Nařízení vlády pro zákon o nakládání se zbraněmi/Střelecká příprava
- ondra009
Příspěvek#1156 » stř 30. dub 2025, 10:27
vidoczqcz: ale presne takhle, jak jsi to popsal v poslednim odstavci to ted je (akorat stat chce za poskytnuti podpory, aby sis zazel 3x na kurz a nekde se prihlasil). Pritom se tady vede uz 77 stran diskuzi o tom, ze je potreba to nekam posunout, aby tomu mohl velet hasic nebo vojak. K tomu uz tady organizace mame: SDH, AZ a predurcenci. Posunovat SZS nekam, kde uz je to obsazene mi nedava smysl.
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
Příspěvek#1157 » stř 30. dub 2025, 10:56
dan píše:Nikdo z pritomnych na te schuzce neni v postaveni aby se mohl rozhodnout pro nejakou odpoved - a tak jak by se rozhodnul tak by to bylo. Bylo to o vymene informaci a nazorech. Jakekoliv definitivni odpovedi na cokoliv v tom necekej. Takove tam ze sameho principu byt nemohou.Petr z Braníka píše:zatím tam není nic o odpovědích na tyto otázky, jsou jenom nastoleny.
Ahoj Dane! Ne, však já bych žádné odpovědi teď ani nečekal. Jen jsem odpovídal Klickymu na otázku, co jsem z toho strýmu slyšel a pochopil.
Jsem rád, že se něco takového děje, bál jsem se, že nikdo o žádnou zpětnou vazbu stát nebude a nebude se o tom vůbec mluvit. Že to usne.
Sednout si po třech letech a podělit se o dosavadní dojmy bylo nutné, jsem rád že se to stalo, že vznikly otázky a hodily se na stůl.
PS, když už tě tady vidím - na hodnocených střelbách před měsícem jsme se krátce bavili o tlumičích, a říkal jsi, že sis žádný nekupoval, že sis byl jistý, že to ještě nebude potřeba. Po včerejšku se chci zeptat, jestli sis třeba už dneska nešel jeden koupit?

- DVII
Příspěvek#1158 » stř 30. dub 2025, 11:00
Ale ne pod obranouante píše:vždyť říkám - teritoriální obrana pro území kraje.
ante píše:(Ono být policejním pobíječem much může znamenat leccos. Třeba dodávat do kriminálu jiný lidi.)
Od toho snad policie je, dodávat kriminálníky do kriminálu, nebo jsi snad jiného názoru?
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
- DVII
Příspěvek#1161 » stř 30. dub 2025, 11:15
Petr z Braníka píše:ante píše:No to bude sakra problém získat některý další. Některý ještě pamatujou PSVB.
PSVB byli udavači. Dneska je to jinde, nikoho neudáváme, učíme se jenom střílet.
Někteří, mnohem víc udavačů se rekrutovalo z naprvní pohled neangažovaných občanů různých povolání a zájmů, od zedníka přes učitele po lékaře, od modeláře, fotoamatéra, sportovce nebo dizidenta. Na první pohled s VB neměli nic společného, ale byli tak vnitřně "uvědomělí", že i starej poctivej pochůzkář si před nima dával bacha. Když už jsme udělali ten exkurz do nedávné a často zkreslované historie
- ante
Příspěvek#1162 » stř 30. dub 2025, 11:29
DVII píše: Ale ne pod obranou
No já nevim - obrana je od slova "brániti"
ante píše:Od toho snad policie je, dodávat kriminálníky do kriminálu, nebo jsi snad jiného názoru?
Zjednodušeně řečeno - moje definice kriminálníka nemusí být apriori totožnou s definicí státu, což může nést riziko morálního dilema.
- Blacky
Příspěvek#1163 » stř 30. dub 2025, 11:52
- Ale ne pod obranou - No já nevim - obrana je od slova "brániti"
:Ne pod MO, ale pod MV. To tím myslel. Ale to jsi snad pochopil.
- Od toho snad policie je, dodávat kriminálníky do kriminálu, nebo jsi snad jiného názoru? Zjednodušeně řečeno - moje definice kriminálníka nemusí být apriori totožnou s definicí státu, což může nést riziko morálního dilema.
:No to je pak pešek. Pokud te vnitro nejak zapoji, uz nebude na tvem uvazeni, ze "tenhle" kriminálník je podle tebe nevinej a nechces ho eskortovat.
:Ne pod MO, ale pod MV. To tím myslel. Ale to jsi snad pochopil.
- Od toho snad policie je, dodávat kriminálníky do kriminálu, nebo jsi snad jiného názoru? Zjednodušeně řečeno - moje definice kriminálníka nemusí být apriori totožnou s definicí státu, což může nést riziko morálního dilema.
:No to je pak pešek. Pokud te vnitro nejak zapoji, uz nebude na tvem uvazeni, ze "tenhle" kriminálník je podle tebe nevinej a nechces ho eskortovat.

