Nákupní povolení

mikky

Příspěvek#661 » úte 8. zář 2015, 08:52

Někteří výrobci umí reklamaci vyřešit tak, že dodají náhradní hlavní část zbraně se stejným číslem. Ale pak zas musí, aspoň co vim, "reklamátor" žádat o provedení řezu nebo znehodnocení hlavní části zbraně. Nevybereš si no...

cipis

Příspěvek#662 » úte 8. zář 2015, 09:20

Nemyslím si, že by tvůrci systému zapomněli na takovou standardní věc, jako je reklamace či oprava zbraně/části zbraně. Myslím, že to spíše ty osoby, co to používají, neví nebo ten postup není úplně doladěn. Ale pravděpodobně by to osvětlily dotazy na MV atd.
Co se týče té "výměny", kdy od prodejce/výrobce dostanu hlaveň/... se stejným číslem, tak tam snad není co řešit a na policii se to snad ani nedostane, ne? Prostě dostanu kus za kus (to rozbité mi přece nezůstává, i když u standardních reklamací by mělo), čísla mi s papíry sedí, tak přece nemůžu "jít na policii" nechat znehodnotit poškozenou hlaveň se stejným číslem, co má funkční ve zbrani ...

Ona to totiž není žádná prča, to je 200+300 Kč, jen to hvízdne. A když se tohle stane i víckrát během záruční doby, tak se to pěkně naskládá. No a když to bude opakovaná závada, tak to logicky každý radši vrátí.

marinakus

Příspěvek#663 » úte 8. zář 2015, 18:26

On byl CRZ šitý nakonec tak narychlo, že se divím jak celkem dobře funguje, takže nějaké opomenutí nebo něco podobného není nic nepochopitelného. A řešitelné to přece je - novým NP. Sice blbý ale řešení. :( A hlavní část zbraně by před její likvidací měla podle mě projít balistikou, tak nevím jak je to s tou jednoduchostí výměny. (Snad co oko nevidí atd. ?)

jarynn

Příspěvek#664 » ned 13. zář 2015, 06:55

Je možné se žádostí o ZP podat žádost i o povolení k nákupu zbraně B , která by mě byla vydána s ZP v jeden termín?

Carloss

Příspěvek#665 » ned 13. zář 2015, 07:09

Par.12, odst.7 ZoZ. Ano, lze.

jarynn

Příspěvek#666 » ned 13. zář 2015, 09:10

Carloss píše:Par.12, odst.7 ZoZ. Ano, lze.

Dík za odpověď , tohle znám ale trošku nerozumím zda v tomto odstavci je myšleno povolení k nošení nebo povolení k nabytí(k nákupu) ???

Carloss

Příspěvek#667 » ned 13. zář 2015, 09:20

Podle mě co si (ne)zaškrtneš. Má-li být tento odstavec naplněn, musí být možno současně se žádostí o ZP podat i žádost o NP. Jelikož to není dále nijak upřesněno, postupuje se ve prospěch občana-žadatele, tedy není zákonný důvod cokoli nevydat.

Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#668 » čtv 17. zář 2015, 14:50

Chapu to tedy dobře že když pujdu zažádat o ZP a zároveň podam žádost o NP tak me ho MUSÍ vzit a a nemohou říct "nemate zp, nemůžete zadat o np" je to tak?

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#669 » čtv 17. zář 2015, 14:53

Podle mě to záleží na jejich procesování. K NP potřebuješ ZP. To ale neznamená, že to nemůžeš podat najednou u okýnka a až ti vystaví ZP (budou vědět číslo), tak to tam paní v šanonu nedoplní a neoběhnou NP a tobě to dají pak naráz.

Z čehož plyne, že ti vyhovět nemusí, ale já se poslední dobou u nás na pankráci setkal s nebývalou vstřícností. Až na fakt, že se mě snažili přesvědčit, že na opakovací brokovnici s 50 cm hlavní nepotřebuju NP na B :D

Carloss

Příspěvek#670 » čtv 17. zář 2015, 18:49

Já to řeknu jinak: Žádat můžeš kdykoli o cokoli. Jde jen o to, co Ti nakonec, podle zákona dají. A o vydání jednoznačně píše ZoZ. ak si to přeber.

jarynn

Příspěvek#671 » pon 28. zář 2015, 00:31

Se žádostí o ZP jsem podával i žádost NP. ZP 700 NP 200.... bez problémů...

indy75

Příspěvek#672 » pon 28. zář 2015, 16:54

O tom, že rozhodnutí o PN lze vydat současné s rozhodnutím o vydání ZP asi nelze polemizovat. Paragraf 12 odst. 7 zokona o zbraních to říká jasně. Jen se chci zeptat jak mám do příslušných políček žádosti napsat údaje o zbrani, když je ještě neznám?

Carloss

Příspěvek#673 » pon 28. zář 2015, 16:58

ZoZ, par. 12:

b) údaje o zbrani, které se povolení týká; značka výrobce zbraně, vzor (model), ráže a výrobní číslo zbraně pouze v případě, jsou-li žadateli známé...

indy75

Příspěvek#674 » pon 28. zář 2015, 17:06

Děkuju za citaci zákona. Už je.mi to jasné

Legolend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#675 » pon 28. zář 2015, 17:50

indy75: Co je mi známo, stačí například "pistole samonabíjecí" dokonce ani ráži nemusíš ;) Orgán(ka) ti kdyžtak poradí, však jsme lidi ;) Rovněž jsem takhle já nákupko podával :) Docela mě překvapilo, že mě orgánka přemlouvala, abych si tam napsal i pro sportovní účely :-D Nevím, co by mělo hrozit, kdybych to tam nedal a měl tam jenom na ochranu zdraví a majetku (jeslti bych to nemohl případně někdy táhnout na nějaký případný "závod")...

Zpět na