaradovi, ktery se nevratil z mise mu ve sklepe zustalo par predmetu, jejichz drzeni zakon nedovoluje. Ano, oba prekrocili zakon a prisel stanoveny trest. Ale na to abych soudil neci moralni profil potrebuju vedet sakra vic, nez cislo paragrafu a sazbu.

Ja sam se v roce 1990 dopustil obecneho ohrozeni. Moznych nasledku jsem si byl vedom, jen jsem veril, ze nenastanou. Mel jsem stesti - nenastaly. A navic to nikdo ani neoznamil. Takze muj rejstrik je a vzdycky byl cistej. To ze me tu (zatim) netepete jako moralne pochybnou nebezpecnou osobu, ktera by v zivote nemela mit zbrojak, rozhodlo stesti - nikoliv jakej jsem. Tedy, tehdy byl. A bylo mi dvacet. Dneska se na to divam jinak. Opravdu myslite, ze clovek dospet nemuze ? Kdo jste nikdy nic postizitelnyho neudelal, a nevyvaznuj jen proto, ze jste meli stesti a/nebo to nikdo nemel potrebu resit, hazejte kamenem. Od tech ostatnich bych cekal trochu vetsi miru empatie.

Otazka "odpustil bys, kdyby ublizil nekomu blizkemu" je legitimni. A ja odpoved neznam, protoze neznam konkretni situaci jak k tomu doslo.

Ale i ja umim klast otazky. Muzes vyloucit, ze nekdy nekomu da pesti tvuj syn ? A fakt, ze za to dostal podminku ti bude sam o sobe stacit abys ho dozivotne povazoval za nebezpecneho nasilnika ? A pokud u nej ne, proc u syna nekoho jineho ano ?

Jednoduche otazky nemusi mit jednoduche odpovedi. Proto me ty rychly soudy rozcilujou.

Vcera jsem pri treninku (simulovane) zastrelil cloveka jen proto, ze mel v ruce taky zbran. Muj soud byl prilis rychly. Na lidi s rychlymi soudy pozor ...

Blacky: Vetchej jeste ne, ale ano, kdyz se ja narodil, tak lidstvo jeste letalo na Mesic. To uz zna vetsina z vas jen z vypraveni.

ante

Příspěvek#55 » pon 30. zář 2024, 11:44

Podmínku za obecný ohrožení na tři roky dostal i bagrista kterej překop nějakej jó cennej kabel....

Já se celkem podivuju neustálýmu entuziasmu ve vynášení soudů na základě kusých informací bez znalosti okolností.

Zaplaťpánbu v konkrétním případě zatím stále není prostor pro nějaké uvážení a je to prostě dané.

JirkaCV

Příspěvek#56 » pon 30. zář 2024, 11:50

Tak zrovna překopnutý kabel, pokud se neprokáže úmysl, nepatří mezi TČ vylučující držení ZP. A to ani když je to natvrdo.

ante

Příspěvek#57 » pon 30. zář 2024, 11:58

To je jedno ne? V daném případě je to málo relevantní. Mělo to (a nic jiného) ilustrovat zkratkovitou logiku typu:

"Mam podmínku za obecný ohrožení"
"A to chceš zbroják? Takovýmu kriminálníkovi nepatří zbraň do ruky, co kdyby zastřelil tvoje dítě, no jak by ti bylo?!"

Přitom je to jenom za blbej kabel ale to ty nevíš.

Sedmej

Příspěvek#58 » pon 30. zář 2024, 12:45

ante: "Vynášel se soud" u podmínky za úblížení na zraví v kombinaci s podmínkou za distribuci drog (trávy) ... nikdo tu přece nepsal, že každej kdo má podmínku je kriminálník bez ohledu za co jí má.

JirkaCV

Příspěvek#59 » pon 30. zář 2024, 12:46

Ale víme.
podmínka za ublížení bylo pouze par facek v hospodě

Známý přišel o zbroják tím, že poslal souseda na čelistní chirurgii, protože se mu sápal po manželce.

Petr z Braníka

Příspěvek#60 » pon 30. zář 2024, 12:51

Správná odpověď je "5 let od rozsudku". Zbytek vlákna je dobrý tak do Německa, do Francie... Kde se ohledně ZP řeší i pocity.

Zpět na