Vydání zbrojního průkazu

Opavak99

Příspěvek#1 » ned 13. říj 2024, 19:20

Ahoj, můžu poprosit o radu ? Ve středu jsem úspěšně vykonal zkoušku odborné způsobilosti a zajímá mě jedna věc. Pro vydání zbrojního průkazu potřebuji doklad o odborné způsobilosti, fotografii a zdravotní posudek. Jedná se mi o to, že posudek jsem již dával k přihlášce a je již starší než 3 měsíce, takže musím jít pro nový posudek k lékaři ? Chápu to správně ?

Díky

marinakus

Příspěvek#2 » ned 13. říj 2024, 19:25

Pokud od podání přihlášky neuplynuly 3 měsíce, je posudek stále platný i když sám o sobě je starší. A potřebuješ ještě vyplněnou žádost o vydání ZP a zaplatit správní poplatek za vydání dle počtu skupin ZP. To vám u zkoušek neřekli?

dan

Příspěvek#3 » ned 13. říj 2024, 19:29

Zrovna ted bys mel mit ZoZ perfektne v maliku ;-)
Odpoved viz § 21a odst. 3
Takze musis. Prakticka rada pro jine situace - lepsi je zeptat se na OSZBM. Provozni praxe konkretnich oddeleni ne vzdy presne kopiruje zakon, takze jejich odpoved muze byt jina. A bez ohledu na to co rika zakon bude ta jejich spravnejsi. C'est la vie.

cipis

Příspěvek#4 » ned 13. říj 2024, 19:54

Nemuze se mu odpovedet "musis", kdyz nevime, jak dlouha doba uplynula mezi podanim prihlasky a predpokladanym datem podani zadosti o vydani. Pokud to stihne do 3 mesicu, tak posudek neni treba. Pokud kolega dvakrat onemocnel a praktickou cast delal na podruhe, tak je mozne, ze to nestihne, a bude muset dodat novy posudek.

Na mistnim oddeleni se uz nikdy neptam, i za cenu, ze to nekdy rizeni natahne, protoze jim pak musi nadrizeny organ neco vysvetlovat, ze delaji blbe.

Opavak99

Příspěvek#5 » ned 13. říj 2024, 19:59

Přihlášku se zdravotním posudkem jsem dával v září, takže by to mělo být tím pádem v pohodě. Díky za pomoc :)

dan

Příspěvek#6 » ned 13. říj 2024, 20:20

cipis píše:Nemuze se mu odpovedet "musis"
Spatne jsem si to precetl/pochopil. Mel jsme za to, ze lhutu uz prosvihnul. Omlouvam se. Ale jsem si vlastni omylnosti vedom a proto ve svych prispevcich odkazuji, kdyz to jen trohu jde, na primarni zdroje (zde zakon) a teprve sekundarne pridavam vlastni interpretaci ...

Bazil

Příspěvek#7 » pát 10. led 2025, 14:03

Mám dotaz, respektive technikálii. Pokud někdo uděla zkoušku odborné způsobilosti na skupiny B,C,D,E, ale nazaškrtnul si Ačko, teď půjde podávat žádost o vydání nového ZP, není možné požádat i o skupinu A, byť při zkoušce odborné způsobilosti udělal test na plný počet, nastřilel 5/5 z dlouhé kulové zbraně, 5/5 z krátké kulové zbraně a 3+ brokové zbraně, tedy ve všech směrech více, než je vyžadováno u zkoušky odborné způsobilosti pro skupinu A? A pletu se, nebo od 2014 není vyžadován platný lovecký lístek pro skupinu C?
Edit: nejde o mne, já mám ZP B,D,E a zkoušku odborné způsobilosti jsem dělal na vše, čili A,B,D,C,D,E, jen jsem si nepožádal o A a C, o rozšíření na skupinu A jsem požádal teď ve středu, dokud to není rok od absolvování zkoušky odborné způsobilosti . A kolega dělal ZOS současně se mnou, a to na B,C,D,E a to A si tam nezaškrtnul... a o ZP bude žádat až teď 9 měsíců po ZOS (volal jsem mu jak to vlastně má..., rptoto opak. edit)
Naposledy upravil(a) Bazil dne pát 10. led 2025, 14:28, celkem upraveno 4 x.

JirkaCV

Příspěvek#8 » pát 10. led 2025, 14:09

První část dotazu:
Zeptal bych se na OSBZM při podání žádosti a zaškrtnul/nezaškrtnul A až tam. Nejspíš to projde, pokud tam není nějaká formální bariéra.

Druhá část dotazu:
Na C není potřeba lovecký lístek, ani na B členství ve sportovním klubu.

Bazil

Příspěvek#9 » pát 10. led 2025, 14:31

Díky moc. Jde tam v pondělí, doporučil jsem mu tedy počkat s jedním křížkem až na OSZBM, tak sem pak doplním, jak dopadnul, ať to má nějaký jasný výsledek, tedy jestli opravdu neexistuje nějaká formální bariéra v tomto případě.

Petr z Braníka

Příspěvek#10 » pát 10. led 2025, 14:39

- ne (dělal zkoušku na skupiny BCDE a uspěl. Zkoušku na A nedělal, i když dle výsledků lze usuzovat, že by u ní uspěl také)

- ne, nepleteš, skupinu C si lze udělat bez LL

cipis

Příspěvek#11 » pát 10. led 2025, 14:41

Za rok to bude uplne jedno ... Acko chce proc? Holt si to tam nedal, tak nedostane.

JirkaCV

Příspěvek#12 » pát 10. led 2025, 14:44

Pravda, když ho nedostane, může si za ušetřených 700,- koupit dvě krabky FMJ navíc. Od příštího roku už to bude jedno.

marinakus

Příspěvek#13 » pát 10. led 2025, 16:39

Bazil : Můžeš žádat pouze o skupiny, které máš potvrzené v dokladu o odborné způsobilosti a o které jsi žádal v přihlášce. Takže A ne. Jinak Ačko ti v současnosti v podstatě k ničemu není.

Zpět na