Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat
- Grasel
- Mates
Příspěvek#1607 » úte 15. zář 2015, 22:58
Tak dneska byl Den D. Sřelnice Byšice a pan komisař Ing.Musil. Férový, žadné záludnosti. Celkový vysledek - sice s odřenýma ušima ale prospěl
A ted trošku podrobněji. Sraz 8:30, bylo nás asi 17 (z toho 3 slečny) a vetisna zadatelů byla myslivci takže hodne C. Následne se nám pan komisař představil a řekl co a jak se bude dit. Pak kontrola totožnosti, rozdaní testů a test samotny. Na tom neni nic speciálního. Po 30 minutách se ukoncilo protoze uz vsichni odevzdali a cekalo se na vyhodnoceni. 2 vypadli na testech. Svuj vysledek neznám, protže po odevzdani jsme ten papir uz nevideli.
Následne manipulace. Hned první vypadl po tom co tam byl 15 minut a to moc pozitivni nalady neprineslo. Po asi hodine došlo na mě. Vše se delo v zazemi klubovny. V kuchyni
Mistnost 3x4 metru s mini kuchynskym vybavenim + stul na zbrane + ja, komisar a dve policistky (udajne to tak chtel pan komisař). Bezpečný prostor byla stěna s bojlerem
Vyhoda bylo že tam neslo moc se tocit se zbrani, specialne dlouhou. Chtit se otocit s brokovnici tak trefim lednici na strane
Prvni byla kratká, klasika CZ75. Zbran byla nabitá, naboje v komore i zasobniku (cerne skolni naboje co byli blbe videt zvlaste v zasobniku), kohout vzad a zajistena a jeste lezela okenkem dolu. Cili kontrola zdali je zbran nabita nasledovana rozborkou a sborkou. Podlednim ukolem u pistole nabit a kohout na bezpecnostni ozub a nasledne vybit. Brokovnice me zradila. Opet byla nabita. Kontrola, rozborka sborka. Ukol, nabit, zajistit a odlozit. Pojistka me pekne vypekla, presneji ona kozlice mela volič hlavni (neznam spravny pojem, zkuseni prominou) na páčce pojistky a me nejak nenapadlo ze bych stim celym mel pohnout dolu. Az po notny chvili (a par cvaknuti) jsme si vsiml onoho pismena S za páckou a cely me to doslo. A na posledni chvili jsem to zachranil. Po tyhle katastrofe byla malorazka. Zase nabita a zajistena, cili kontrola, rozborka, sborka. Ukolem nakonec, nabit, zajistit odlozit a to bylo v pohode. Snazil jsem se u toho vseho mluvit a popisovat co delam. Krom brokovnice byl pak komisar spokojen a ze pekny.
No po dalsi hodine cekani se slo strilet. To uz nas zbyvalo asi 9. Diky myslivcum se strilelo hodne dlouhy. muska dobra a nastrileli vsichni nez jsme odesel. Ja osobne byl tak nervozni a klepali se me ruce ze jsem to mel rozlitany vsude po terci (kratka 10m). nastrelna sla jedna uplne vedle do rohu papiru , u ostry 4 a pul do kruhů. Nejak se nemohli komisar a policistka shodnout jestli to je zasah nebo ne kdyz je to na care vnejsiho kruhu.
Kazdopadne uspech. Samozrejme notna pomoc od zdejších stránek i jejich aplikace do mobilu, stejne tak od lidi zde na foru, takže moc diky
Ted uz to jen dotahnout do "konce". I když ted to teprv zacina 

A ted trošku podrobněji. Sraz 8:30, bylo nás asi 17 (z toho 3 slečny) a vetisna zadatelů byla myslivci takže hodne C. Následne se nám pan komisař představil a řekl co a jak se bude dit. Pak kontrola totožnosti, rozdaní testů a test samotny. Na tom neni nic speciálního. Po 30 minutách se ukoncilo protoze uz vsichni odevzdali a cekalo se na vyhodnoceni. 2 vypadli na testech. Svuj vysledek neznám, protže po odevzdani jsme ten papir uz nevideli.
Následne manipulace. Hned první vypadl po tom co tam byl 15 minut a to moc pozitivni nalady neprineslo. Po asi hodine došlo na mě. Vše se delo v zazemi klubovny. V kuchyni

No po dalsi hodine cekani se slo strilet. To uz nas zbyvalo asi 9. Diky myslivcum se strilelo hodne dlouhy. muska dobra a nastrileli vsichni nez jsme odesel. Ja osobne byl tak nervozni a klepali se me ruce ze jsem to mel rozlitany vsude po terci (kratka 10m). nastrelna sla jedna uplne vedle do rohu papiru , u ostry 4 a pul do kruhů. Nejak se nemohli komisar a policistka shodnout jestli to je zasah nebo ne kdyz je to na care vnejsiho kruhu.
Kazdopadne uspech. Samozrejme notna pomoc od zdejších stránek i jejich aplikace do mobilu, stejne tak od lidi zde na foru, takže moc diky

- Mates
- Xerxes
- Rough boy
- Mates
Příspěvek#1613 » stř 16. zář 2015, 11:34
No ja nejsem clovek co vytváří "konflikty" a me (ani ostatním) neuskodil cili ja urcite zadne podnety delat nebudu. A za muj zasek u manipulace, to pak nemůžu vznést proti komisaři jediny namitek
ono by se dalo stejne tak diskutovat koreknost u střeleb kde se maloraka střílela do jednoho terce! Behem moji přítomnosti cca 6 lidi to jest nejakch 48 děr. Pulka terce byli jen zeleny lepíky. A pritom mel pripravene tri terče vedle sebe.

- marinakus
Příspěvek#1614 » stř 16. zář 2015, 11:36
Tak tohle jsem taky ještě "nežral".
Ikdyž požádat o vyjádření se ke zkoušce po jejím průběhu bys nejspíš mohl. Určitě to není správný postup.
Jinak samozřejmě i zvenčí třeba jen líznutá čára kruhu se počítá jako jeho zásah a v pochybnostech vždy ve prospěch střelce. I pokud je terč lepený, je to pořád terč. Pokud jdou vyhodnotit zásahy, žádný problém

Jinak samozřejmě i zvenčí třeba jen líznutá čára kruhu se počítá jako jeho zásah a v pochybnostech vždy ve prospěch střelce. I pokud je terč lepený, je to pořád terč. Pokud jdou vyhodnotit zásahy, žádný problém
- DavidS
Příspěvek#1615 » stř 16. zář 2015, 16:08
Taky jsem dělal v Byšicích a taky mě pobavilo bezpečně mířit na bojler. Ale bylo jasný, že jsou tam jen školní
Jel jsem se tam s těmi zbraněmi seznámit předem, takže na záludnosti jejich sportovní kozlice s vyřazenou pojistkou jsmeb byl připraven a taky jsem věděl, že jejich CZ75 už je pěkně vykloktaná a jde z ní dobře vytáhnout čep, takže jsem rozbral takovým tím super jednoduchým způsobem co se dá vidět na youtubu střelnice Hovorany (prsty střílející ruky popotáhnete závěr a druhou vytáhnete čep, přitom se dá jasně a nezpochybnitelně bezpečně mířit do bojleru)
Komisaři se to líbílo, ale poznamenal že s novou by asi nešlo a ukázal mi způsob z návodu. Říkal jsem mu, že to znám, ale že jsem dopředu věděl, že to tak půjde. Komisař p. Fryč byl uplně v pohodě - dopředu jsme nic nepodepisovali a každému řekl co odpověděl špatně a jak to má být. Pouze klukovi co napsal na 55 řekl, že to za 20 let ještě neviděl a že s ním půlku testu teda procházet nebude...

- Pupak
- Mates
- Rough boy
Příspěvek#1619 » čtv 17. zář 2015, 07:33
Pokud by uchazeč chtěl vidět, tak by neprotestoval...možná jo, ale kdyby protestoval uchazeč, třeba neprávem vyhozený, tak mu to bude prd platný, poněvadž už to podepsal. Beztak od komisaře po ukončení zkoušky přebíráš papír o odborné způsobilosti, ten jeden podpis je otázka tří vteřin. Chápu, že nejsi typ, co vyvolává konflikty, ale jeho konání neomlouvá. Prostě je to špatně a dost možná na to jednou dojede.
- primalf
Příspěvek#1620 » čtv 17. zář 2015, 08:20
Tak se s Vámi musím taky podělit o včerejší zážitek ze zkoušek.Střelnice Kluky u Čáslavi.Začátek 9:30 - přihlášeno 20 lidí, dorazilo 11.Testy 2 lidi nenapsali a pak se přikročilo k praktické části, kde začal masakr.
Manipulaci z 9 lidí dali 2 max 3, na posledního už jsem nečekal a to ještě nevím jak dopadli u střeleb.
Na manipulaci jsem měl CZ50 a v hlavni zaražený náboj, absolutně jsem si ho při kontrole nevšiml - Vím moje chyba nezkontroloval jsem průchodnost hlavně.Byl jsem první na koho toto nastražil a absolutně jsem to nečekal.Mohl by mi někdo zkušený prosím poradit jak správně postupovat s odstraněním této závady?
Manipulaci z 9 lidí dali 2 max 3, na posledního už jsem nečekal a to ještě nevím jak dopadli u střeleb.
Na manipulaci jsem měl CZ50 a v hlavni zaražený náboj, absolutně jsem si ho při kontrole nevšiml - Vím moje chyba nezkontroloval jsem průchodnost hlavně.Byl jsem první na koho toto nastražil a absolutně jsem to nečekal.Mohl by mi někdo zkušený prosím poradit jak správně postupovat s odstraněním této závady?
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí