Nákupní povolení

cipis

Příspěvek#3151 » stř 13. lis 2024, 14:18

Nejaka bude, ale ckait uz nejspis ne ...

Piggy

Příspěvek#3152 » stř 13. lis 2024, 14:25

OT: pokud je mi známo, lékařské zákony se řeší ne BEZ lékařské komory, ale PROTI ní.
Nebo možná naopak, komora pyskuje proti zákonům.

Jarda.Jezek

Příspěvek#3153 » stř 13. lis 2024, 16:38

Sice nevím, jak to souvisí s nákupním povolením, ale otázka tu padla, tak se sluší odpovědět. Stavebnictví rozumějí nejlépe ti, kteří na tom vydělávají. Tj developeři a stavební firmy. Ti možná jako jediní vědí naprosto přesně, co má být ve stavebním zákoně.

Vzhledem k tomu, že jsme před pár lety obrečeli rozsudek evropského soudu, který nám nařídil implementovat do zákonu o zbraních evropskou směrnici, z čehož se možná odvíjí naše legislativní potíže v této oblasti, napadlo mě, že když evropská komise argumentuje tím, že regulace zbraní není regulací na úseku vnitřní bezpečnosti ale na úseku obchodu, ponechat zákon o zbraních jen pro oblast, které se podle evropské unie týkat má, a ostatní aspekty civilního ozbrojování řešit jinými zákony, jak ostatně vidíme u myslivců, nebo u stanovených záloh.

Tedy, hodil by se zákon o obraně se zbraní, o sportovní střelbě či o sběratelství a podobně dle potřeby, přičemž všechny tyto speciální zákony by již čistě v režimu vnitřní bezpečnosti neupravovaly obchod se zbraněmi, ale zvláštní případy, které by opravňovaly nabývat, držet a nosit zbraně.

Jasně, je to tříštění, ale mohli bychom to díky tomu funkčně narovnat do dřívějších jednoduchých a jasných pravidel bez vlivu evropské unie.

Tak snad jsem se vrátil do tématu a nebudu peskován.

vvitty

Příspěvek#3154 » stř 13. lis 2024, 16:45

dan píše:
JirkaCV píše:Schránku FO si zřídíš jednoduše
Ale ma to pravni dusledky, ktere nemusi kazdy vitat. El. podpisem lze zvladnout i veci, ktere DS vyresit nelze a navic to je bez vedlejsich pravnich ucinku, ktere zrizeni DS prinasei. Ale to si samozrejme musi kazdy posoudit sam.

S ohledem na pravni dusledky nezrizeni datove schranky - tedy spolehani na dorucovani pisemnosti organem zvanym Ceska Posta se stanovenou fikci doruceni - vyhody spise prevazuji. Ale souhlasim s tim ze to ma nektere dusledky se kterymi je treba pocitat.

Petr z Braníka

Příspěvek#3155 » stř 13. lis 2024, 16:57

[pardon, mažu. Jsem ot

JirkaCV

Příspěvek#3156 » stř 13. lis 2024, 19:54

A honem zpátky k tématu!
Petře, je to na nové vlákno, nemyslíš?

Petr z Braníka

Příspěvek#3157 » stř 13. lis 2024, 21:02

Já už se k tomu nevyjadřuju. Chtěl jsem vědět, zda tato datová schránka lze použít pro žádost o nákupní povolení, a zdá se, že by měla. Až budu chtít další bambitku, tak to zkusím.
Na elektronické autorizační razítko a digitální stavební řízení jsi mě odvedl ty :D Tak jasně, nechme už komoru komorou :)

kolombo

Příspěvek#3158 » stř 13. lis 2024, 21:38

Já tedy myslím, že jedna nebo dvě datovky už je jedno. SW v mobilu jich umí víc a notifikace se nastaví u obou stejně. A portál občana je umí taky obě.

Tomak

Příspěvek#3159 » čtv 14. lis 2024, 13:47

Petr z Braníka - můžeš ji používat i osobně. Nebo spíš pro osobní účely. Taky jsem o DS nestál, bohužel mi byla jako OSVČ zřízena. Tak jsem ji po skoro roce ignorování zkusil ze zvědavosti včera použít pro podání žádosti o nákupní povolení a výsledek je ten, že mi asi za tři hodiny povolení přišlo. Je to teda asi o dvě hodiny a padesát minut déle, než kdybych na útvar zašel osobně, ale co už :D . Času teď tolik není a aspoň vím, že to funguje. Příště doufám, že bude víc volna a budu moct povolení řešit osobně, protože mi nevadí osobní a lidské jednání a rád dámy u nás na oddělení pozdravím a pokecám si. Takže prostě můžeš :thumbup:

Murphy

Příspěvek#3160 » čtv 14. lis 2024, 14:01

Tim jsi mi pripomnel, ze jsem v pondeli 11/11 v 6.04 zadal datovkou o nakupko a zatim nic. To nasemu oddeleni na Praze 2 neni podobne.
V odeslanych to je, tak jsem snad neudelal nejakou chybku...

dan

Příspěvek#3161 » čtv 14. lis 2024, 14:49

a) maji na to 30 dnu, muze u nich byt nekdo marod, nebo muze probihat nejaka kontrolni akce, ktera je zamestnava
b) ano, muze se stat, ze pozadavek z podatelny na prislusne oddeleni nedoputuje. Overit bys to mohl bud' telefonatem na prislusne OSZBM nebo dotazem na podatelne, ale je otazka, jestli je nerozladi, ze je prudis takhle brzo po podani

Murphy

Příspěvek#3162 » čtv 14. lis 2024, 15:00

Ja na to nespecham, jen mne zaujalo, ze jindy je vsechno obratem.
Dokonce i ve chvili, kdy se stehovali na Prahu 5

cipis

Příspěvek#3163 » čtv 14. lis 2024, 15:45

Je to zadarmo, tak pošli další :)

dan

Příspěvek#3164 » čtv 14. lis 2024, 17:02

Takze nakonec budes mit nakupka dve. Mozna obe vzapeti, mozna obe pozde, mozna jedno ted a druhe, az se zabloudeny pozadavek najde ...

Petr z Braníka

Příspěvek#3165 » čtv 14. lis 2024, 18:59

Budou Vánoce, tak se dvě nákupka hodí.

Zpět na