Povely/popisky k závadám

dan

Příspěvek#46 » ned 29. pro 2024, 12:12

"Projit" pred hlavni vnimam porad jako mensi ohrozeni, nez pred ni delsi dobu neco delat. Navic, odklonenim od terce nesledujeme aby pred hlavni nikdo projit nemohl, ale aby pred ni projit nemusel, pokud je pozorny a nechce. Neni to jen moje, ale i jeho vec.

Ale to uz resime detaily u kterych je ve skutecnosti spravna odpoved "to zalezi podle okolnosti". Napriklad my mame jedinny misto, kde se da neco odlozit, u bocniho valu. Takze odlozene zbrane miri do valu a popsany problem vubec nevznika.

Erix

Příspěvek#47 » ned 29. pro 2024, 14:52

cipis píše:Jsou situace, kdy to proste jinak nejde. Doneses si na stolecek par kousku, nechas je tam lezet, jdes k tercum, nachystas si terce, zeleza, ... a jdes zpatky. A to same udela 5-10 lidi vedle tebe, protoze jsou vsichni u stolecku na palebne care.
Za tehle situace neni realne ty hlavne nekam otacet, krom tech tercu...

Doufám, že myšleno tak, že papír se mění/chodí k terčům kolektivně a ne každý extra a mezitím se ve stejném směru pálí. To by byl hukot. :D

marinakus

Příspěvek#48 » ned 29. pro 2024, 15:14

Erix : Především platí zásada, že na zbraně se nesahá, pokud je někdo před palebnou čarou a už vůbec se nesahá na zbraně cizí kdykoliv bez výslovného svolení. Zbraň se odkládá zásadně vybitá a pokud je to možné s otevřeným závěrem nebo praporkem v komoře. To by mělo platit. Neříkám, že se to děje všude.

skagerak

Příspěvek#49 » ned 5. led 2025, 14:24

scorpions.cz píše:Je třeba si uvědomit, že závadu nemusí simulovat jen komisař, ale můžete si jí vyrobit i sami.

Nebo proste vznikne jinak (zbran/strelivo)

Kdyz jsem byl naposled zkouset tak melo par uchazecu neplanovany selhac.

AlexandrDarius

Příspěvek#50 » pát 10. led 2025, 16:53

Jarda.Jezek píše:Alexandře, nejjednodušší máš si na střelnici, kam půjdeš na zkoušku, zaplatit kurz. Pravděpodobně se kurz odehraje manipulačně na těch zbraních, na kterých pak budeš zkoušen. K tomu se seznámíš s místem a budeš při zkoušce v pohodě, protože to tam už budeš znát.

Jo, jo, přesně tak jsem postupoval i před tou první nepovedenou manipulací. Nicméně hodně záleželo na tom, kterého instruktora jsem zrovna vyfásnul. V podstatě mě dost zrazovalo to, že jsem netahal závěr nadhmatem (ještě jsem to neuměl), pistole už byla docela oježděná a opocená, takže jsem s ní spíš bojoval než spolupracoval. Teďka jedu do zblbnutí nadhmat, tak jsem zvědav. Samo si zase připlácím kondičky na střelnici, kde budu zkoušku dělat, ale hlavně abych si toho G17 pořádně osahal :-D

AlexandrDarius

Příspěvek#51 » pát 10. led 2025, 17:01

Jeste dotaz, muze komisari vadit, kdyz po mirene rane jistoty jeste vystavim zaver do zadni polohy? I kdyz to uz teda proti zkusebnimu radu dost kombinuju.

Murphy

Příspěvek#52 » pát 10. led 2025, 17:03

Komisar predem rekne, co a jak chce. Podle toho bych se snazil ridit.

JirkaCV

Příspěvek#53 » pát 10. led 2025, 17:10

Můžeš se ho zeptat. To není ironie, to je doporučení.

ante

Příspěvek#54 » pát 10. led 2025, 17:19

Nevymýšlej nic navíc a udělej přesně to, co ti komisař řekne že chce. Ani o deko víc, ani o deko míň. Za iniciativu se žádný body nepřidělujou.

Jarda.Jezek

Příspěvek#55 » pát 10. led 2025, 17:45

Tak ona oježděná se pistole natahuje líp než neoježděná. Pokud se potíš, vezmi si s sebou hadr na utírání rukou, dej si ho na pultík a než cokoliv začneš dělat, utři se. Dobře vzít za závěr a natáhnout pistoli je třeba nacvičit a naposilovat. Stačí si u nějakého známého doma párkrát zkusit, uvidíš, že potřetí to už půjde už docela dobře. Držím palce.

Carloss

Příspěvek#56 » pát 10. led 2025, 17:51

AlexandrDarius píše:
Jarda.Jezek píše:Alexandře, nejjednodušší máš si na střelnici, kam půjdeš na zkoušku, zaplatit kurz. Pravděpodobně se kurz odehraje manipulačně na těch zbraních, na kterých pak budeš zkoušen. K tomu se seznámíš s místem a budeš při zkoušce v pohodě, protože to tam už budeš znát.

Jo, jo, přesně tak jsem postupoval i před tou první nepovedenou manipulací. Nicméně hodně záleželo na tom, kterého instruktora jsem zrovna vyfásnul. V podstatě mě dost zrazovalo to, že jsem netahal závěr nadhmatem (ještě jsem to neuměl), pistole už byla docela oježděná a opocená, takže jsem s ní spíš bojoval než spolupracoval. Teďka jedu do zblbnutí nadhmat, tak jsem zvědav. Samo si zase připlácím kondičky na střelnici, kde budu zkoušku dělat, ale hlavně abych si toho G17 pořádně osahal :-D

Co je "nad hmatem" a hlavně, ono to jde jinak? Třeba pod hmatem??

Moje doporučení... Netahej slabou rukou závěr dozadu, ten jen drž a tlač silnou rukou rám pistole dopředu. Uvidíš, jak snadno to půjde.

Jarda.Jezek

Příspěvek#57 » pát 10. led 2025, 18:42

Třeba Zeku natahuji podhmatem skoro vždy.

JirkaCV

Příspěvek#58 » pát 10. led 2025, 19:59

Si to natahujte, jak vám to vyhovuje (tlak silný ruky proti závěru je dobrá rada).
Abyste nedopadli, jako můj kolega, co se chystá na ZP.
Vem to takhle natáhni a pust. A bacha na výhozový okénko, hrozí štěnice.
Au!
Vítej do klubu :)

Jarda.Jezek

Příspěvek#59 » sob 11. led 2025, 11:39

I střelby hrozí pořád něco. Kdo nekrvácí, jako by nestřílel.

Zpět na