- ante
Příspěvek#1164 » stř 30. dub 2025, 11:56
Petr z Braníka píše:PSVB byli udavači. Dneska je to jinde, nikoho neudáváme, učíme se jenom střílet.
Ne, nebyli to primárně udavači.
Byli to především uvědomělí občané, kteří hrdě nosili propůjčenou pásku, dělali pomocný dozorce esenbákům a hojili si svoje podivný ega buzerováním spoluobčanů, přičemž jima pohrdali i policajti.
EDIT: Blacky: A právě proto s vnitrem, nechci nic mít, abych nemusel řešit ty možný morální dilemata.
- Blacky
Příspěvek#1165 » stř 30. dub 2025, 12:00
Ale bohuzel jsou stále mezi námi. Přesvedčení (komunisté), co ani ne ze zloby, ale protoze to tak musí být, nechaji popravit M. Horákovou. Samotnýho me vydesilo, kdyz sem na jendoho takovýho SOKOLa narazil. 
ANTE: jj chápu. Pak ale nebud v SZS a holt si zbrane zabezpeč jinak (predpokládejme, ze by SZS k něcemu bylo
)

ANTE: jj chápu. Pak ale nebud v SZS a holt si zbrane zabezpeč jinak (predpokládejme, ze by SZS k něcemu bylo

- dan
Příspěvek#1167 » stř 30. dub 2025, 14:19
To si pamatujes spatne. Ja rikal, ze si tlumic kupovat nebudu, protoze zadnej nepotrebuju. Nemam pro nej zadny pouziti ani ted ani me nenapada k cemu by mi mohl byt v budoucnosti.Petr z Braníka píše:na hodnocených střelbách před měsícem jsme se krátce bavili o tlumičích, a říkal jsi, že sis žádný nekupoval, že sis byl jistý, že to ještě nebude potřeba.
Verit nebo neverit jestli to udela, kdyz uz to udelal? Tim zakonem, o jehoz provadeci vyhlasce se v tomto vlaknu bavime. Jestli to pro tebe je nebo neni motivace nabizenou ochranu pouzit je tvoje individualni rozhodnuti a na oboji mas nezadatelne pravo. Ja taky nemam ve stat bezmeznou duveri, ale porad budu radsi verit nasim politikum a urednikum, nez zcela cizim. A kdyz uz je navic hotovo je otazka "verit, ze udela" trochu opozdena.vidocqcz píše:Tomu přece nikdo nevěří, že by nějaké hejno neorganizovaných a nezačleněných střelců mohlo být chráněno proti úřední mašinerii státem
- dan
Příspěvek#1169 » stř 30. dub 2025, 14:55
Stat uz udelal zakon, ktery ti umoznuje chranit se pred konkretni libovuli cizi moci. Ty ale statu neveris a tak te to nemotivuje. Nevim sice cemu na tom neveris, ale neverit statu je rozhodne tve pravo.
Soucasne ale tvrdis, ze kdyby tentyz stat organizoval regionalni obranu, tak to bys mu veril a motivovalo by te to. Takze teda statu veris. Nebo neveris ? Uz jsem se v tom ztratil. Zrejme jsou cesty tve viry nevyzpytatelne.
A navic, starostove uz svuj "ozbrojeny sbor" maji. Takze me prerod SZS do "Obecni Policie 2" prilis smyslu nedava nezavisle na tom, jestli verim, ze by se to povedlo nebo ne.
Soucasne ale tvrdis, ze kdyby tentyz stat organizoval regionalni obranu, tak to bys mu veril a motivovalo by te to. Takze teda statu veris. Nebo neveris ? Uz jsem se v tom ztratil. Zrejme jsou cesty tve viry nevyzpytatelne.
A navic, starostove uz svuj "ozbrojeny sbor" maji. Takze me prerod SZS do "Obecni Policie 2" prilis smyslu nedava nezavisle na tom, jestli verim, ze by se to povedlo nebo ne.
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
Příspěvek#1170 » stř 30. dub 2025, 15:49
vidocqcz píše:Chtěl bych mít tvoji víru, že už je uděláno ...
Také nevím, o jaké víře mluvíme, když třeba moje konkrétní tři zbraně už v centrálním registru to vyznačení, že jsou SZS, mají. To už je pozdě věřit nebo nevěřit, že to stát udělá nebo neudělá, když u mě už to udělal.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí