Nákupní povolení

zUT

Příspěvek#946 » stř 10. úno 2016, 15:45

V Kladně jsem také s podáním NP současně se žádostí o ZP neuspěl. Bylo mi ale celkem slušně vysvětleno, že musí dodržovat zákon a že mi NP vystaví na počkání (pokud nebude velká fronta) při převzetí ZP.
Mám dojem, že může nastat problém v okamžiku, když vezmou a zaevidují NP a uchazeč nakonec nedostane ZP - např. z důvodu zjištěných přestupků a pod. Co pak? NP už je evidované, kolky vám asi nemůžou vrátit atd...

mihlit

Příspěvek#947 » stř 10. úno 2016, 15:49

V tom bych problém neviděl. Poplatek není za NP, ale za to zpracování žádosti a i když to zamítnou pro "nemá ZP", tak se z byrokratického hlediska nic neděje. Jinak tam, kde to dělají "najednou" to stejně dělají nejdříve ZP a pak NP, protože tam potřebují číslo ZP, jen si to tam pak dopíšou sami, aby jsi tam nemusel chodit zbytečně.

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#948 » stř 10. úno 2016, 15:58

Melchisedech: a kdy to bylo? V mém případě už nějaké 2 roky nazpět, takže se možná změnili lidi a mají poněkud zákonem nepodložené názory.
Osobně jsem to měl bez problémů - prostě jsem to udělal a nikdo se mnou nepolemizoval.

MilanoX

Příspěvek#949 » stř 10. úno 2016, 16:24

Kolikrát v životě žádáte současně o ZP a NP? Jedenkrát??

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#950 » stř 10. úno 2016, 16:25

Souvislost s tématem?

Melchisedech

Příspěvek#951 » stř 10. úno 2016, 16:35

Stalo se to loni.

Sedmej

Příspěvek#952 » stř 10. úno 2016, 18:44

v Jičíně jsem si žádost o povolení k nákupu mohl podat současně s žádostí o vydáním ZP.

vykys

Příspěvek#953 » stř 10. úno 2016, 19:05

Tak sem byl podat žádost o vydání ZP v Břeclavi ( zk. 9.2. trigger brno, p. Komenda ) a bylo mi řečeno, že to nejde. Proč sem se neptal. Ale proto, že si stejně pro ZP musím dojet, tak mi nákupní povolení vystaví na počkání.

Carloss

Příspěvek#954 » stř 10. úno 2016, 20:33

A jsme opět u toho: Dokud si necháme, jako zákazníci úřadu kálet na hlavu, budou si vymejšlet nepodloženosti, až protizákonnosti. Co to bude příště? Zákon, kurnik, hovoří jasně. Měli bychom vyžadovat jeho dodržování. Je to v našem zájmu!!

marinakus

Příspěvek#955 » stř 10. úno 2016, 20:38

Carloss : Nerozčiluj se, praskne ti cévka. Já myslím, že to zákon umožňuje ale nenařizuje. Je to ve správním řízení i celkem obvyklé, že správní orgán může vyjít vstříc ale nemusí. podobně jako může vystavit na počkání nebo do 30-ti dnů.

Sedmej

Příspěvek#956 » stř 10. úno 2016, 20:40

oni asi nejsou povinní tu žádost o nákup vzít. protože na ní máš uvést číslo zbrojního průkazu a je na jejich dobré vůli, že ho tam doplní pak sami, ne? já to bral jako jejich dobrou vůli, když mě to vzali oboje najednou.

marinakus

Příspěvek#957 » stř 10. úno 2016, 20:46

Sedmej : O tom si právě myslím, že to je. Podání je správní orgán povinen přijmout, pokud obsahuje všechny náležitosti. Jinak ho vrátí k doplnění. Když si policisti nechtějí přidělávat starosti s doplňováním údajů a silážováním nezaevidovaných žádostí, prostě tě odkáží k podání žádosti při vydání ZP. A skutečně ho pak MOHOU vydat současně (nebo téměř současně) s vydáním ZP. Ale nemusí.

kawon

Příspěvek#958 » stř 10. úno 2016, 20:53

V Brně i ve Vyškově nebyl nikdy problém podat si zároveň. Při prvním ZP řekli, že v pohodě, že si tam to číslo doplní, úplně v klidu. To bylo v Brně. Všechno v časech před registrem.

marinakus

Příspěvek#959 » stř 10. úno 2016, 20:55

Registr není vzhledem k vydání NP vůbec žádný problém. prostě buď chtějí nebo ne. Je to jen jejich benevolence. Stejně jako třeba registrace zbraně. V Příbrami otázka 15-ti minut, jinde několika dnů a může jich být opět až 30. Je to i o jejich možnostech, jak tu někdo uváděl.

cipis

Příspěvek#960 » stř 10. úno 2016, 22:40

V tomhle je výhoda datové schránky. Prostě pošleš a oni MUSÍ odpovědět. Úplně stejně s tím podáním. Ikdyž bude neúplné, ikdyž bude špatně, tak ho musí přijmout. A pak samozřejmě na základě toho rozhodnout, tedy např. vyzvat předkladatele k doplnění, opravě, atd. Ale neexistuje, aby to někdo "ústně" odmítl nebo v tom škrtal (jak se též řeší důvody povolení) atd.
A jinak k tomu mohou a nemusí - to tak není. To by museli mít v tom zákoně napsané, že nemusí. Ale to tam není, takže mohou a tím pádem vlastně musí, když to žadatel chce :)
Prostě jak psal Carloss, jsme "zákazníky" a musíme se proto ozvat :)

Zpět na