Jakou skupinu zvolit s ohledem na nový zákon
- Gimpel
Příspěvek#61 » pát 22. lis 2024, 09:56
............ ,,hodím jim to na pult" ..........
Řadoví četníci a civilní pracovníci nejen Zbraní, nás odzbrojiti nechtějí a mnohdy jsou přímo naši.
Si jen podotknouti dovoluji. Ano pravda skutečně nevidím takovéto posty zrovna rád. Jen můj problém, jistě.
Navíc ti dobří lidé, tam nemají zrovna zlatý důl .
Řadoví četníci a civilní pracovníci nejen Zbraní, nás odzbrojiti nechtějí a mnohdy jsou přímo naši.
Si jen podotknouti dovoluji. Ano pravda skutečně nevidím takovéto posty zrovna rád. Jen můj problém, jistě.
Navíc ti dobří lidé, tam nemají zrovna zlatý důl .
- dan
- Blacky
- Erix
Příspěvek#64 » pát 22. lis 2024, 16:18
Tak jako, někteří se nemusíme, ale já alespoň zkouším hledat různé info, pokládám dotazy a jinak bojuji proti změnám. Někdo jen sedí a čeká co bude, typický Čech. To, že jsem spíše pesimista o sobě vím, ale byl jsem veden k tomu, abych věci řešil raději hned a předcházel problémům, než jen čumět a čekat co ostatní vymyslí,...
- expres
Příspěvek#65 » pát 22. lis 2024, 16:25
marinakus píše:vvitty : On Expres má vůbec výklad zákona i dalších prováděcících předpisů vyloženě svůj.
Můžeš mi nějak přiblížit co mám svého?
Když teď máš E tak po novu dostaneš téměř vše ne? Tzn. ekvivalent cca A,B,C,D ? Aspoň tak si pamatuji při převádění co máš a co nove dostaneš. Nebo se pletu?
Zkoušky zde lidé píšou a dost často platí, že když máš jednu skupinu, komisař ti dává jednu manipulaci. Většinou baziruji na více kusech u více skupin na žádosti. Možná že ty to děláš na zkouškách jinak a u E chceš vždy krátkou, dlouhou. Fakt nevím.
Zatím nikdo nic nebere, úplně nerozumim proč to sem píšete.
Když už bych bral pararelu zpět, tak EU co chtěla zakázat i zapalovač ve tvaru zbraně, nebyl důvod do toho nejít. Vracet většina nic nebude. Na tom byla shoda tehdy a pochybuji že se za těch pár let toho moc změnilo....
- dan
Příspěvek#66 » pát 22. lis 2024, 18:22
expres píše:Když teď máš E tak po novu dostaneš téměř vše ne? Tzn. ekvivalent cca A,B,C,D ?
Vyhnul bych se nejasnemu "vse" a zustal bych u toho, ze kdo na D nebo E dostane rozsirene zbrojni opravneni, ktere zhruba odpovida soucasnym skupinam A,B,C,D,E. Ostatni drzitele ZP dosanou zakladni zbrojni opravneni, ktere zhruba odpovida stavajicim A,B,C.
- Mac.42
- Erix
Příspěvek#70 » pát 29. lis 2024, 19:27
No, dokud nebude 100% jistota, že již nedojde k větší změně a výhled na "delší" stabilní dobu, tak bych vždy případné zájemce ZP poučil i o možnosti případných problémů.
Na začátku třeba ušetří a udělají jen Ečko, ale pak přijde změna (na poslední chvíli) a díky záznamu o zkoušce na jednu skupinu budou znevýhodněni oproti těm co mají full verzi ZP. Jaká by byla, reakce, že jsem čekal,že to bude takto,...A to jako jsem zkoušku platil a dělal, aby jste mi to teď zase změnili?
Dnes je tak nestabilní doba, že nevíme co bude zítra a možná dnes se máme líp jak zítra.
Je to něco jako z řidičským průkazem B, na motorce s automatem člověk může, ale jak dlouho (může dojít ke změně)? -> nemusí jít o trvalou výhodu. Stejně to může být do budoucna se ZP.
Tolik reakce jednoho zájemce, který argumentuje, že když už, tak vždy všechno. No a teď si vyberte.
Na začátku třeba ušetří a udělají jen Ečko, ale pak přijde změna (na poslední chvíli) a díky záznamu o zkoušce na jednu skupinu budou znevýhodněni oproti těm co mají full verzi ZP. Jaká by byla, reakce, že jsem čekal,že to bude takto,...A to jako jsem zkoušku platil a dělal, aby jste mi to teď zase změnili?
Dnes je tak nestabilní doba, že nevíme co bude zítra a možná dnes se máme líp jak zítra.
Je to něco jako z řidičským průkazem B, na motorce s automatem člověk může, ale jak dlouho (může dojít ke změně)? -> nemusí jít o trvalou výhodu. Stejně to může být do budoucna se ZP.
Tolik reakce jednoho zájemce, který argumentuje, že když už, tak vždy všechno. No a teď si vyberte.
- Erix
Příspěvek#73 » pát 29. lis 2024, 21:56
Tak sorry, jestli je tam občas stylistická nebo gramatická chyba - mobil opravuje. Můj názor nikomu nenutím. Pokud by třeba vznikl systém jako v bývalé vyhlášce č. 50 na elektřinu, kdy od určitého paragrafu byl člověk "profík", tak nějaký restrikce a jiná omezení vůbec nemusí být. Stačí držitele donutit se vzdělávat a mít určitou úroveň. Ostatně by to prospělo i v dopravě. Největší blbci jsou prý kamioňáci, ale odborně jsou výš, než kdekdo z nás.
To Gimpel: Jo bylo, ale pokud nebudeme jen přikyvovat na každou blbost, tak to ještě jde zvrátit k lepšímu.
To Gimpel: Jo bylo, ale pokud nebudeme jen přikyvovat na každou blbost, tak to ještě jde zvrátit k lepšímu.
- Piggy
Příspěvek#74 » pát 29. lis 2024, 22:08
NIKDY nebude 100% jistota, už z povahy věci být nemůže.Erix píše:No, dokud nebude 100% jistota, že již nedojde k větší změně a výhled na "delší" stabilní dobu, tak bych vždy případné zájemce ZP poučil i o možnosti případných problémů.
Nestabilní doba je posledních 10 000 let. Předtím to asi nebylo jiné, ale nedochovaly se písemné záznamy.
Ostatně nejstarší písemný záznam je prý sotva čitelná hliněná tabulka s textem: "Běda bohové, není už tak dobře, jako bývalo."
- Gimpel
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX