Vedlejší držitel zbraně kategorie R3
- dan
- iloveguns
Příspěvek#33 » čtv 15. led 2026, 08:05
Když nebyla digitalizace, bylo to jednodušší. To, že na žádosti o vedlejší držení musím vyhradit celé odpoledne na vypisování 25 žádostí, na každou jednotlivou zbraň zvlášť, mi připadá v době digitalizace jako vyložená buzerace a trest za to, že nemám jen jeden kvér, jako každý "řádný" držitel ZO. Na vedlejší držení tímto tedy zvysoka seru, řešit to nebudu, dokud to to nepůjde udělat jednou žádostí. Kdyby to nebyl jen formální úkon, na který je vlastně právní nárok a který se nemusí jednotlivě posuzovat a rozhodovat, tak bych ještě pochopil, že každá zbraň musí mít své jednací číslo.Jinak ne. HOWK!!!
- iloveguns
- dan
Příspěvek#37 » čtv 15. led 2026, 10:26
To preci nemusis ani ted. Takze to neni ten rozdil.iloveguns píše:25 nákupek bych nevyřizoval v jeden den
Driv bys vyplnoval 25 zadosti o povoleni k noseni/drzeni, vcetne udaju o jednotlivych konkretnich zbranich. Bud' bys je vyplnil rucne a donesl tam, nebo bys je vyplnil elektronicky a odeslal (klidne vsechny najednou) datovkou pripadne elektronicky podepsal a poslal emailem (take vsechny najednou). Ale samozrejme jsi najednou nemusel, kdyz jsi nechtel.
Ted vyplnis 25 zadosti o zapsani vedlejsiho drzitele, znovu je muzes vyplnit ricne a donest nebo elektronicky a poslat datovkou nebo podepsane emailem - a nove mas navic jeste moznost je podat pres podaci portal MV.
Muzu s tebou souhlasit, ze tim se ti to nijak zvlast nezjednodusilo, jak papirove tak oba dva elektronicke zpusoby podani zustavaji prakticky beze zmeny, ale nevidim o co opiras sve presvedceni, ze se to zhorsilo.
- iloveguns
Příspěvek#38 » čtv 15. led 2026, 15:37
Od toho snad ta digitalizace je, abych nemusel jak čurák vypisovat 25 žádostí. Ne? Tak alespoň když vidíš jak nám chčijou na hlavu, tak mi nekecej že je to jen májový zahradnický deštiček!!! Ono se to sice nezhoršilo, ale to není omluva. Od digitalizace jsem očekával zlepšení, které se nestalo. A už se k tomu nebudu vyjadřovat. Seru na to!!!!
- dan
Příspěvek#39 » čtv 15. led 2026, 16:12
Ty jsi rozhodl, ze klicovou vlastnosti digitalizace je, ze pujde podat 25 zadosti najednou. A pokud neni vyreseno tohle, je to dukaz, ze stat na sve obcany kasle (tys teda pouzij jiny vyraz). Nesnazil jsem se ti to rozmluvit, snazil jsme se pochopit co rikas, protoze tohle mi znelo jako pitomost a myslel jsem, ze nerozumim. Ale rozumim a vsechno je tedy jak ma byt. Mas nezadatelne pravo mit takovy nazor.
- rpospec
Příspěvek#41 » sob 24. led 2026, 19:21
Zdravím všechny a omlouvám se za trochu off topic. Tchán je držitelem několika zbraní kategorií R3 a R4 a z důvodu vyššího věku chce, abych byl u všech zbraní vedlejším držitelem. U kategorie R3 je mi postup jasný, ale u kategorie R4 se nějak nemohu zorientovat jak postupovat. Má opakovačku kategorie R4, kterou má normálně na sebe registrovanou a nevím jak se u ní stát vedlejším držitelem. Je postup s výjimkou žádosti o povolení stejný? Předem děkuji za případné rady.
- JirkaCV
Příspěvek#43 » sob 24. led 2026, 20:16
rpospec píše:Je postup s výjimkou žádosti o povolení stejný?
Jestli jsem to správně rozšifroval, tak na R4 není nutné ani povolení, ani výjimka. Stačí zbrojní oprávnění a souhlas tchána.
Ale neradoval bych se, žádné právo ani vlastnické tím nevzniká. Dědickému řízení se tak nevyhneš.
- dan
Příspěvek#44 » sob 24. led 2026, 20:37
@rpospec to pochopil spravne, ty opacne. Tchan je (hlavnim) drzitelem. Tchan zada o zapsani vedlejsiho drzitele. Souhlasit musi vedlejsi drzitel ...JirkaCV píše:Stačí zbrojní oprávnění a souhlas tchána.
V pripade R2 by vedlejsi drzitel musel mit nevyuzitou vyjimku, u R3 povoleni, u R4 staci zbrojni opravneni, u PO zapsana autorizace
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí