Střelba ze zbraně před vystavením PZ
- Bohuliby
Příspěvek#109 » pát 22. úno 2013, 00:24
No já bych ty " negatizmy " úplně vypustil, prostě to tak je a jestli se to bude někdy příště v zakoně řešit uvidíme, reakcí na toto téma tam mají určitě víc. Já jsem v tom taky něco dělal, řešil jsem to telefonicky, nikoliv písemně, ale v podstatě jsem se dozvěděl přesně to, co nám tady předložil Patrik, s tím, že jsem se nebavil o možné blokové pokutě, odmítnutí a pod.. Myslím, že Patrikova odpověď přesně vystihuje, oč tady vlastě šlo a bohužel jde. Dál si myslím, že to opravdu není potřeba rozebírat.
Patriku, díky !!!
Patriku, díky !!!
- fejfarz
Příspěvek#110 » pát 22. úno 2013, 11:20
Nechápu co tady stále řešíte ? Kdy se Vám stalo že Vás kontrolovala policie ohledně toho , že máte u sebe střelnou zbraň ? Mě se to v životě nestalo a tak nevím proč by mě měla zrovna kontrolovat v době než dostanu průkaz zbraně. Je mi jasné že když si koupím zbraň tak jí chci ihned plnohodnotně využívat ale snad už to těch pár dní vydržím než mi vystaví průkaz zbraně pokud ho ovšem nedostanu hned. 

- Mobster
Příspěvek#111 » pon 22. črc 2013, 20:10
No, sice jsem to ještě neřešil, ale baví mě, jak tady občas někdo napíše "tak ať k nám zavolají" nebo "zavolejte si" apod. Na mém oddělení se totiž ještě asi nenaučili zvedat telefon. Už jsem tam párkrát zkoušel volat, a nakonec jsem tam vždycky musel osobně, protože mi to nikdo nebral (já nevím, asi se jim líbí, jak to zvoní
).

- PictusCZ
Příspěvek#112 » čtv 14. dub 2016, 21:49
Zrovna dneska jsme s kolegou vedli debatu na podobné téma, respektive, já jsem říkal, že jsem si včera byl vyřídit registraci a teď čekám dva týdny na PZ a tak jsme zabředli do hovoru, co kdyby teoreticky došlo k situaci, že by se doma něco semlelo, třeba by se sem dobýval pan Loupežník a já bych byl nucen použít zbraň na obranu. Rozumím tomu, že dokud není vydán PZ, nemám právo zbraň nosit. Ale v případě nutné obrany by to bylo (pokud jsem správně pochopil) v pohodě? Ani by to nijak nezkomplikovalo současně běžící vyřizování registrace dané zbraně?
- cipis
- Kencui
- wigum
- Piggy
Příspěvek#118 » pát 22. dub 2016, 18:01
Třeba na klubové? Kam pravidelně chodím a vždy mám u sebe více zbraní? Případně jsem tam veden jako správce?
A umím tu otázku ještě trochu víc zamotat: a co když místo PZ předložím třeba "nákupko" (u nás má poznámku "využito"); tím doložím, že jsem oprávněný držitel zbraně, která je v procesu registrace? Brání mi zákon (neřeším reálný postup na konkrétní střelnici) si z té zbraně vystřelit?
A umím tu otázku ještě trochu víc zamotat: a co když místo PZ předložím třeba "nákupko" (u nás má poznámku "využito"); tím doložím, že jsem oprávněný držitel zbraně, která je v procesu registrace? Brání mi zákon (neřeším reálný postup na konkrétní střelnici) si z té zbraně vystřelit?
- Michal1
Příspěvek#119 » pát 22. dub 2016, 20:18
cipis píše:Když jsi doma, tak nenosíš, ale držíš. Anebo sis jako majitel nepovolil držení podle odstavce jedna?
A pokud se něco semele, tak platí snad NO/KN, takže je toto bezpředmětné ...
Pokud ji nosíš na procházku v době před vydáním průkazu zbraně a zrovna se semele NO/KN, policie bude řešit zcela odděleně dva činy: Nepovolené nošení a NO/KN. Přičemž každý z těch činů může mít zcela jiný právní následek. Nevím, zda je nošení před vydáním PZ přestupek, nebo něco jiného, pokud ale bylo natolik zle, aby člověk oprávněně vytáhl kvér, popotahování za to nošení by už byla přijatelná nepříjemnost.
- cipis
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX