prodloužení zbrojního průkazu

film

Příspěvek#151 » čtv 21. lis 2024, 11:41

díky

Otik Platenik

Příspěvek#152 » stř 4. pro 2024, 09:15

Byl jsem si po 10 letech podat žádost o vydání nového ZP po skončení platnosti stávajícího ZP v Ostravě. Celé včetně kontroly zbraní trvalo 10 minut, platba kartou. Zbraně možno předložit ke kontrole buď hned při podání žádosti, nebo při vyzvednutí nového ZP. Nový ZP by měl být za cca 14 dnů k vyzvednutí, upozornění příjde SMSkou.

Formulář žádosti o nový ZP jsem si stáhnul ze stránek MVČR, tisk ČB
Zdravotní způsobilost mi vydal lékař na vlastním formuláři
Fotografie 3,5x4,5 cm

film

Příspěvek#153 » stř 4. pro 2024, 16:05

Kolik se platí správní poplatek na zbraních? Nebude se to od nového roku zvyšovat?
Díky

marinakus

Příspěvek#154 » stř 4. pro 2024, 16:45

film : Pokud si žídost o vydání nového ZP podáš včas 400,- Kč. Zvyšovat se zatím nebude.

Otík Pláteník : Stč vydává ZP vetšinou na počkání. Tak je nejlepší se dohodnout na kontrole zbraní telefonem nebo je vzít rovnou ssebou. Pokud jich teda nemáš třeba 30. Pak vždy telefonická dohoda.

Tatajk

Příspěvek#155 » úte 11. úno 2025, 16:03

Měl bych ještě dotaz: K té kontrole zbraní se musí/nemusí nosit i střelivo? Pokud ano, tak nevíte proč? (Reaguji na video od Setona)

Jarda.Jezek

Příspěvek#156 » úte 11. úno 2025, 16:34

To jsem nikdy nezažil, že by se nosilo střelivo.

RomanB74

Příspěvek#157 » úte 11. úno 2025, 16:50

> Tatajk: zbraně bez střeliva, třeba na KŘP Pardubického kraje je požadavek, že zbraně předložené ke kontrole musí být v uzavřeném boxu / obalu. Takže jsem své dvě pistole poskládal do kufru od Glocka, bez zásobníků a úplně v klidu. Průkazy zbraní samozřejmě s sebou!
Mne vyšlo prodloužení ZP na:
lékař: 1.000,- Kč, v ordinaci mají svůj vlastní "centralizovaný" formulář
kolky: 400,- Kč (prý naposledy, nefungoval jim platební terminál)
+2x cesta na úřad (podání žádosti + vyzvednutí nového ZP a kontrola zbraní)
+ 1,5 hodiny v čekárně (bylo tam docela dost lidí s plynovkama k registraci)

JirkaCV

Příspěvek#158 » úte 11. úno 2025, 17:04

Na rozdíl od zbraně, na nábojích není, co kontrolovat. Nemají žádné výrobní číslo ani zkušebnu. Nedávalo by to smysl.

Tatajk

Příspěvek#159 » čtv 13. úno 2025, 13:21

JirkaCV píše:Na rozdíl od zbraně, na nábojích není, co kontrolovat. Nemají žádné výrobní číslo ani zkušebnu. Nedávalo by to smysl.

No, mě to taky smysl nedává, a asi se to taky nikdy nestalo, ale PČR tu možnost evidentně má.
Tohle píšou z MV:

Ministerstvo vnitra, odbor bezpečnostní politiky, oddělení obecní policie, zbraní a dopravního inženýrství
Předložení zbraně ke kontrole
Zákon č. 119/2002 Sb., o zbraních, ve znění pozdějších předpisů (dále jen
„zákon o zbraních“), nespojuje s podáním žádosti o vydání, případně s vydáním
nového zbrojního průkazu, bez dalšího povinnost předložit zbraň ke kontrole.
V praxi však příslušné útvary policie často současně s vydáním nového
zbrojního průkazu vyzývají jeho držitele, aby zbraň, střelivo a příslušné doklady ke
kontrole předložil. Držitel zbrojního průkazu je podle ustanovení § 29 odst. 1 písm. e)
zákona o zbraních povinen této výzvě vyhovět.

JirkaCV

Příspěvek#160 » čtv 13. úno 2025, 13:33

No, je to tam. MV pouze citovalo znění zákona.
Držitel zbrojního průkazu skupiny A až E je povinen
...
e) předložit na výzvu příslušného útvaru policie zbrojní průkaz, zbraň kategorie A, A-I, B nebo C, střelivo do této zbraně a příslušné doklady, v případech hodných zvláštního zřetele lze dohodnout místo pro jejich předložení

A je to i v novém zákoně.
§ 11 Obecné povinnosti při nakládání se zbraněmi a střelivem
(1) Každý je povinen
a) předložit na výzvu
1. Policie České republiky (dále jen „policie“) zbraň nebo střelivo, se kterými nakládá, popřípadě související doklady a listiny

kolombo

Příspěvek#161 » čtv 13. úno 2025, 13:36

Kdyby chtěli veškeré střelivo, musím autem až do kanceláře :-)
Podle mne je to blbost a nikdo normální to bezdůvodně požadovat nebude.

Ta citace zjevně není určena ke kontrole všech zbraní na oddělení, ale při kontrole osoby se zbraní někde v prostoru. Pak to střelivo smysl dává.

JirkaCV

Příspěvek#162 » čtv 13. úno 2025, 13:51

Z důvodů hodných zřetele lze místo kontroly dohodnout. Tak nakoupit chlebíčky, připravit kávovar a uklidit si v trezorové místnosti.

Carloss

Příspěvek#163 » čtv 13. úno 2025, 14:46

Je tam jasně napsáno "na výzvu". Pokud tě nevyzvou k předložení střeliva...

marinakus

Příspěvek#164 » čtv 13. úno 2025, 15:33

Jak střelivo??? Žádné pochopitelně momentálně nemám. A co by na něm jako chtěli kontrolovat? Jestli je podle CIP? A co přebíjené? Tyto kontroly probíhají občas u prodejců a dělá je CUZZS a ne policie. Policie pouze aby odpovídalo množství na evidenční knize střeliva. A chtěl bych vidět jak to budou dělat u velké firmy, která to má na statisíce.

cipis

Příspěvek#165 » čtv 13. úno 2025, 16:41

A je výzva, když příslušník řekne, doneste zbraně, až si půjdete pro nový průkaz?
Anebo, protože mám datovku, tak jediná možná je poslat mi to datovkou?

Zpět na