Kde nelze nosit zbraň
- Erix
- vvitty
Příspěvek#1578 » ned 18. led 2026, 17:42
cipis: asi se budu opakovat ale jste ve vlakne ktere melo byt puvonde o tom kde nelze nosit zbran. Vlakno o zabezpeceni v aute je vedle .... ale ono je to uz asi jedno, protoze se tu probiraji rovnou i plechovky do baraku a jak je rozebrat ...
vvitty píše:Nebylo by vhodnejsi resit veci kolem zabezpeceni zbrane v aute v tematu Zabezpeceni zbrane v aute?
viewtopic.php?f=70&t=17847&start=90
- Erix
Příspěvek#1579 » ned 18. led 2026, 19:11
Ono to souvisí, kde nemůže zbraň být, tam třeba uložit. Jinak podobné anticut fičury jsou k vidění třeba u moto zámků. Samozřejmě, konkrétní složení vrstev a slitin vám nikdo neřekne. "Běžná" odolnost je třeba až 4-5 minut, při spotřebě 4-10 kotoučů. Ty nejlepší jen kosmeticky poškodíte, resp. nelze rozumně překonat.
Pokud tedy vozidlo bude tam, kde nelze toto ukrást, kasičky třeba součástí podvozku, tak pistolka je ve "větším" bezpečí než doma.
- vvitty
Příspěvek#1582 » ned 18. led 2026, 22:05
Ok... kdyz uz tady tedy tak padaji tak paranoidni predstavy ze si nekdo pujde poridit zbran do auta tim zpusobem ze si vezme flexu a bude neco rezat v kufru - mozna by stalo za to si zjistit kolik casu je potreba na to s tim autem rovnou odjet. Presunou "plechovku" i s "popelnici" zabere na miste mene casu nez se dobyvat dovnitr.
- v.k.
Příspěvek#1586 » úte 20. led 2026, 14:33
dan píše:Policie se ridila zakonem a vykladem soudu. A pokud vim, nedoslo k jedinemu pripadu o ktery by verejnost mohla sve obavy oprit. Takze slo o cistou fabulaci. Obavy muze mit kdokoliv z cehokoliv. Nemyslim si, ze by se mely menit pravni predpisy pokazde, kdyz si nekdo nedokaze precist predpisy stavajici. ...
Tak tohle mi od tebe prijde ponekud prikre az arogantni. Za prvne ja psal o obavach lidi,kteri radeji nenosili. A popsal myslenkovy pochod, ktery v nich vzbuzoval obavu. A ty obavy nebyla fabulace, ale realita. Pro takove je novy zakon liberalnejsi, protoze jim explicitne dovoluje uchovavat zbran v aute za jasnejsich podminek. Puvodni stav byl znacne vagni, na tom se snad shodneme.
A stejne jako ti neprislusi vykladat zakon, tak ti nejspis ani neprislusi hodnotit myslenkove pochody tech lidi a jejich subjektivni vyhodnoceni rizik.
- Sobiho
Příspěvek#1587 » úte 20. led 2026, 14:56
Já jsem za to znění také rád, máme v tom jasně stanovené podmínky a ne subjektivní pohledy někoho, kdo to třeba bude řešit. Vágní bylo právě to předchozí ustanovení, a třeba to několikrát prošlo, ale pak to projít nemusí. Zde jsou jasné parametry k hodnocení. Za mě cesta dobrým směrem, a já ji vítam. Opatření jsem udělal a teď jsem klidnější. A opatření jsem udělal, i když zbraň mám v uzaveném areálu se souhlasem majitele toho areálu a mým přímým nadřízeným. Ale když jedu na jednání do provozu, kde zbraň nesmí být z důvodu bezpečnosti (např. BOZP, výroba zbraní a střeliva ži bezpečnostního materiálu) tak jsem v pohodě, když to mám uloženo dočasně v autě v souladu se ZoZ. Problem solved 
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí